Scudo Sports

16-17 Temmuz Uludağ Zirve Tırmanışı ve Trans Uludağ

İstanbuldan tura katılacak arkadaşların dikkatine İDO henüz 19 Temmuz sonrası biletleri satışa çıkarmamış. Biletler satışa çıktığında haberdar olan lütfen buradan ve facebooktan arkadaşları bilgilendirsin.

Scudo
@Orhan Kılıç

dayanıklılık ve sabır açısından hazır olduğuma eminim :) malzeme eksiğimi de tur zamanına kadar tamamlarım inşallah. şu an için katılma ihtimalim %90, tura kısa bir süre kala kesin olarak katılım durumumu belirtirim. umarım bir aksilik çıkmaz da bu güzel haftasonunda aranızda yerimi alırım...

• Beğen
Tepkiler: Orhan Kılıç
İstanbuldan tura katılacak arkadaşların dikkatine,
İDO bilet satışını başlatmış. Ben bu gün biletlerimi aldım.
Gidiş 23 Temmuz 07:30 Ön salon koltuk no: 256
Dönüş: 24 Temmuz 22:45 Orta salon koltuk no: 507
Orta salonda koltuklar pulman tipi olduğundan rahat uyuyabilmek için seçtim. Yenikapıda görüşmek üzere.

İnternette Güzelyalı diye bir varış iskelesi yok.Bursa mı alıcaz ?

yenikapı-bursa şeklinde aratırsanız çıkması lazım :)

bu arada ben gelemeyeceğimi üzülerek belirtmek istiyorum; üniversitenin yaz okulunun sınav takvimi değişmiş ve önümüzdeki hafta vizeler var. bu haftasonu eskişehir'den ayrılmayı bırakın; evden bile çıkamayacağım :(

Tura İstanbuldan katılacak arkadaşlar. 1 ay önce Mudanyadan Eskişehire giderken Mudanya yokuşunun sonundaki çeşmemin akmadığını gördüm. Yanıma su almamıştım, Bursa çıkışına kadar susuz gitmek zorunda kaldım. Yanınıza mutlaka su alın. Geçen ay feribottan Merinos kavşağına kadar 40 dakikada gittim. Bu turda bu zamanın daha iyisini yapmayı amaçlıyorum. Gelecek arkadaşların performansına baktığımda sıcaktan etkilenip tansiyonu düşen olmazsa bunu rahatlıkla başarırız. Saat 10:00 gibi Tophanede oluruz. Buradan yapacağımız 2 günlük alış verişin ardından dağa tırmanmaya başlayacağız. su, tuvalet ve duş imkanı olduğundan konaklamamızı Çobankayada yapacağız. Aynı gün Cycling.tr 2. geleneksel Uludağ tırmanışı yapacak ve bu organizasyona 40-50 kişi kadar katılan olacak.
O arkadaşlarda Çobankayade konaklayacaklar. Sabah erkenden kalkıp kahvaltımızı yaptıktan sonra toplanıp tırmanış için wolfram bölgesine doğru yola çıkacağız. Bu yolculukta yanınıza mutlaka ilaveten 1,5 lt su alın. Geçen tırmanışta ben 0,5 lt su ile yola çıkmış ve sevgili Kemal'in verdiği yarım armutun çekirdek ve sapını çiğneyerek susuzluğumu bastırmıştım.
Zirveye çıktıktan sonra göllere inene kadar su olanağı yok. Yükünüzü abartmaktan çekinmeyin, böylece ne kadar yükü nasıl taşıyabileceğimizi test etmiş olacağız. Yanınıza güneş kremi, havlu, mayo, terlik ve yedek forma almayı unutmayın.
Göllerden Alaçama kadar olan yol 1 aracın geçebildiği tozlu ve yer yer taşlı bir yol. Tura mutlaka mtb ile katılın. Bu bölgeyi şehir bisikleti ile geçmeniz oldukça zor olur. Mudanyaya gece gideceğimiz için ön ve arka aydınlatma ışıklarınızı ve varsa üzerinize reflektörlü yelek giymenizi öneririm. Mudanyaya giderken yolun bir bölümünde ya emniyet şeridi yok yada çok dar. Bursalı sürücülerinin bazıları maalesef bisikletlilere adeta sürtünerek teğet geçmeyi veya arkanızdan acı, acı korna çalmayı çok seviyorlar. Bu tür davranışlar karşısında asla heyecanlanmayın, istifinizi bozmayın. Gece sürüşünde emniyet şeridi yeteri kadar aydınlatılmıyorsa yol çizgisinin üzerinden gitmeye çalışın.
Feribota binerken formalarımızı değiştirmemizin doğru olacağını düşünüyorum. Yanımıza oturacak olan yolcuları rahatsız etmeyelim.
Çokça yorulacağız ama bu zorlu turu büyük bir keyifle başaracağız.

• Beğen
Tepkiler: Uğur Demirtaş
Başarılar diliyorum, yine resim ve anlatımlarınızı sabırsızlıkla ve merakla bekleyeceğim... (ben meşguliyet ve rahatsızlık sebebiyle katılamıyorum)

@ali albut

Adaşıma acil şifalar diliyorum.
Sen de mi hastasın Orhan abi.?;)

• Beğen
Tepkiler: Uğur ŞENCAN
@Uğur Demirtaş

Şu anda formumun zirvesindeyim. Değil Uludağa kendimi Himalayalara çıkacak güçte hissediyorum. Ağustos sonunu iple çekiyorum. :)

@ali albut

Ali Bey herhalde birkaç ay önce geçirdiğim küçük kazayı kastediyorsunuz. Teşekkür ederim.

Geçen yıl olduğu gibi bu yılda harika bir turu tamamladık. Katılan arkadaşların bazıları bana bir süre tur deme deseler de bunun yorgunluktan kaynaklandığını çok iyi biliyorum çünkü ilk Uludağa gidişimden sonra bana kimse Uludağ demesin demiş ve 1 ay sonra üstelik bu sefer bisikletlerimizle zirveye çıkıp Uludağ'ın arkasına inmiştik.
Bazı arkadaşlarımız bu işin hakkı 3 gün dediler ki onların gönlünden geçen göllerde de 1 gün konaklamak benimde gönlümde yatıyordu.
Bazı arkadaşlarımız ise ben böyle tur görmedim, iyi ki katılmışım dediler. Onların mutluluğu benim mutluluğumdur.
Bu turla bu yıl için planladığım 3. turu da başarıyla tamamladım. Sırada bu yıl için planladığım en önemli ve son turum var. Trans Kaçkar ve Kaçkar zirve tırmanışı. Bu tur onun provasıydı ve kimsenin burnu kanamadan 15-20 şer kg yükle Uludağ'ın tepelerinde yol alıp gezmeye gelenlerin ilgi odağı olduk.
Özellikle bizimle ilk kez tura katılan sevgili Aliye çok teşekkür ediyorum.
Umarım zamanla dağ bisikletinin hakkını veren bu tür tur yapanlar çoğalır.

@Orhan Kılıç
..evet deliyle ünsiyet kurduğumuzu düşünmüş olmalılar.Sen Temmuz sıcağında
keçi yollarından sırtında bisikletle tırmanırsan bakarlar tabi.Valla Orhan abi o güzellikleri görmeye vesile olduğun için sana dua mı etsem yoksa hala sızlayan bacaklarım ve pişen bacak aram için kızsam mı bilemiyorum.Bisiklet bisiklet olalı böyle zulüm görmedi.Bagajda 20 kilo yükle of road yaptık.O nası iniş yoludur abicim yaa.
Ah o dönüş yolu olmasaydı var ya..Geldiğimiz yoldan döneydik..Tadından yenmezdi bu tur;)

• Beğen
Uğur geçen yıl indiğimiz yoldan inseydik daha az hırpalanacaktık. buda bir tecrübeydi ve ben gerek yaşadıklarımdan, gerekse öğrendiklerimden dolayı çok memnunum. Uludağ, Uludağ olalı böyle bir gurup görmemiştir. Hani bir söz var anlatılmaz yaşanır diye bu tur gerçekten anlatılmaz yaşanır. o yüklerle ve bisikletle dağa çıkmayı kaç kişi hayal eder?
Kemal göllerde de konaklayarak 3 günlük bir tur daha yapalım demeye başladı bile. Ben sakin bir balıkçı kasabasına yerleşerek kendimi emekliye ayırıyorum. Yolu biliyorsunuz bundan sonrasını sizler devam ettirirsiniz. Bir yıl yolun birisinden inersiniz, bir yıl diğerinden.

Köyden öncesinde başlayan ormanlık alan olmasaydı ben kesinlikle keşke Çobankaya'dan diğer arkadaşlar geri dönseydim diyecektim. Yukarıdaki dikdörtgende benim adımın zikredildiği ifadede de belirtildiği gibi aslında bu tur planlayarak 2 gece konaklamalı 3 gün sürede bitmesi gereken bir tur. Tabi bunun için büyük fedakarlıklar ve planlamalar gerekiyor. Sonuç itibariyle turdan çok zevk aldım. Yolun büyük bir kısmına kadar bana eşlik eden Ali'ye, turdan en çok zevk aldığını düşündüğüm yüksüz bisikleti ile rampa aşağı inen Dinçer'e çok teşekkür ederim. Bol pedallı günler dilerim.

• Beğen
Geri