Scudo Sports

16 Temmuz 2 Kişi Batum'dan Samsun'a

@İsa Öcel

Eyvallah İsa bende geçen sene o taraflara gitme şansı bulmuştum fakat bisikletle ilk kez olucak :) Havalarda dün bugün iyi sinyal veriyor bakalım, bu arada çarşamba gününden sonra müsait olursa Bisiklet Alemi'ne bir gidelim mi? Sonrada oturur çay falan içeriz bir yerlerde?

@Ahsen Okyay

Çok teşekkürler, bizden de eminim çok eğlenceli ve güzel fotoğraflar çıkacaktır. :) Arkadaşınızın tavsiyelerini dinlemek isterdim açıkçası. Tur için artık son 8 gün kaldı, günlük haritalarımızı çıkardık, malzeme listemizde tamamdır, geriye günü beklemek ve pedallamak kalıyor :)

Scudo
Sarp sınır kapısında bir sorun çıkarmıyorlar.Araç ile giriş çıkışlarda.fakat bisiklet için bişey diyemeyeceğim. Sizin hazırlamış olduğunuz rotaya çok benzer bir rotayı siizinle hemen hemen aynı tarihlerde 2 abimde gerçekleştirecek.Öncelikle kazasız pedallar diliyorum.Yolunuz her daim açık olsun..
saygılar

@hasan ali

Teşekkürler Hasan Ali. Bir abime sordum, otobüsle gümrükten geçerken bisikletleri taşıdığımızı beyan etmemiz gerekiyormuş. Ardından oradan bir makbuz alıcaz ve çıkışta da onu gösterip çıkıcaz. Başka bir sıkıntısı yokmuş. Genel olarak sıkıntı yaşamazsınız deniyor ama hep bir "ama" var. Yani kimse garanti veremiyor, bu açıdan tereddütlerim halen var açıkçası. Tur günüde devam ederse son çare olarak Sarp'tan başlarız artık :)

Güncel. ...

Arkadaşlar Emre abi rotanın günlük haritalarını çok güzel bir şekilde çıkartmış bende onları az önce bloga ekledim. Bu rotayı geçecek arkadaşlar için faydalı olacağından eminim. Merak edenler aşağıdaki linkten bakabilirler.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Emre Aslan 1981
Olurda gezersem sonradan zor durumda kalmayım diye hazırladığım rize deki gezilicek yerler

A.Zilkale (Merkezden 12Km Uzaklıkta) (v)
B.Kaçkar Dağları (60 km gündeydoğu)
C. Şenyuva Köprüsü (Çamlıhemşin)
D. Rize Kalesi
E.Palovit Şelalesi
G.Ağaran Şelalesi
Not.Çamlı heşimde pansiyonlar mevcut
Fırtına vadisinin güzergahları iyiymiş

İşinize yararmı bilmem ama kendimce bunları planlamıştım yerleri birbirine uzak olabilir kendime göre planladığım için gezide 1 şehri 3 4 gün gezme yanlısıyım o yüzden bu şekil plan ortaya çıktı

Bir aksilik olmadan turu tamamlamanızı umut ediyorum

Tamer haritaları eğimleri inceledim, gözüm korktu ne yalan söyleyeyim :)

@muhammed.d

Zilkale Çamlıhemşin'den sonra Ayder ve Zilkale'ye ayrılan 2 yol var. Zilkale yoluna girdikten sonra yaklaşık 15 km sonra diye biliyorum geçen sene gittiğimde öyle kalmış aklımda. Palovit'te Zilkale'den 5-10 km sonradır taş çatlasın ama yolu ciddi anlamda bozuk. Bisikletleri bırakıp treking olarak devam edilebilir :) Fakat ikiside gezip görülmesi gereken yerler kesinlikle.

@İsa Öcel

Kardeşim bol rampalı yolların kilometresini kısa tuttuk, ordan kurtarıcaz artık :) Gerekirse bisikletten iner yürürüm ama yine de çıkacam oralara :)

Zil kale , şenyuva körüsü ve palovit şelalesi aynı güzergahta , gün içerisinde gezilebilir , ben bu taraflara bisikletle gelen birinin zaman ayırıp gezmesinden yanayım . Palovit şelalesinin yolu cidden bozuk biraz , yüklü bisikletlerle çıkılırmı emin değilim , manzarası için değer ama :)

@akgulcemal

Aynen öyle Cemal :) Zaten Ayder'de beraberiz, Zilkale ve Palovit kısmını Ayder dönüşünde yapabiliriz. Ayder - Rize parkuru öğleden sonra tamamlanabilir zaten. Sabahtan da bu dediğimiz kısımlar görülse güzel olur.

Daha öncelerde internetten araştırmıştım düzelttiğin için saol :) Evet kesinlikle görülmesi gereken yerler . hayırlısı ile bitirirsiniz bizde anlatımı bir güzel okuruz inş .

@muhammed.d

Oraları tekrar görmek ve bisikletle ilk kez gitmek için ayrı, fotoğrafları ekleyip makaleyi yazmak için ayrı sabırsızlanıyorum emin olun :) Umarım kazasız belasız güzel bir şekilde altından kalkarız bu turun.

Konaklama açısından yardımcı olabilecek arkadaş çıkmadı ne yazık ki. Ev - oda falan istemiyoruz bu arada arkadaşlar, güvenli olarak şurada çadır kurabilirsiniz deseniz yeterli :)

Merhabalar,
Son 5 gündür internete giremiyordum ve bu sürede başlığımızda bir hareketlenme olmuş. Başlığa yazıp öneri ve iyi dileklerde bulunan tüm arkadaşlara teşekkürler.
Rota üzerinde bulunan, o gün bulunduğu yerde pedallayarak bize eşlik etmek isteyen, konaklama konusunda, çadır kuracak güvenli yer bulma konusunda bize yardım edecek arkadaşlara da şimdiden teşekkürler.
Görüşmek üzere...

Son 4 gün...

• Beğen
Tepkiler: Tamer KAMIŞLI
@Emre Aslan 1981

Evet abi baya bir hareketlenme oldu. Ayder dönüşü rotamıza birkaç yer daha eklendi :) Zilkale, Şenyuva köprüsü ve eğer ki çıkabilirsek Palovit Şelalesi. Ama bana kalırsa Palovit bisiklet ile imkansız, ancak bisikletleri aşağıda bırakıp treking tarzında olabilir :) Hepsi harika yerler açıkçası.

Artık pedallara asılmaya son 3 gün :)

hocam turunuzu merakla beklemekteyim her an takipte olacağım her gün yeni fotolar videolar yazılar beklerim sıkıntısız bol pedallar :D

• Beğen
Tepkiler: Tamer KAMIŞLI
@yasinduran

Takibin için teşekkürler :) Turdayken internete pek giremeyiz diye düşünüyorum, en azından benim telefonumda öyle bir opsiyon yok :) Fakat hafıza kartlarını boşaltmak için internet cafeye uğrarsak tur hakkında bilgilendirme yaparız bu başlık altından :) Turda tahminen 27 temmuzda bitecek, ondan sonra günlük olarak yazılar ve fotoğraflar gelir merak etmeyin :)

Evet arkadaşlar heybelerde doldu, artık tura tamamen hazırız. Rotadaşım Yılmaz Civan Sezen'le de dün tanıştık gerçekten güzel bir sohbet ve güzel bir ortam vardı :) Yarın da sağolsunlar otogara kadar bana eşlik edecekler.

Yeni aldığım kelebek gidonunda montajını yaptım artık çok ufak tefek detaylar (güneş kremi vs.) kaldı, onları da bugün halledip tamamen hazır olucam :)

http://img525.imageshack.us/img525/1039/p7130001r.jpg

http://img404.imageshack.us/img404/3483/p7130002z.jpg

http://img560.imageshack.us/img560/9290/p7130004y.jpg

Gidon yakışmış :) o gidona sardıkları elastik şeylerden de bulsan süper olur

Gidon güzel durmuş, bisiklet de tam takım hazıra benziyor. Rüzgarın her daim arkanızda olmasını ve kazasız bir tur geçirmenizi dilerim :)

Geri