Scudo Sports

1500 TL'ye kadar yol bisikleti tavsiyesi

Tepki
2
Bisiklet
Cannondale
Merhaba arkadaşlar 1500 TL'ye kadar bütçeyle ( belki biraz geçer işte:) ) yol bisikleti arıyorum benim aklımda şunlar var;
(link)
(link)
(link)
(link)
Sizin aklınızda olan başka bir bisiklet varsa yazarsanız sevinirim fakat marka konusunda Delta Bisiklet'te olabilecekler ve bu sitede olabileceklerle kısıtlıyım (link) ( mağaza yüzünden Adana'da bu iki mağaza var doğru düzgün ve açıkçası pek getirtme taraftarı değilim:) )
Yorumlarınızı dört gözle bekliyorum...:rolleyes:

Scudo
Sıkı pazarlıkla 1500 e bırakırlar herhalde Focus culebro 5.0 (link)

ben bunu öneririm kargo ile alabilirsiniz ama o 4 seçenek arasında ise bence merida :)

sedona 601 iyidir.

(link)
1500 liraya bu ve,
(link)
bunu alabilirsin.

genellikle bana kron'dan uzak dur dediler.

canondale'ide düşünebilirsin.

bu fiyat aralıklarında ürünler arasında çok ufak farklar oluyor, birazda beğendiğini alıcaksın gibi birşey.. :) kolay gelsin.

2. el düşünürsen geçen gün sahibinden.com'da Trek 1.2 yol bisikleti gördüm 2012 model . 1.600 tl civarıydı

0 düşünüyorum ama delta bisiklet ve verdiğim sitedeki markaları alabilirim o yüzden giant, trek, carraro ve focus'u önermiş arkadaşlar onları Adana'da pek kaliteli yerler olmadığı için bulamıyorum o yüzden alabileceğim markalar kısıtlı ve getirtme taraftarı değilim onuda söyleyim tekrardan bisikleti görmeden, dokunmadan almayı pek sevmiyorum :)

bisiklet cumhuriyetiin sitesinde adana şubesi var dolayısıyla focus alabilirsin
carraro nunda sitesinde satış noktalarında adana dan 2 yer var

Madem çok fark yok aralarında bende bana göre güzel görüneni söyleyim o zaman sedona ve cannondale iyi gözüktü bana ama sedona'nın maşası sanırım karbon değil o yüzden cannondale daha iyi gibi geldi gözüme sizcede öyle değilmi?

mustafa bey önemli bilgiler

Yol Bisikleti - Road Bike

Boy Kadro Boyu (cm)
155 - 165 48 - 51 cm
165 - 170 51 - 53 cm
170 - 175 53 - 55 cm
175 - 180 55 - 57 cm
180 - 185 57 - 60 cm
185 - 190 60 - 62 cm
190 - 195 62 - 64 cm
195 - 200 64 - 999 cm

Yol bisikleti tercih ederken kullandığınız noktalar da önemlidir. Özellikle yokuşların çok olduğu yerlerde kullanıyorsanız küçük kadro seçmeniz sizi bu tip yollarda rahatlatacaktır.

Çok önemli bir hatırlatma: Tablolar genel vücut ölçülerine göre belirlenmiştir. Kişiden kişiye bacak uzunluğu ve kol uzunluğu değişiklik gösterir. En önemli nokta bacak uzunluğudur. Bacaklarınız boyunuzun oranına göre daha kısa kalıyorsa küçük kadro tercih etmenizi öneririz. Yada bacaklarınız boyunuzun oranına göre daha uzunsa büyük kadro tercih etmenizi öneririz. Seçiminizin doğru olup olmadığını anlamanın bir de püf noktası vardır. Seleye oturmadan bisikletin üzerine binersiniz ve kadronun üst borusu ile bacak aranıza temas noktasının mesafesine göre seçim yaparsınız. Eğer kadro üst borusu bacak aranıza çok yakınsa kadro size büyük gelmiştir. Eğer bu mesafe fazlaysa kadro size küçük gelmiştir. Mesafe ortalama 3-4 parmak genişliğinde olmalıdır.

Bazen ölçüleriniz tam arada kalır. Yani ne büyüktür ne de küçüktür. O zaman yapılacak bir kaç küçük püf noktası vardır. Selenizi biraz ileriye veya biraz geriye kaydırarak yada gidon boynunu 1 cm veya 2 cm +- değiştirerek bu sorunu giderebilirsiniz. Bu kollarınızın uzun veya kısa olması durumunda da yapılabilir.

Ölçülerin amaçlarından biri de sele borusunun kadroya giren kısmının doğru mesafede olmasıdır. Ölçü size uygun değilse sele borusunu haddinden fazla kaldırmak zorunda kalırsınız bu da bisikletinizin kadrosunun kırılmasına yada çatlamasına sebep olur. Eğer ölçü büyükse sele borusunu aşağıda tutmak zorunda kalırsınız.

Selamlar, topladığım Mosso'da ikinci el aldığım jantların göbek ve rublesinin bozuk, bazı parçalarının kalitesiz olmasından dolayı 400 TL civarı masraf çıkacağı için Mosso'mu parçalayıp satacağım. Bisikletsiz kalmamak için bir tane yol bisikleti alayı planlıyorum yakın zamanda. Takdir edersiniz ki bu hadiseden dolayı ikinci el istemiyorum. Bana bu bütçede tavsiyeniz ne olur? Ben Kron RC2000 düşünüyorum ancak sitedeki özellikler yanlış gibi geliyor bilen varsa aydınlatırsa sevinirim. (link)

@OnurÖzdağ Bende har vurup harman savuracağım birşey araştırıyorum. Şuan bulduğum Bianchi, Bisan, Salcano (ikinci el). Kron hiç düşünmedim.

• Beğen
Tepkiler: OnurÖzdağ
Decathlon düşünmenizi tavsiye etmem. Adamlar sizi değil ellerindeki malı çıkarmaya çalışıyor. Bisiklet bisikletçiden alınır. NET

• Beğen
Sedona 610 ama carraroya bak derim ben kullanıyorum çok memnumun carrarodan.

• Beğen
2. el düşünmelisin bence sıfırdan farksızlar çoğu millet yol alıp alışamıyınca elden çıkarmak isityor bence 2.elden hiçbirzaman şaşma derim forumdanda bakabilirsin.

• Beğen
Geri