Scudo Sports

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yarışan gençlerin yakalanması

mhd

Daimi Üye
Tepki
275
İsim
Mustafa
Bisiklet
Sedona
15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde patenle ve bisikletle yarışarak hem kendi hem de sürücülerin canını tehlikeye atan 2 genç, sivil trafik ekipleri tarafından yakalandı. 216 lira para cezası kesilen gençlerin kimliklerinin polis ekipleri tarafından sosyal medya araştırmasıyla tespit edildiği öğrenildi. E-5 Karayolu Mecidiyeköy mevkiinde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne giren biri patenli diğeri de bisikletli 2 genç, araçların arasından geçerek birbirleriyle yarışmıştı. Araçların çamurluklarından tutunarak köprüden geçen gençler, o anları kaydedip bir de sosyal medyada yayınlamıştı. Ölüm yarışının sosyal medyada yayılmasının ardından Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Sivil Trafik Ekipler Amirliği görevlileri harekete geçti. Sosyal medya üzerinden yaptıkları araştırmada gençlerin kimliğini tespit eden polis, İsmail Ö. (23) ve İslam S. (21) olduklarını belirledi.

AVRASYA TÜNELİNE DE GİRMİŞLER
Polis yaptığı sosyal medya araştırmasında, 2 gencin daha önce Avrasya Tüneli’ne bisikletle girdiğini tespit etti. Ekipler, 2 şahsı adreslerinde gözaltına alarak şubeye getirdi. Gençlere burada “trafiği tehlikeye düşürmek” suçundan 216'şar lira para cezası kesildi. Gençler ardından adli işlemleri yapılmak üzere Arnavutköy Polis Merkezine teslim edildi.

5bc36671d3806c1824a7323c.jpg

Kaynak : (link)

Scudo
@mertgulkokan
Bu çocuk daha ölmedi mi:D
Çılgınım filan diyor ya,Dünya'dan bihaber..Dünya'da bisikletliyle insanlar öyle şeyler yapıyorlar ki,bu çılgın(?) Türk,bu şeyleri bırakın yapmayı,deneyemez bile..

Suç "Hızlı ve Çılgın"da değil ki.
Motorize ekipler olayı görüyor ve müdahale etmiyor, nasihat veriyor.
Aynı olay Avrasya tünelinde olmuştu.

Olay dallanıp budaklanınca sosyal medya hesaplarından ara bul, cezayı kes...
Tam "Türk İşi"

Bisiklet dışında da yapıyor garip şeyler
Yok gizli yere girdik polis yakaladı falan filan gibi de

• Beğen
Tepkiler: keremkucuk041
Tamamen izlemediğiniz sürece birşey olmuyor
Youtube eski kadar kolay değil para kazanmak

Tek söyleyeceğim videoyu biraz izleyen anlarsını, nasıl bir tip olduğunu. Hatta ana haber bültenlerine laf söylemiş izinsiz şekilde benim görüntülerimi kullandılar demiş. Sormak lazım sen kimsin diye :)

@salih67 Ne demek suç bu adamda değil, sizin gibileri anlamakta zorlanıyorum.
Bu çocuk 20 yaşının üzerinde bu yaptığının suç olduğunu bilmiyor mu.
Cümleniz yanlış
BU adam suçlu ama görüp te müdahale etmeyen ekipte onun kadar suçlu yazmanız gerekirdi bence
Apaçinin gerizekalının teki. Bir aracın önünde düşse sürücü bu salağa çarpsa ceza alacak.
Bütün videoları bu şekilde şarlatanlıklar ile dolu.

Bu adama bu kadar kızma nedeniniz nedir? Kimseye zararı yok, kaza yaparsa yalnızca kendi zarar görür. Bisiklet, otomobil gibi sürücüsü haricindeki kişilere de zarar verme yeteneğine sahip bir araç değil sonuçta. Bu adamın videolarını arada açıp izlerim eğlenmek için, hakikaten Ünal Turan misali tehlikeli artistik hareketlerde bulunduğu oluyor ama tehlikeye soktuğu tek kişi kendisi.

• Beğen
Tepkiler: makifir ve JusTiMe
@Deniz A Sizin dediğinizi yazmaya çalıştım, ancak beceremedim galiba.
Görüşümü tekrar belirteyim o zaman.
O videoları çekip paylaşan elemanlar kadar, olayı gördüğü halde müdahale etmeyen görevliler de suçludur

• Beğen
Tepkiler: Wberlin ve Deniz A
@Knight RiderTrafik içindeki tüm ulaşım araçları başkasının yapacağı hatalardan dolayı başka birisinin yaralanmasına sebep olabilir. Herşeyin bir olasılığı var...
Bu bisikletli şahıs hata yapsa arkadan gelen başka bir araç çarpmamak için fren yapsa ya da direksiyon kırıp kontrolünü kaybedip yoldan çıksa başkalarına zarar verebilir

@mertgulkokan Biraz düşününce benim de aklıma kendi mesajımı çürütebilecek bir ayrıntı geldi. Şimdi bu adam gereksiz yere kaza yapsa ambulans, hastane gibi hizmetler gereksiz yere çalışmış olacak, gerçekten ihtiyacı olan sıra beklemek zorunda kalacak.
@Knight Rider

@Knight Rider

Haberde verilen, siteye gömülü videoyu izlediyseniz 5-6 farklı araca, sürekli olarak arka çamurluklarından tutunduğunu göreceksiniz. Bunu alışkanlık haline getirmiş ve her fırsatta yapıyor, bu sayede hızlı gittiği için mutlu oluyor. Yaptığı bu hareket tam da çocukken mahallede yapmaya heveslendiğimiz hareketler. Bunu bir de profesyonel bisikletçilerin takım aracına tutunmaları örneğiyle bir tutup, savunmuş. Takım aracına oradan mı tutunuyor bisikletçiler? :snzdglsn: O esnada araç dikkatsiz bir manevra yapsa, bir çukurdan kaçmak için hafif kırsa, veya bisiklet bir çukura girse kendini 40 km/h hızla yerde sürüklenirken bulacak ergen kardeşimiz. Kendisi ne hali varsa görecek, onda sorun yok ama asıl sorun arkadan gelen araçlar için oluşan risk zaten. Her sürücü onu ezmeyi göze alamaz. Bu ergeni ezmemek için ani fren yapılıp durulacak ve zincirleme trafik kazası mı olacak? Yoksa diğer şeride kaçıp oradaki arabaya sürtüp onu mu yoldan çıkaracak, yoksa kendi arabasını (yerde sürüklenen ergene çarpmamak için) bariyere mi vuracak (Olayın köprüde gerçekleştiğini ve bariyerin arkasının deniz olduğunu hatırlatalım). Arkadan gelen suçsuz sürücülerin seçenekleri bunlar. Yani bu ergen düştüğü an birileri ölecek ve yaralanacak orası kesin.

Kendisi ergen olduğu için olasılıkları göremiyor ve tehlikenin farkında değil malesef. :kötü: Bir de videosunda "Benim bisiklet geçmişim sağlam olduğu için böyle profesyonel hareketler yapabiliyorum, siz bana özenmeyin sakın" falan diyor :acpsnr:

@Knight Rider
Başkalarını da tehlikeye sokuyor..Bu yüzden tepki alıyor..
İnsanların olmadığı bir bölgede istediğin hareketi yap,istediğin kadar çılgınca şeyler yap,kimin umurunda ama sen trafikte,trafiğin seyrini tehlikeye sokacak hareketler yapamazsın işte..
Trafik normal bir şekilde akıyor diyelim,sen çılgınlık olsun diye arabanla ani bir fren yaparsan ne olur?ZİNCİRLEME KAZA olur..
Yani içinde bulunduğunuz trafiğin kurallarına mümkün olduğunca uymak zorundasınız..En azından trafiğin yoğun olduğu yerlerde,kurallara çok dikkat etmeniz lazım..Hem kendiniz,hem de başkaları için..!

Abi ortada bence birden fazla sorun var. Öncelikle bu yaptıkları ile hızlı giderek mutlu mu pluyor, egosunu mu kasıyor, aşağılık kompleksi var da onu mu besliyor belirsiz ama yaptığı hem yasal hem etik olarak doğru şeyler değil. Önünede doğru dürüst rol model olmayan(ki artık bunlardan çok var aileleri sağolsun) çocukların sayesinde belli bi takipçi sayısı ile bi şekilde üstlerde kaldığını düşünüyor. Keza nisanda ki fuarda organizasyon yetkilileri bunu reklam odaklı kullanmak istemişlerdi ama 10 yaş sınırının pek üstüne çıkan kişileri çekemediker bu yolla ve adeta ellerinde patladı(bence).

İkinci olarak olay anında görüpte mücadele etmeyen polisler nedir ya. Bikaç ay evvel kaza anında olay yerine gelip müdahale etmeyen polisleride duyduk. Yada daha evvel zeytinburnu sahilde kazlıçeşmede araç sıkıştırınca 500 metre ileride ki polisin ‘orası bixim bölge değil biz bakırköy bölgesine bakıyoruz’ deyip başından savması nice şeyler duyduk duyuyoruz. Bence asıl sorun ‘salla başı al maaşı’ manalitesinin giderilmesi ve insanların işlerini yapmalarını sağlamak...

Ve bence en son ama en önemli mesele bize olan eksileri. Bu ve bunun gibi bi düşüncesizle kavga eden, atışan yada sadece uyuz olan bi şöförün gelip bana vurması yada sataşması hoşuma gitmez. Benden önceki bisiklete sinirlenip bana çarpılması hoşuma gitmez ve gitmeyecek.

Sonuç olarak sayfalarca yazılır ve konuşulur. Ama ne yazıkki caydırıcılık olmadan bi yere varamayız..

Bu velede acayip ayar oluyorum. Afedersiniz bir b.. oldum sanıp milletin canını hiçe sayıp , birde milletin başını belaya sokup bununla ilgili video yapan
sorumsuz kişilik.Daha öncede tünelden geçmişti bu çocuk.Yok 80 yaptım yok 100 yaptım diye orda burda video paylaşıp kendini neredeyse süperman ilan edecek.
Küçük yaştaki çocuklar da bunu örnek alıyor ve aynı yaptığını denemeye çıkıyorlar.Bununa ilgilide videolar var bakarsanız.Bu çocuğun acilen ıslah edilmesi gerekir.
Yaptığının yanlış olduğunu biliyor sonra özür diliyor terbiyesiz kişilik.

Önceleri normal videolar çekiyordu yarış videoları falan. Ama popülerliğini artırmak adına garip şeyler de yapmaya başladı. Arabaların arasından öyle bir geçiyor ki kesinlikle kaza yada ölümü göze almış gibi. Kapı açılsa kurtuluşu yok. Özünde iyi çocuk ama gençlere çok kötü örnek alıyor. Biraz kamu spotu şeklinde videolar yapması lazım. Yoksa daha çok başı belaya girer. Başkasına zarar vermesinde .kendi zaten kendini düşünmüyor.

Birde motor almış onunda videosu var
Bisiklette ölmezse bile motor kazasında ölebilir

Trafiği bu kadar tehlikeye sokan birini 216 tl ceza verip bırakırsan asla uslanmaz. Böyle durumlarda psikoloğa gönderip süründürmek lazım. Bu sürede de bisiklete bindiği görülür, kanıtlanırsa bir şekilde katmerli cezalar verilmeli ki insanlar böyle şeyler yapmasın.

Geri