Scudo Sports

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yarışan gençlerin yakalanması

@salih67
Videoları bizzat kendisi paylaşıyor. Yani kendi ayağına kurşun sıkıyor :D Zaten paylaşmazsa adamdan sayılmaz o aboneleri onu terk eder :D
@Serkan Mıstınoğlu
Abi bu arkadaşımız bir çok kötü kaza yaşamış insandır. Yaptıklarını bildiği, yapmak istediği için yapıyor. Kısacası özgür iradesiyle sorumsuzluk yapıyor. Kendisini görüp sorarsanız bile aksini iddia etmeyecektir. Haklı olduğunu söylemeyecektir... İşte bu yüzden kendisinie hızlı ve çılgın diyor ki hakkını veriyor. Çılgınlık sonuç olarak sorumsuzluğun ta kendisidir değil mi? Örnek vermek gerekirse çanakkaleyi geçirmememiz gibi 3.havalimanını bu kadar kısa sürede yapmamız. Bunun yaptıkları farklı şayet aynen bu gibi durumlardır. Tabi kendisini 1 aydır takip etmiyorum. Konuya girip resime bakıp ve isime bakmamla onu tanımam 1 oldu :D

Genel olarak söylüyorum kişinin zevklerine karşı geliyorsunuz. Zevklerimden öleceksem öleyim diyen insandır kendisi duracakta değil yani ;)

Scudo
@JusTiMe
Bunu yazarken, bu arkadaş zevklerini icra ederken senin bir sevdiğinin trafikte kaza yapmasına yada yaralanmasına sebep olursa, aynı şekilde düşünürsün o zaman.
Hatta başka birisi bile senin kaza yapmana sebep olursa sana benim zevkim kardeşim sana ne diyecek ve sen de bu foruma yazdığın gibi kabullenecek misin

@Çetin ŞAHİNÖZ Olacaksa Allahtan olur derim. Peygamber efendimiz (s.a.v) bile oğlu ibrahim öldüğünde ağlamıştır! Zoruma gidecektir, öfkeme yenikte düşebilirim ama kabul etmekten başka seçenek yoktur. Sonuçta herşey Allahtandır bunu elbet sonunda anlayacağım!

Peki sana olursa ne olacak 1 ayağın kırılsa hiç düzelmeyecek deseler bile ne olacak pes edip başka 1 hayata mı başlayacaksın? Her insan ölümü 1 gün tadacaktır. Bu bisiklet üzerinde de olur, Motor üzerinde de olur Uçak hatta tren üzerinde de olur her yerde olur...

Burada problem kendi canını tehlikeye atması değil. Başkalarının canını tehlikeye atması. Sadece kendisi öldüğüyle kalsa bir şey demeyeceğim de milletin başını belaya sokacak, başkalarının da ölümüne veya yaralanmasına sebep olacak. Trafikte sorumsuzca hareketler sergileyen biri yüzünden ben neden öleyim veya sakatlanayım?

Yoksa çılgın olduğu için isterse bisikletle apartmanın tepesinden atlasın, kendisi dışında kimseye zarar vermediği sürece beni ilgilendirmez.

@JusTiMe iyi de zaten Allah ın izin vermediği hiç bir şey olmuyor ki zaten hayatta.
Ama Allah aynı zamanda Allah akıl fikir de vermiş biz insanlar kendi aramızda birbirimize zarar vermeyelim diye değilmi ?

Konuya bisiklet üzerinden değil de, çağımızın ürettiği kişilikler ve sonuçları olarak görüyorum.
Çılgınlar, deliler, soytarılar vs.vs. artık adına ne diyorsanız, eskiden de vardı bunlar ama köyün delisini sadece köylüler bilirdi ama şimdi deliyi tüm dünya görüyor...

Artık instagram'da bilmem kaç takipçisi olmayana kız vermiyorlar... Evde, okulda, çayda, bayırda herkesin eli cebinde... herkes internet bağımlısı olmuş, internet kötü değil elbet ama biz çok boş şeylere vakit harcıyoruz.

Toplumda sosyal ağların bu kadar çok ilgi alaka duyulmasından dolayı, insanlar bu dünyadan kopamıyorlar ve kendilerini burada göstermek istiyorlar daha doğrusu bunu zorunlu hissediyorlar.
Kimin umurunda içtiğin kahve fincanın, yediğin yemeğin, içtiğin içkinin, ağzında sigaralı havalı duruş pozlarının, spor salonu ayna karşısı, tatilde bronzlaşmanın, her gittiğin mekanın konumunun vs.vs. hepsi çağımızın dayattığı tabu.

Paylaşım yapmayan, takipçisi az olan ezik insandır, dünyadan bir haberdir... eee hal böyle olunca, insan dayatılan bu durumdan çıkmak için sıradanlıktan çıkıp parmakla gösterilen olmak istiyor.
Oradan oraya atlamak... tehlikeli hareketler... lastikle karpuz patlatmalar... bol küfürlü videolar... ona buna kışkırtmalar... şakalar... yoldan geçenlere seviştiğin yerleri sormalar... belden aşağı sohbetler... vs.vs.

Kısaca normal olmayacaksın ki millet seni izlesin, gülsün, takip etsin...

Zaten memlekette şeyini sallasan youtuber'a denk geliyor artık. Memleketimiz dünyada bu konuda üst sıralarda olabilir.

Hızlı ve çılgın'a gelince, yaptıklarını hiç kimsenin tasvip edeceğini sanmıyorum. Video'da örnek olarak gösterdiği düşen çocuğun görüntüsü bile kendisi ile çelişiyor. Sen bunları yapıyorsun seni gören küçük çocuklar bir hevesle denemeyecekler mi? tabi ki deneyecekler... çocuk kötü durumlarda neler olacağını bilemez, düşünmez... onun ki sadece heves...
Hadi tutunmayı geç, dengeni kaybettin düştün arkadaki adam ani manevra yaptı uçtu köprüden aşağı... bunun sorumluluğunu nasıl düşünmez insan...

Aynı şey başka youtuber'lar içinde geçerli ismi lazım değil bol küfürlü konuşan video'lar çeken birisini izleyen küçük çocuk tüm bu kişileri rol model olarak alıyor, çocuğun algısında bu kişi böyle küfürler, aptilikler yaptığı için toplumda ön planda olduğunu sanıyor ve onun gibi davranmaya başlıyor, onun gibi olmak istiyor...

Valla bunları yazıyorum bir şey değişeceğinden değil, aksine bundan 10-20 yıl sonra toplumun iyice yozlaşacağını, koyun bir toplum olacağını düşünüyorum. Hele ki 30-40 sene sonrasını hayal bile edemiyorum :)

Boşanmalar daha da artacak, zaten toplumda boşanmalar çok arttı, sebepleri arasında teknolojinin de etkisi var bence. Ailede hanım sabah akşam facebook'ta, instagram'da, adam tv'de, çocuk desen tabletsiz, cep telefonsuz, çizgi filmsiz yemek yemiyor, al koy önüne sussun... geçsin odasına kafa ütülemesin bilgisayarda takılsın...

İnsanlar eskiden hayal kurardı ama görmezdi ama şimdi başkalarının paylaşımlarına bakıp onların hayallerini kurar olduk. Hayallerimiz başkalarının yaşamları ile özdeşleşti...
X birisi şuraya gitmiş, şu ayakkabıyı almış, şuraya tatile gitmiş... paylaşmış... işte başkasının yaşamları senin hayalin, sende istiyorsun oraya buraya gitmek, güzel kaliteli lokanta konumlarını, resimlerini paylaşmak... bunlarda gerek maddi vb. sebepler ile karşılanmayınca başlıyor sonra küçük küçük tartışmalar, sonra büyüyor... büyüyor ve patlıyor...

Dip not: İyi güzel de bunlar sadece Türkiye için mi geçerli derseniz, hayır tüm dünyada durum böyle... ama bizim toplum internet kullanımı (boş işler) konusunda dünyada üst sıralarda :)

Tabi fakirlikten veya doğal durumlardan dolayı aç karnını doyurmaya çalışan, savaşlarla boğuşan vb. zoraki durumlardan dolayı teknoloji ile hiç alakası olmayan toplumlar hariç...

Biraz karman, çorman oldu ama kusura bakmayın, akşam akşam anca bu kadar :)

bu vatandaş tekirdağ yarışında bilerek kaza yapıp yütüpde kaza yaptım öldüm bittim diye yayınlayan kişi değil mi? en başta söylenmesi gereken şey bence bu kişinin artık bir çocuk olmadığı ve yaptığı hareketlerin sonuçlarına katlanmak zorunda olduğudur.
Çanakkale savunmasını bu sefil insanla bağdaştıranlar ilk önce kendi zihinlerini kontrol ettirmeliler bana kalırsa.
Son dönemde ortaya çıkan bu ve benzeri kişilerin insanların hayatlarına olumsuz etkileri artık yadsınamaz boyutlarda dünya çapında. Yok sosyal deneyler, yok bisikletle kaza yaptım hadi tıklayın ve beni izleyinler, yok efendim biz öyle çılgınız böyle deli divaneyiz hayııır en çok biiiiz. Yeter be, çok değil bir kaç sene sonra youtube üzerinden para kazanma olayı iyice zora girdiğinde tekrar eski işlerine/meşguliyetlerine dönmek zorunda kaldıklarında ne yapacak bu insanlar? Tıpkı " bir dönemin ünlü futbolcusu görenleri şok etti" tarzı haberler göreceğiz eminim.
Üzülerek söylüyorum, bir şeyler üretmek ve geliştirmeye bu kadar ihtiyacımız olduğu dönemlerde insanların düştükleri durum beni fazlasıyla sinirlendiriyor. Üstelik kendi alanında fark yaratmak isteyen insanların önüne çekilen setler, bu sefil insan türevlerine gelince ne hikmetse yok oluyor ve devlet tam bir "baba" oluyor bunlara.
Bu zihniyetteki insanların ilahı remi gaillard bile tacizci, tuhaf bir adam.

@JusTiMe

Kardeşim yaptığın savunmanın bu konuyla alakası olmadığını bi kez daha okursan görüceksin.

Burda sorumsuzca davranan bir genç var kontrol altına alınması rehabilite edilmesi gerek. olay çok ciddi bu genç bisikletinden havai fişek atarak motorcuları düşürmeye falan çalışıyor yani sadece bisiklet sürmüyor başka eylemleri de var

Edit : gereksiz mesajları sildim :)

Küçüklere rol model olarak bundan bahsetmiştim:

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
İyi reklam yapmış yine, abonesi artar, o cezayı misliyle çıkartır.

@Kudret Kurtcebe

Devletimiz "haşa" köprüden para ödemeden birilerinin karşıya geçmesini istemez.:acpsnr: Bu işin olmamasının temel sebebi bu. E millet de gayet memnun bu halinden, değişmesi için bir sebep yok.

An itibariyle elemanın konuyla ilgili yaptığı videonun

" HERKESİN CANINI TEHLİKEYE ATTILAR ! (TEPKİ) - Haberler"

İzlenme sayısı: 56.833
Beğenme sayısı: 3.6 B
Beğenmeme sayısı: 158
Yorum sayısı: 995 (büyük çoğunluğu destekler nitelikte)
Abone sayısı: 344 B

Forum üyeleri olarak her ne kadar da elemanı eleştirsek de, adamın ciddi fanları var.
Yaptıkları bize göre doğru olmasa da "halk elemandan çılgınlık bekliyor gibi"...

savunulacak hiçbir yanı yok bu iki şahsın. kaldı ki ilk vukuatları da değil. bizler bisiklete yönelik olumlu bir kamuoyu oluşturalım diye çırpınırken bu ve buna benzer olaylar zaten çok az olan olumlu kamuoyunu "zaten bunlar hak ediyor ezilmeyi" gibi bir bakış açısına dönüştürebiliyor. bu haberi izleyen bir vatandaş yolda bisiklet sürerken seni beni görse diyecek ki bunlar trafikte çılgınlık yapıyor diyip saygı duymayacaklar. şimdi bu olayın bisikletli yaşama yönelik olumlu bir algı yarattığını kim savunabilir? tabiki hiç kimse. bu yüzden hem bu tür aksiyonlara kalkışmayalım kalkışanları da beslemeyelim arkadaşlar. hepimiz bisikletçiyiz amacımız güvenli huzurlu bir bisikletli yaşam.

Konuyu okuyunca kim olduğunu anlayamamıştım ama sonra detayları arkadaşlar paylaştığında kim olduğu ortaya cıktı bu çocuğu çok fazla kişi örnek alıyor yolda giderken bir çok kişi piu diye bağırıyor bana mahallemdeki çocuklar abi sende kameraya çekiyormusun yolda haraketler yapıyor musun diyorlar muhtemelen önlem alınmazsa onun gibi onlarcası çıkacak çocuklarda örnek alıp ne kendi nede başkalarının hayatını düşünmeyen bir nesil çıkacak

@Tuars07 Buna benzer şeyleri ben de yaşıyorum. Ben geçerken bazı çocuklar piyuvvvv, dayııı falan diye bağrıyor. Bu durumdan çok rahatsız oluyorum, dikkatim de dağılıyor.

Yaptıkları yüzünden toplum bisikletlilerden nefret ediyorsa benim için birinci sırada bu gelir. Mesela ben lüks araçlardan, hafif ticari araçlardan, halk otobüslerinden, beyaz servislerden nefret ediyorum yaptıkları yüzünden. Peki bu nefret ettiğim ve diğer tüm araçların sürücüleri bunun gibi ergenleri haberlerde, sosyal medyada görüp böyle bir ön yargıyla biz bisikletlere yaklaşıyor olamazlar mı?

O kadar çok şey yazdım sildim ki. Dislike'a basalım, şikayet edelim, bildirelim. Toplumda düzeltilecek çok şey var biliyorum. Ama hepimiz bir yerlerden başlayalım.

@KaanG

Konu başka yere gideceği için ayrı bir konu açıp birinci köprünün ihale yolu ile hangi şirkete satıldığını deşmek lazım

Bu lüzumsuz tipe bir gün asfalt okkalı bir ceza kesecek. Nasihatla, tavsiyeyle filan yola gelmez böyleleri. İlla ki başlarına bir musibet gelmesi lazım.

@Serkan Mıstınoğlu

Bu ceza alanları akşam Ana Haber'de gördüm bir kanalda. O haberi ve bu görüntüleri gördüğünüzde kötü bir imaj oluşmaması imkansız. Haberin akışında o bisikleti ve o hareketleri "trafikte dehşet saçan bisikletli" anonsu ile duydukça içim cız etti resmen. Saygı duyduğumuz kadar saygı görürüz. Az miktardaki sempatiyi kaybettiğimizde yollar daha güzel olmayacak.

Geri