Scudo Sports

15 bin tl'ye otomobil satışa çıkıyor -ne düşünüyorsunuz?-

200 CC olması çok çok büyük bir vergi ve zorunlu trafik sigortası avantajı sağlayacak.

200 CC olması vergisini düşük yapacak, az satılması da trafik sigortasının ucuz olmasına sebep olacak.

Her ne kadar 4 kişilik olsa da 4 kişilik bir araç değil elbette ki. Ben bu aracın hizmet sektöründe kullanılacağını şirketlerin esnafların ve KOBİ'lerin alacağını düşünüyorum. Zira esnaflar için araç alımlarındaki vergi indirimi muhabbeti daha da cazip kılacaktır.

Küçük şehirlerde (trafik sıkıntısı olmayan) paket servis yapan esnaflardan bile beklerim. 60 Bin liralık araba ile pasta, 45 bin liralık araba ile tost servisi yapan esnaf gördüm şaşırmam :)

ve bir diğer avantajı Bajaj bayi ve servislerinin çokca olması.

Bence reklamı güzel yapılır ve herkes duyarsa bahsettiğim şekilde çok satılacaktır.

Bajaj TR'ye geldiğinde Discover ile kurye şirketlerinin dikkatini çekmiş bir çok kurye firması motorlarını komple Discover ile yenilemişti.

Ve başlangıç motoru alacakların birçoğu Pulsar 200' u tercıh etmıstı fıyatından oturu.

Ve unutmayalım ki KTM Duke 125-200-390 Hindistan'da Bajaj fabrikalarında üretiliyor. Ktm Duke 200 ün muhtelif yerlerinde Bajaj logosunu görmek mumkun.

Ben satılır diyorum.

edit: Oğluna kızına araba almak ısteyen ebeveynler bile alabılır belkı

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Scudo
Fiyatına göre değmez araba ya bu fiyatta 2.el çok daha makul arabalar alınabilir..

araç hakkında bilgi vereyim(tata nano ile ilgili daha doğrusu)
araçta hidrolik direksiyon klima abs gibi donanımlar tabi ki yok.
son hız yokuş aşağı 90
motosiklet motoru var üzerinde. hava soğutmalı, krank ve şanzıman aynı karterin içinde.
bunla ilgili bir ingiliz testinde böyle bir şey alacağınıza 2bin euroya fiesta alın çok daha iyi denmişti.
aracın 15bin lira yazdığına bakmayın. bayinin aldığı fiyat 1000 dolar. hatta o kadar iddialılar ki motosiklet fiyatına otomobil dediler.

Abs yok, airbag yok, esp yok, diferansiyel yok. İntihar etmenin daha ucuz yolları var, bu kadar masrafa gerek yok.

Edit : Abi araca bi kere daha baktım sinirlenmemek elde değil. Yürüyen tabut yapmış herifler.

ncap ten 0 yıldız almış
bi de yukarıdaki videoda hintli şarkı söylüyor. sebebi araçta radyo teyp yok : D

satmama sebebi ikinci el pazarı olur
doğan şahin palio alsa istediği zaman müşteri bulur

1.5 sene satılıkta arabasını bekletip sonra fiyat öldürüp satan biliyorum bir markayı.Üstelik araba binmek için iyiydi ama ikinci eli yoktu.
ülkemizde VW,Renault,Fiat ikinci eli çok çok iyi olan markalar.diğerleri de fena sayılmaz
ama çok sevsemde
mazda,mitsubishi,subaru,citroen,alfa romeo vb gibi araçlar çabuk satılmaz.zararına satılır.

Dikkat burası çok önemli

Hayatın binbir türlü haliı var.Bişey olur acil paraya ihtiyaç duyulur.Sen seviyorum diye mazda 2 almışsındır ama 1-2 yıldır ilanını güncelleyip duranlar kervanına katılırsın veya subaru (2000cc ve üzeri hariç).

her zaman tutan araba almakta fayda vardır.
Parası olan Alman arabası daha az olan Ford,Renault almalı bence.Japon olarak da Honda ve Toyota.
Ben tercihimi Ford Fiesta 1.4 Tdi den yana kullanacağım o ayrı.
Gönül isterdiki biraz daha param olsa da 2007-2008 Honda Civic 1.6 Vitec alabilseydim D:

Kutu gibi bişey bu 15 bin tl mi buna yarırmam gider daha bilindik bir marka alırım

Aynı fikri smart ya da fiat yapınca ikonik olur sırtımızda taşırız , hintli olunca küçümser adam yerine koymayız. diğer taraftan çirkin bir nesne ki bu kültürel bir sonuç bence, yani şu an üzerine fazla laf etmek yersiz olur. Avrupada 70lere kadar yapılan bir sürü küçük araç var örneğin benim favorim bmw isetta (bildiğin deli saçması). Bu iş gelir düzeyi ile doğrudan ilgili ... hindistandaki gelir düzeyi avrupanın 40 yıl önceki gelirine eşit ise bu arabanın zamanı gelmiştir. Bizim gibi geleceğini satan ülkelerde durum daha farklı gerçekleşir biz 5 yıl borçlanarak fiat 500 alırız, yerli araba hayal ederiz. Bir gün yerli araba olursa onu da beğenmez en pahalı ikinci el mercedes mezarlığına sahip oluruz, mutlu mesut yaşarız. .... amma söylendim akşam akşam, sevgiler saygılar hanımlar beyler....

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@aknorl
Çoğunlukla haklısınız ama tek nokta dışında fiat 500 yada smart kesinlike ekonomik araç olarak yapılmadı. Aksine fiat500 fiatın diğer aile arabalarından daha pahalıdır. İkon olmasının nedeni tasarım ve kalite bence. Bu ikiside bu bajajda yok.

• Beğen
Tepkiler: aknorl
İşin diğer bir boyutu :
Niye şunu bile biz yapamıyoruz. Maliyeti taş çatlasa 10 bin çıkar sat ucuzdan alsınlar. Motorsikletten biraz daha güvenli olsun yeter

Fiat 500le smartla ne ilgisi var arkadaş hangisinin kataloğunda triportörden evrimleştirilmiş yazar.
Bizim memlekette tutmaz bunlar hele de bu fiyata ancak lüks tüketimle ne ilgisi var sanki her köşe bucak jip luks araç kaynıyor. Bunu alan adamın elinin altında bir de bildiğiniz araba lazım. Şehir içinde 15bin lira verip ekonomi yapacağını zanneden adam için tekerlekli bişey yapılmış. 10 beygirlik motosiklet ne kadar gidiyor da bunlar gitsin. Eğreti bişey çıkmış ortaya aslı tutmadı kendisi nereye tutacak.
İhraç edilen ülkeler arasında hiç bir tane Avrupa yada gelişmiş ülke yok hintlinin geri dönüşüm eserini sahiplenip de kendi milletine laf çakmaya hevesli ne adamlar varmış.

Araba kötü ayrı konu ama bu ülkede hala Ford KA'ya ,Smarta, Twingoya bakılıp gülünüyor.Bunun hiç şansı yok.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
15000 lira verecek olanın ya parası çoktur ya da aklı yoktur.
Ekşideki şu yoruma hâlâ gülüyorum :D
(link)

bisikletle arabaya çarpsam araba pert

İnsanların hem cebinden parasını al, hemde ölüme sürükle.

Olsa olsa pazar arabası olarak olur. Pazardaki fiyatları düşününce de kendini amorti etmez:okyrm:

Geri