Scudo Sports

15 Eylül 2019 Büyükçekmece 2. Ali Hüryılmaz Kriteryum Yarışı kazaları

trainspotting35

Forum Bağımlısı
Tepki
23.705
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Orbea
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bu sene 2. si düzenlenen Ali Hüryılmaz Kriteryum yarışında kameralarımıza yansıyan kazalar. Viraj dönüş tekniği, bakımlı, freni tutan bisikletin önemini gözler önüne serdi.

Scudo
uzun vadede güzel haberler bunlar, bisiklet kültürü böyle böyle yayılıyor. kaza kültürü denen bir şey de var, insan en net acı çekerek bir şeyleri öğrenebilir. ikinci videodaki arkadaş bundan sonra hiçbir viraja o hız ve o açı kombinasyonuyla girmez mesela.

onun dışında "bindik bisiklete tekeri dönüyor abi işte, ehe yarış" kafasında olan birkaç insan da vardı. peloton ve sürüş sorumluluğu denen naneyi bu insanlara aşılamak zor, kendi canımın yanmasını riske ederek bu kişilerle de sürmek istemiyorum. o yüzden apex nedir, viraja girerken vücut nasıl pozisyonlandırılır, kaçlık tekere kaç kiloya göre ne kadar hava basılır ki yol tutuşu yüksek olsun bu tarz bilgileri herkesin kendini biraz zahmete sokup öğrenmesi gerekiyor. videodaki arkadaşın zararı kendine olmuş ama eğer ortam olsa, bu bilgisizlikle onu takip eden 20 kişiyi de çok rahat düşürürdü.

önce güvenli peloton sürüşünü bir halledelim, Belarus'lulardan tur yememeye de adım adım gideriz.

İlk videoda yerde yatan arkadaşın hiç suçu yoktu mesela. Viraja girerken aşırı fren yapan arkadaş virajın içindeydi lastikler kilitleyince direkt dıştan virajı alana göbekten daldı.

İlk videoda yerde yatan arkadaşın hiç suçu yoktu mesela. Viraja girerken aşırı fren yapan arkadaş virajın içindeydi lastikler kilitleyince direkt dıştan virajı alana göbekten daldı.

ben onu kaçırmışım, büyük olay sebebi mesela. beni indirse ne yapardım, hiç bilemiyorum. evet, yarışa giderken bu riskleri bilerek gidiyor herkes de dönüş esnasında fren sıktığından dolayı başkasını yere sermek aşırı büyük bir cahillik. inanılmaz temel bir şey bu, çok ayıp bunu hiç bilmeden "yarış koşacam, büyük abilelerle oynayacam ehe ehe" heyecanıyla kriteryuma gitmek.

Biz olmasaydık büyük olay çıkacaktı zaten. Biraz ortamdan uzaklaştırıp sakinleştirdik arkadaşı diğeri de hatasını bildiği için uzaklaştı.

• Beğen
Tepkiler: redcat1.6slx
ikinci video için konuşuyorum,

yani hiç mi viraj dönmedin o hızla o açıdan o virajı alcağını nasıl düşünebildin

hakkaten pes

• Beğen
Tepkiler: Pawcraft
Çocuklar daha çok genç. Belli ki bisikletler alınmış, iki ay sonra yarışa katılınmış. Böyle vakalar olması gayet doğal. Yalnız dikkatimi çekti, bisikleti kendisinden daha büyük bir velet vardı videoda :) Bu yarışta herhangi bir yaş sınırlaması filan yok galiba.

Sadece kategoriler mevcut. 1568631081082.pngLisans sıkıntısı olmadıktan sonra katılım da bir sınırlama yok ama ödül kategorisinde değerlendirilmedi küçük kardeşimiz bildiğim kadarıyla. Kendisi 8 yaşında. Hi-Ride bisikletçisi.8 tur yapacaklar birlikte. 12 tur yapacaklar birlikte. 20 tur yapacaklar birlikte başladı yarışa.

Konudan biraz uzak ama bu yarışın sonuçlarına nereden ulaşabilirim bilgisi olan var mı?

ikinci video için konuşuyorum,

yani hiç mi viraj dönmedin o hızla o açıdan o virajı alcağını nasıl düşünebildin

hakkaten pes
Bu şekilde eleştiri yapmak çok yanlış. Adam kaza yapmış. Bilerek yapılan bir şey değil adı üstünde kaza. Bilmeden yapılıyor yani. Ayrıca bilmiyorum hiç yarışa girdiniz mi ama yarış psikolojisi ile neler neler yapılıyor...

Bu şekilde eleştiri yapmak çok yanlış. Adam kaza yapmış. Bilerek yapılan bir şey değil adı üstünde kaza. Bilmeden yapılıyor yani. Ayrıca bilmiyorum hiç yarışa girdiniz mi ama yarış psikolojisi ile neler neler yapılıyor...

Bilmeden ?? Sürmeyi bilmeyen bir insan yarışları izleyici olarak katılmalı bence, bu psikolojiye hazır değilse de izleyici olarak katılmalı.

Viraj öncesi temas yok, dönülmesi gereken sadece viraj var Allah'tan önünde kimse yoktu, başkasını sakatlamadı. Olsaydı ne dicektik ? Aa bilmiyordu önündekine çarptı mı ?

Bilmeden ?? Sürmeyi bilmeyen bir insan yarışları izleyici olarak katılmalı bence, bu psikolojiye hazır değilse de izleyici olarak katılmalı.

Viraj öncesi temas yok, dönülmesi gereken sadece viraj var Allah'tan önünde kimse yoktu, başkasını sakatlamadı. Olsaydı ne dicektik ? Aa bilmiyordu önündekine çarptı mı ?
Sanırsam iletişimimizde bir hata oldu. Bilmemek kelimesini kullanarak kastettiğim şey kişinin istemsiz olarak yaptığı, kendi iradesi olmadan yaptığı bir eylem olmasıydı. Buna da zaten sanırsam kaza diyoruz. Ayrıca tekrar söylüyorum olmuş bitmiş, istemsizce yapılmış bir olayın arkasından yok şöyle olsaydı böyle olsaydı gibi konuşmanın hiçbir anlamı ve faydası yok.

• Beğen
Tepkiler: sccetin
Sonuçları merak edenlere.

Dosyalar

• WhatsApp Image 2019-09-17 at 11.17.44(2).jpeg
    WhatsApp Image 2019-09-17 at 11.17.44(2).jpeg
    114 KB · Okunma: 83
  • WhatsApp Image 2019-09-17 at 11.17.44(3).jpeg
    WhatsApp Image 2019-09-17 at 11.17.44(3).jpeg
    81,5 KB · Okunma: 77
  • WhatsApp Image 2019-09-17 at 11.17.44.jpeg
    WhatsApp Image 2019-09-17 at 11.17.44.jpeg
    134,9 KB · Okunma: 51
  • WhatsApp Image 2019-09-17 at 11.17.45(1).jpeg
    WhatsApp Image 2019-09-17 at 11.17.45(1).jpeg
    63 KB · Okunma: 50
  • WhatsApp Image 2019-09-17 at 11.17.45(2).jpeg
    WhatsApp Image 2019-09-17 at 11.17.45(2).jpeg
    84,2 KB · Okunma: 49
  • WhatsApp Image 2019-09-17 at 11.17.45(3).jpeg
    WhatsApp Image 2019-09-17 at 11.17.45(3).jpeg
    131 KB · Okunma: 52
  • WhatsApp Image 2019-09-17 at 11.17.45.jpeg
    WhatsApp Image 2019-09-17 at 11.17.45.jpeg
    161,8 KB · Okunma: 55
  • WhatsApp Image 2019-09-17 at 11.17.46(1).jpeg
    WhatsApp Image 2019-09-17 at 11.17.46(1).jpeg
    284,7 KB · Okunma: 52
  • WhatsApp Image 2019-09-17 at 11.17.46.jpeg
    WhatsApp Image 2019-09-17 at 11.17.46.jpeg
    144,3 KB · Okunma: 47

Neye göre kime göre bilmemek? Yarış psikolojisine hazır olmak konusunu biraz daha açar mısın? Bende ona göre kendimi check edip, yarışlara gireyim.

Yüksek güvenlik önlemleri altında yapılan profesyonel bir yarış olmadığı için yarışa girip yarış pskolojisi ile heyecandan veya amatörlükten yapılan kazayı suçlama olarak eleştirmenizi yanlış buluyorum.

• Beğen
Tepkiler: sccetin
O kategori dışı olduğu için değerlendirmeye girmedi. Kürsüye çıkartıp teşekkür etmişler ben yarışın sonuna kadar kalamadım ama kalan arkadaşlardan bilgi aldım. Bir anı madalyası verilseydi iyi olurdu diye arkadaşımdan eleştiri duydum ki bu eleştirisinde bence çok haklıydı.

O kategori dışı olduğu için değerlendirmeye girmedi. Kürsüye çıkartıp teşekkür etmişler ben yarışın sonuna kadar kalamadım ama kalan arkadaşlardan bilgi aldım. Bir anı madalyası verilseydi iyi olurdu diye arkadaşımdan eleştiri duydum ki bu eleştirisinde bence çok haklıydı.
Sana %1.000 katılıyorum. Anı madalyası bile olsa belki çocuğun spor hayatına büyük bir dokunuş olurdu. O yaşlardaki genç sporcular için bu tür şeyler çok önemli.

Neye göre kime göre bilmemek? Yarış psikolojisine hazır olmak konusunu biraz daha açar mısın? Bende ona göre kendimi check edip, yarışlara gireyim.

Hmm demek sizde bu konuda eksik olduğunuzu hissettiniz, tabi yardımcı olmaya çalışıyım.

en temel nitelik altındaki bisikleti ayaklarından destek almadan(yani ayaklarımız yere temas etmeden) 2 teker üstünde stabil bir şekilde sürebilmek,

sonra yarış esnasından tüm algılarını açık tutmak sağından solundan veya arkandan gelebilcek insanların az çok hamlelerini tahmin etmek, bunları yaparken öndeki sürücüyü de takip etmek,

videodaki arkadaş gibi virajı dönmeyi unutmamak,

yazdıklarım size yetersiz geldiyse veya bu dediklerimi yaparken zorlanacağınızı düşünüyorsanız profesyonel birinden ücreti mukabilinde yardım almak..

Yüksek güvenlik önlemleri altında yapılan profesyonel bir yarış olmadığı için yarışa girip yarış pskolojisi ile heyecandan veya amatörlükten yapılan kazayı suçlama olarak eleştirmenizi yanlış buluyorum.

dediğiniz gibi profesyonel bir yarış değil, o yüzden bundan keyif almak için gelen insanları da sakatlamasına sebep vericek dikkatsizliklerde bulunmamalı kimse.

mesela o arkadaş size temasta bulunsa sakatlasa, aa yarış psikolojisi normaldir heyecanlısın deyip sakatlığın esnasında bu tatlı anıyı zihninde canlandırır mısın tekrar tekrar :)

konu dağılmasın yorumumla alakalı kafasında soru işareti olan arkadaşlar özelden yazabilirler..

• Beğen
Tepkiler: NKurtuldu
Geri