Scudo Sports

16 Temmuz 2 Kişi Batum'dan Samsun'a

Tamer KAMIŞLI

Forum Bağımlısı
Tepki
788
Başlangıç
2008—09
Bisiklet
Sedona
Bisiklet türü
Şehir - Tur
http://1.bp.blogspot.com/-4RKXscNKA28/T-t85Ycm6KI/AAAAAAAAAL8/hoGsAJopYjo/s1600/Do%C4%9Fu.jpg

Arkadaşlar selamlar...

16 Temmuzda benim gibi forum üyelerinden olan Emre Aslan ile birlikte Doğu Karadeniz yollarına düşüyoruz :) Yaklaşık olarak 1 yıldır bu tur kafamdaydı ve hep yapmak istediğim birşeydi. Forumda da Emre Abiyle tanışınca 2 kişi birlikte bu turu yapma şansımız doğdu. Aşağıda rotamızı vericem. Tura ya Batum'dan yada Sarp'tan başlamayı düşünüyoruz. Batum'a bisikletle giriş-çıkış sorun olur mu bu konuda pek emin değilim açıkçası. Batum'a gidipte sorun yaşayan Türk sayısı oldukça fazla + olarak birde bisikletlerle gümrükte sıkıntı yaşama durumumuz olur mu bilmiyorum. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bizi aydınlatırsa seviniriz. Bu gidişle tur günü karar vericez nereden başlayacağımıza :) Benim sizlerden ricam, rotamızı incelemeniz ve bu güzergahta önerilinizi sunmanız :) Rotamız üzerinde olan bisikletçi dostlarımızdan yardım bekliyoruz kısacası. Nereye çadır kursak sorun yaşamayız, nerede ne yapabiliriz, bu rota haricinde mutlaka görmemiz gereken yerler nerelerdir?

Rota'da Sümela Manastırından sonra Torul Karaca Mağarasına doğru gidiyoruz ve iç yoldan Tirebolu'ya çıkıyoruz. Eğer ki yolda çok bitkin düşersek ve bu rampaları gözümüz kesmezse Sümela'dan sonra Trabzona dönüş ve Tireboluya doğru sahilden devam ediş olacak. Bu da yolda karar verilecekler arasında yani.

Önerilerinizi bekliyoruz...

Rota;

http://2.bp.blogspot.com/-Cn0mY6r3d6w/T9ciFYjBjiI/AAAAAAAAAFY/2tRI7azgCnc/s1600/1.jpg

A - Sarp Sınır Kapısı, Artvin
B - Ardeşen, Rize
C - Ayder Yaylası
D - Çayeli, Rize
E - Rize Kalesi
F - Uzungöl
G - Sürmene, Trabzon
H - Trabzon
I - Sümela Manastırı, Trabzon
J - Hamsiköy
K - Zigana Tüneli
L - Torul Karaca Mağarası
M - Tirebolu, Giresun
N - Giresun Kalesi
O - Ordu
P - Medreseönü (Uzun Saçlının Yeri)
Q - Yalıköy Köftecisi
R - Fatsa, Ordu
S - Ünye, Ordu
T - Samsun
U - Ev :)

----------------------------------------------------------------------

1. Gün Batum - Ardeşen 84 km
2. Gün Ardeşen - Ayder Yaylası 40 km
3. Gün Ayder - Rize 87 km
4. Gün Rize - Uzungöl 70 km
5. Gün Uzungöl - Trabzon 93 km
6. Gün Trabzon - Sümela Manastırı 45 km
7. Gün Sümela - Torul Karaca Mağarası 75 km
8. Gün Torul Karaca Mağarası - Tirebolu 93 km
9. Gün Tirebolu - Ordu 92 km
10. Gün Ordu - Medreseönü - Yalıköy - Fatsa - Ünye 79 km
11. Gün Ünye - Atakum 99 km

Toplam Yol: 858 km

Scudo
Ellerine sağlık Tamer kardeşim, konuyu açmışsın.
Bu tur benim için ilk uzun süreli ve çadır konaklamalı tur olması açısından unutulmaz olacak. Birlikte gerçekleştireceğiz inşallah, her şey çok güzel olacak.
Evet arkadaşlar, yorum veya önerileriniz varsa bekliyoruz.

• Beğen
Tepkiler: tunckuyel
Kolay gele.Ben sıramı savdım.Seneye Karasu-Sarp yapacağım 1270 km.Turunuzun da en yakın takipçisi olacağım.Haydi ayaklarınıza kuvvet

Teşekkürler Emre Abi :)

Derya abi selamlar... Takibiniz beni çok mutlu etti açıkçası, umarım alnımızın akıyla çıkarız bu turdan ve tecrübelerimizi burada paylaşırız. Karasu - Sarp'ı komple sahil şeridinden geçeceksin sanırım, gerçekten güzel bir rota. Bizde zaman kalırsa turu Sinop'a kadar uzatabiliriz diye düşünüyoruz :)

• Beğen
Tepkiler: Derya Keçeci
Arkadaşlar ayrıca rota yanında birde tecrübeli arkadaşlar beslenme programı hakkında da yardımcı olursa sevinirim. Çok kilo vermemek önemli, vücuttan yakmadan bu turu tamamlamak için nasıl bir beslenme programı uygulamalıyız?

Merhaba,

Size kazasız ve keyifli bir tur diliyorum. (Yine de ışıksız tünelere (kaldı mı bilmiyorum ama ) dikkat edin demeyi ihmal etmeyeceğim.)

Sarp sınır kapısında mısır satan gence - ki 5 sene önceydi :) - benden selam söyleyim. Belki hâlâ hatırlıyordur kırmızı şortlu bisikletçiyi. :)

Selamlar

five

@five

Selamlar, önerileriniz için çok teşekkürler :)

Yanlış hatırlamıyorsam ışıksız tünel kalmadı yollarda :) 5 yılda takmışlardır sanırım ışıkları :)

Kapıdaki mısırcıyı bulursam mutlaka selamınızı iletiriz ;)

1)Günlük belirlediğiniz etabı tamamladıktan sonra,bir saat içinde yoğun karbonhidrat alın,
2)Etaba başlamadan önce çiğ sebze meyve ve gaz yapıcı yiyeceklerden uzak durun,
3)Etap sırasında,diyelim ki 100 km lik bir etabınız var ve öğlen vakti mola verdiniz;bildiğimiz anlamda yemek yemeyin,basitçe geçiştirin.Yemek etabın sonunda.
4)Her 2-lt su süketiminin ardından mutlaka 2-3 gr tuz ve kesme şeker ilave edilmiş su alın.Tuz kaybının sonuçlarını burada yazmayayım.
5)Çok yorucu bir etapla karşılaşırsanız-ki zaman zaman rüzgar bu oyunu oynar-bacaklarda laktik asit birikimi oluşmadan,ara dinlenmelerde soğuk su kompresyonu yapın,
6)Herhangi bir sebeple eklemlerinizde meydana gelecek ağrı çekme gibi durumlarda "Nasılsa geçer" demeyin,vitesi düşürüp dizleri rahatlatın,olmadı durup soğuk su kompresyonu ve masaj yapın.

İlk etapta aklıma gelenler bunlar.

• Beğen
Tepkiler: Emre Aslan 1981
@Derya Keçeci

Derya Abi teşekkürler.. Tuz ve kesme şekeri yanımızdan eksik etmem :)

Görüşmek üzere...

• Beğen
Tepkiler: Derya Keçeci
Arkadaşlar tura son 13 gün kaldı... 13 gün sonra bu saatlerde Batum - Türkiye arasında turluyor olucaz sanırım. Fakat Derya Abi'den başka konuyla ilgilenen çıkmadı, Karadeniz bölgesi bu kadar pasif mi bisiklette? :)

Elbette ilgilenen birileri çıkar biraz daha üstte görünsün konu :)

Yetiştim dostlar :) Merhabalar ben Samsun / Atakum'dan Yılmaz Civan SEZEN. Bizde sizin rotanızın tam tersi olarak Samsun'dan Batum'a gideceğiz :D Bizim turumuz ramazan ayı içerisinde 4 kişi ile gerçekleşecek... Bizimde gideceğimiz güzergah şöyle :
-ordu boztepe
-giresun kale
-trabzon - sümela
-trabzon -uzungöl ??? (daha kesinlik kazanmadı, gitmeye değer mi bilemedik)
-rize - ziraat çay bahçesi (botanik bahçe)
-andon yaylası
-ayder yaylası
hopa - kazım koyuncu mezarı başında anma
ve son durak batum...

bunlardan ziyade ufak ziyaretlerimizde olacak.
-terme (soğancılar) - pide ziyafeti
- yalıköy - köfte molası
- sürmene'den geçip de çakı almadan olmaz :)
- akçaabat - köfte ziyafeti :)

tabi bahçelerden çalacağımız meyve sebzelerde cabası .. :D

konu açmak için girmiştim foruma konunuzu görünce çok şaşırdım :) siz samsun'a geldiğinizde biz yola çıkıyor olucaz :) geldiğinizde tecrübeli birer bisikletçi olarak bilgi almak isteriz.. iyi pedallamalar, yolunuz açık olsun dostlar :)

• Beğen
Tepkiler: İsa Öcel
Yılmaz teşekkürler :) Rotamız birbirinin tam tersi olduğu gibi gideceğimiz yerlerde üç aşağı beş yukarı aynı :) Rize'deki botanik bahçeyi bilmiyordum bunu da öğrendiğim iyi oldu. Biz tahminen 27-28 Temmuz gibi Samsun'da olacağız, geldiğimizde bir buluşma ayarlayabiliriz :)

Görüşmek üzere...

@Tamer KAMIŞLI

ben normalde konyada oturmaktayım geçici olarak bartına geldim fakat tahminimden çok çok fazla bisikletçi ile tanıştım ben uzun bir tur yapmadığım için birşey öneremiyeceğim belkide konuyu görenlerde benim gibi olabilir .yani diyeceğim şu ki karadeniz bölgeside pasif değil .belki görmemişlerdir :)

@muhammet keleş

Eyvallah Muhammet kardeş :) Bakalım Doğu Karadenizden bize yardımcı olacak arkadaşlar çıkacak mı :)

• Beğen
Tepkiler: muhammet keleş
Konuyu güncelleyecektim birde konuyla alakalı güzel bir Karadeniz türküsü paylaşalım :)

• Beğen
Tepkiler: Emre Aslan 1981
Çok yer gezdim ege, akdeniz... vs. hiç bi yerin tadı yok karadeniz kadar. İnsanları, havası, doğası, yemekleri.... Bunun için karadeniz'e pedallıyoruz. Rotadaş, yaşadığımız sel felaketi yüzünden görüşme imkanı sağlayamadım. bi belimi doğrultayım, bir araya gelip muhabbet etmek isterim..

@Yılmaz C. SEZEN

Bu konuda özel mesaj attım, önümüzdeki çarşamba ve sonrasında herhangi bir gün olabilir :) Oturur bir çay içer, uzun uzun konuşuruz :) Sel gerçekten fena vurdu bu sene, umarım tura çıkana kadar şu yağmurlar kesilir...

Uzungöl cidden gitmeye değer, tabi ben otobüsle gittim ama o doğa insanı gerçekten büyülüyor. Sadece Uzungöl değil yolu bile güzel :)

• Beğen
Tepkiler: Tamer KAMIŞLI
bir arkadaşımda aynı parkuru yapmıştı. resimleri filan çok güzel eğlenceli maceralıydı. güzel yerler ya. bol bol gezmeler;)

• Beğen
Tepkiler: Tamer KAMIŞLI
Geri