Tura İstanbuldan katılacak arkadaşlar. 1 ay önce Mudanyadan Eskişehire giderken Mudanya yokuşunun sonundaki çeşmemin akmadığını gördüm. Yanıma su almamıştım, Bursa çıkışına kadar susuz gitmek zorunda kaldım. Yanınıza mutlaka su alın. Geçen ay feribottan Merinos kavşağına kadar 40 dakikada gittim. Bu turda bu zamanın daha iyisini yapmayı amaçlıyorum. Gelecek arkadaşların performansına baktığımda sıcaktan etkilenip tansiyonu düşen olmazsa bunu rahatlıkla başarırız. Saat 10:00 gibi Tophanede oluruz. Buradan yapacağımız 2 günlük alış verişin ardından dağa tırmanmaya başlayacağız. su, tuvalet ve duş imkanı olduğundan konaklamamızı Çobankayada yapacağız. Aynı gün Cycling.tr 2. geleneksel Uludağ tırmanışı yapacak ve bu organizasyona 40-50 kişi kadar katılan olacak.
O arkadaşlarda Çobankayade konaklayacaklar. Sabah erkenden kalkıp kahvaltımızı yaptıktan sonra toplanıp tırmanış için wolfram bölgesine doğru yola çıkacağız. Bu yolculukta yanınıza mutlaka ilaveten 1,5 lt su alın. Geçen tırmanışta ben 0,5 lt su ile yola çıkmış ve sevgili Kemal'in verdiği yarım armutun çekirdek ve sapını çiğneyerek susuzluğumu bastırmıştım.
Zirveye çıktıktan sonra göllere inene kadar su olanağı yok. Yükünüzü abartmaktan çekinmeyin, böylece ne kadar yükü nasıl taşıyabileceğimizi test etmiş olacağız. Yanınıza güneş kremi, havlu, mayo, terlik ve yedek forma almayı unutmayın.
Göllerden Alaçama kadar olan yol 1 aracın geçebildiği tozlu ve yer yer taşlı bir yol. Tura mutlaka mtb ile katılın. Bu bölgeyi şehir bisikleti ile geçmeniz oldukça zor olur. Mudanyaya gece gideceğimiz için ön ve arka aydınlatma ışıklarınızı ve varsa üzerinize reflektörlü yelek giymenizi öneririm. Mudanyaya giderken yolun bir bölümünde ya emniyet şeridi yok yada çok dar. Bursalı sürücülerinin bazıları maalesef bisikletlilere adeta sürtünerek teğet geçmeyi veya arkanızdan acı, acı korna çalmayı çok seviyorlar. Bu tür davranışlar karşısında asla heyecanlanmayın, istifinizi bozmayın. Gece sürüşünde emniyet şeridi yeteri kadar aydınlatılmıyorsa yol çizgisinin üzerinden gitmeye çalışın.
Feribota binerken formalarımızı değiştirmemizin doğru olacağını düşünüyorum. Yanımıza oturacak olan yolcuları rahatsız etmeyelim.
Çokça yorulacağız ama bu zorlu turu büyük bir keyifle başaracağız.