17-18 temmuz bursa dağ bisikleti şampiyonunda tur yemediğim halde tur yedin dediler

temucin90

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Mayıs 2007
Mesaj
2.803
Tepki
2.483
Şehir
İstanbul Bahçelievler
bu arada puan için çabalayan u23 sporcuları hala şampiyona listesi uci'de açıklanmadı. çok büyük puan kaybı olacak bu halledilmezse.
 
  • Beğen
Tepkiler: KAPİBARA
Scudo

adm coach

Daimi Üye
Kayıt
20 Ekim 2006
Mesaj
387
Tepki
537
Şehir
ANKARA
Hakem hatalarını federasyona maal etmek biraz insafsızlık olur kanımca,neden derseniz Bursada görev yapan hakem veya hakemler Yoıl bisikleti yarışlarında tecrübeli eski hakemler,buhakemlerden bir çoğuda ulusal,milli hakemlerdir.federasyona serzenişte ve sitem dolu istekleri dolayısı ile Merkez hakem kurulu başkanlığı tarafından görevlendirilmiş hakemlerdir.bu görevlendirmeler federasyon başkanı yada genel sekreteri tarafından yapılmamaktadır.o yüzden hakemlerin tüm sorumlulukları Merkez hakem kurulu tarafından değerlendirilir.Şunu kabul etmekte fayda varki oda Bursada görevlendirilen hakemlerin halen eski sistem ve eski kafa ile yarış yönetim anlayışı ile yarışı yönetmeye çalışmak istediklerinden kaynaklanmaktadır.Bu konu veya konular ile ilgili olarak bir şikayette bulunmak isteyen arkadaşlarımız.konuyu dilekçe ile MERKEZ HAKEM KURULU BAŞKANLIĞINA başlığı ile yazılı olarak bildirir ve gereğini tarafına yazılı olarak isterse,Dilekçesine cevap verilmesi kanunen gereklidir.dilekçenin kabul tarihinden (kabul,tebliğ)itibaren geçene 8 günlük süre sonunda cevap alınamaz ise Federasyon başkanlığı'na bu cevabın verilmediğine dair bir suç duyurusunda bulanabilir.Aynı sonuç burada'da tekrar etmesi durumunda haklılığını ispatlayacak deliller ile direk dava hatta tazminat davası bile açabilirler.ancak çoğu arkadaşın atlamış olduğu bir uyarı konusu vardırki oda,ilk itiraz süresinin yarış bitiminden 30 dk içerisinde yapılmasıdır..işin ince detayı işte bu 30 dk içerisinde yatıyor..ondan sonrası biraz hikaye artık,kızmanın ve sızlanmanın sadece kendimizi teselli etmekten öteye gitmediğini anlıyoruz..Kendinize iyi bakın
 

temucin90

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Mayıs 2007
Mesaj
2.803
Tepki
2.483
Şehir
İstanbul Bahçelievler
ilk 30 dakikada elle tutulabilir bir sonuç olmadığı için itiraz edecek dayanak yok ki.

hatta ilk 3 saat diyelim bunu ki, ödül töreninde dahi kürsü için hata yaptılar. kural geçerli olabilir ama uygulanabilir bir durum yoktu.
 

gurol

Forum Bağımlısı
Kayıt
15 Eylül 2004
Mesaj
1.664
Tepki
2.830
Şehir
İzmir
@ADMCOACHKuralı yazılı halde bulamamakla birlikte sonuçlar resmen açıklandıktan sonra 30 dakika içinde olması gerekli.
 
  • Beğen
Tepkiler: burcu_challenger

temucin90

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Mayıs 2007
Mesaj
2.803
Tepki
2.483
Şehir
İstanbul Bahçelievler
2010 ceza yönetmeliği : (link)

madde 14 'te Gürol abi :)
 

gurol

Forum Bağımlısı
Kayıt
15 Eylül 2004
Mesaj
1.664
Tepki
2.830
Şehir
İzmir
@temu90
Yok bu değil, ben UCI kurallarından hatırlıyorum. Net olmamakla birlikte şöyle olması lazım; Sonuçlara yapılacak itirazlar, sonuçlar (resmi olarak açıklandıktan) asıldıktan sonra 30 dakika içinde, yazılı olarak ve 50 euro karşılığında yapılır. Eğer itiraz eden haklı ise 50 euro iade edilir. Haksız ise federasyona gelir yazılıyor.
 

adm coach

Daimi Üye
Kayıt
20 Ekim 2006
Mesaj
387
Tepki
537
Şehir
ANKARA
@gurol

Orada yazılanların harfiyen uygulandığı söylenemez,özellikle itiraz konularında,,ama iş para cezası olunca en küçük hata bulamazsınız..ve gördüğüm kadarı ile 1 saat olmuş süre,ama yarış proğramı geldiğinde oradaki yazıyı iyi inceleyin..yoksa top,elden ele dolaşıyor..Bizim memlekette 30 tl.itiraz bedeli olması gerekiyor..Sonuçlara itiraz için klasman çıkmasını beklerseniz..chip olmadığı durumlarda çook beklersiniz.elle liste halinde yazarak veya ses kaydı ile yapılan klasmanlara kaldıysanız,işiniz bir hayli yorucu olacaktır..Chip var ise sorun çok kısa sürede çözülür.tabii chip'tede bir sorun olmaz ise,bazen hakemler passorder yapmıyor nedense,o yüzden çok sorunlar yaşanıyor bazen..Bu sorunları daha önce yaşamamış arkadaşlar için bu süre(yukarıda'da belirttim ince detaylar içeriyor)sizi hüsrana uğratabiliyor..
Şayet itirazınız sıralama dışında bir sorun için ise,(parkur kısaltmalar,itme,çekme,kavga,küfür.vs.vs)yarış bitiminde var olan delil veya şahitler ile yapılır..Kamera kayıtları ve resimler bu itirazlar için en ideal yöntemdir..Bu tip görsel kayıtlarda adamı ipe bile gönderirsiniz,mecazi anlamda:)):D
 

adm coach

Daimi Üye
Kayıt
20 Ekim 2006
Mesaj
387
Tepki
537
Şehir
ANKARA
@temu90


Ben sana hak veriyorum.hakkını aramak,savunmak elbetteki gayet normal bir davranış ancak bu saydığın kişiler yani bursa organizasyonu Hakemleri bu konuda üzerlerine pek toz kondurmuyorlar gibi görünüyor..ama sonuçta bu hatalar için şahitler ve şahitlik yapacak birileri muhakkak vardır..bence yazılı bir şikayet dilekçesi yaz ve postala Merkez Hakem Kurulu Başkanlığına,Sn:Şükrü AYDIN'ın dikkatine diye,ilgileneceğinden kuşkun olmasın,Bu tür az hakemli ve chip sistemi olmayan yarışlarda olayı şuna benzetmek gerekiyor...hani bazı işyerlerinde kurallar vardırya..duvara asılır..:)
madde1:patron Her Zaman Haklıdır..
madde2:patronun olmadığı durumlarda 1.madde geçerlidir.

Fazla canını sıkıp moralini bozmamaya bak,,
 

gurol

Forum Bağımlısı
Kayıt
15 Eylül 2004
Mesaj
1.664
Tepki
2.830
Şehir
İzmir
@temu90Bildirilmemiş demekki, UCI sadece bildirileni yayınlar.
 
B

BF Okuru

Misafir
Anam babam, köyünde kağnıya eşşeğe binene, birden bire böyle işler verirsen, dehhaa deyuuslar, bide pislete binip orda burda fink atıyorlar deyip, elinden gelen her sabotajı yapar. Tour de France ı seyrederken, karavanlarla, en dik yokuşun sonunda kamp kurup, ıkına sıkına yokuşu çıkmış, gücünün son damlasına gelmiş "sporcu" ları teşvik etmek için bağıran tezahürat yapan insanları görüyorum, bisiklet sporu oralarda başka bir şey. En azından saygınlığı var.
 

THE ROCK

Üye
Kayıt
21 Haziran 2010
Mesaj
57
Tepki
23
Şehir
BURSA
Bu konuda benimde bir gözlemim oldu seyirciler karavanlarla dağ başına kadar gelmiş hatta yanlarından geçerken bir süre onlarla beraber koşan seyirciler bu sporun asaletini,saygınlığını pekiştiriryor oralarda birde aynı parkur üzerinde anadan doğma soyunan,çıplak poposunu bisikletçilere dönen zaat-ı muhterem'in , ayrıca bir gurup pon pon kızın sözüm ona gösterisi , ve değişik kılıklara girerek bisikletçilere şov yapan insanlar,bunların çoğu destek için gelirken dediğim gibi bir grup'ta Bisikletçilerle dalga geçmek için gelmişler gibi geliyor bana(en azından ben böyle hissediyorum)Kanter içinde kalmış yorgunluğun yüzlerinden okunduğu yarışçılar için yapılan,böyle saçma gösteriler seyircilere yakışmıyor.
Birde BURSA da düzenlenen MTB müsabakasına bakınca,seyirci için laf söyleyemem ama Yönetim,hakem,görevli bakımından TÜRKİYE de bu sporun ne halde olduğu görülüyor CUMHUR BAŞKANLIĞI BİSİKLET TUR 'u hariç . O da uluslar arası olmasından dolayı olsa gerek