Scudo Sports

15 liraya hortumlu su çantası yaptım :)

tange

Üye
Tepki
84
İsim
Arman Kemal KERA
Bisiklet
Bisan
Herkese merhabalar uzun zamandir hortumlu su cantasi ariyordum malum fiyatlar epey bi yuksek geldi bana uygun fiyatli olanlarida istedigim kalitede degil decathlonun bisiklet reyonuna gidip btwin marka su cantasinin yedek parcalarinin oldugu reyondu su cantasinin hortumuna takialn biberon ucu gibi agizligi 9.99 tl ye satin aldim hirdavatciya gidip 7mm mazot hortumu alip ayni zamanda akvaryumlarin filtrelerindede kullaniliyor metresi 3 liraya aldim tam 1 metre yeterli oldu ben onceden bit pazarindan 2 liraya suluk almistim kenarda duruyordu sulugu illa bundan olmasi sart degil sporcu iceceklerinin hazirlandigi plastik mataralardanda yapabilirsiniz su deposunu bendeki 1 litre aliyor kapagini ustten kalin matkap ucuyla 7mm hortumun gececegi sekilde genisletip matkapla deldim capaklari iyice temizleyip hortumu icine sıkıştırdım matarayida cantamin dik duracak sekilde gozlerden birine sabitledim yana saga sola savrulsada su sizdirip dokulmuyor bugun test ettim cok rahat sonuc mukemmel dikkat edilecek nokta cantanizin dik durabilecek bi gözune siseyi sabitlenmeniz IMG-20180423-WA0049.jpeg IMG-20180423-WA0055.jpeg ve dur kalk yapmayi sevmedigimden seyir halinde bisikletten inmeden durmadan su icebiliyorum
IMG-20180423-WA0062.jpeg

Malzemeler
7mm Mazot hortumu (sanayide motorsiklet parcacilarinda satiliyor) metresi 3 lira
Su matarasi
Agizlik

Scudo
@tange Metresini 3 liraya aldığınız bu mazot hortumu da zaten tam bu iş için üretilmiş ve gıda tüketimine uygundur değil mi? Tebrikler :harika:

@Anonim piyasada hazir satilan su cantalarindaki hortumla ayni malzeme hatta akvaryum hortumu diyede geciyor akvaryum filtrelerinede takiliyor bi zarari oldugunu dusunmuyorum gunumuzde hersey plastik kaplarda disarda ictigimiz su pet sisede kullandigimiz pet bardaklar hepsi plastik zaten mazot hortumu demis olabilirim duzelteyim cok amacli hortum diyede geciyor cunku her alanda kullanilan birsey.

• Beğen
Tepkiler: Lawyer58
Güle güle kullan, yalnız aklında bulundurman gereken bir nokta daha var eğer şişe bir şekilde devrilirse veya yan yatarsa büyük ihtimalle sızdıracaktır, kötü bir sürpriz yaşamaman için belirtmek istedim, bence gelişime açık belki silikon vs ile hortumun girdiği noktayı sızdırmaz hale getirebilirsin. Gerçi bu sefer de emmek için oluşturduğun vakumu dengelemen gerekecek, su torbaları esnek olduğu için emdikçe büzüşüyor bu yüzden basınç dengelemek için hava girişine ihtiyacı yok ama şişe esnemeyecek bir noktadan hava almazsa emmeniz de mümkün olmaz, sizi meşgul edecek güzel bir tasarım problemi, çözüm bulması eğlenceli olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: ekranci ve tange
Güzel olmuş tebrikler..

• Beğen
Tepkiler: tange
@Yalchinosis bisiklet surerken hic bir sekilde sizdirmiyor dün kaza yaptim elektrikli motora carpmamak icin ani fren yapinca yanlislikla ön frene basmisim yere yapistim o sekilde sular akti kaza olmadigi surece sizdirmiyor ucuz atlattim neyseki

• Beğen
Tepkiler: Şeffaf
@tange

tamam işte ben de bu tip durumlar için uyarıyorum seni, çantanda elektronik bir aletin olsaydı mesela o sırada? Sen önlemini önceden al en azından plastik poşet içerisine koy şişeyi ki aksi durumda sızan su başka yerlere gitmesin.

• Beğen
Tepkiler: tange
@Yalchinosis

Dediğiniz gibi silikon ile girişi kapattıktan sonra, kalın hortumun içine ince bir hortum sokup, bir ucunu şişe içerisinde bırakıp diğer ucunu agızlıktan önce bir delikle dışarı çıkartırsa sorun çözülür. Nargile gibi suluk olur :)

• Beğen
Tepkiler: Yalchinosis
güzel yaratıcı tebrikler seviyorum bu tip paylaşımları. Ama sızdırma tehlikesi var.
Uğraşmak istemeyenler için aliexpreste 20 liraya hazır su torbaları satılıyor çantaya koyabilirsiniz
HTB1ugsTKVXXXXaqaXXXq6xXFXXXO.jpg

@Anıl Erdoğan Zaten uğraşıp birşey yapması zevkli olan. Yoksa bunun ucunda vanası falan da var, ek olarak zaten bu iş için yapılmış bir alet :)

• Beğen
Tepkiler: Anıl Erdoğan
@Anıl Erdoğan
Pm'den link alabilirmiyim? Şimdiden teşekkürler.

Bu hortum olayının asıl amacı; Su taşıma kapasitesinin yüksek olması. Yani; Bisikletten inmeden su içebilmek amaçlı yapılan bir şey değil. Yoksa matarası olan herkes inmeden su içebiliyor, onda bir problem yok :)
Bence sen çantanın içerisine gizli bir bölme yap, orada daha fazla litre su taşıyabilmeye bak.

bu hidrasyon zımbırtıları 2.5lt - 4lt su alıyor ve gıda ile temasa uygun maddelerden üretiliyor. sizin bu mazot hortumuyla yaptığınız şey hem sağlıksız hemde yarım litre alıyor. yinede elinize sağlık emekle yapılan işin kötüsü olmaz :harika:

Geri