Scudo Sports

14 Ekim 2018 Kordon'da kaza yapmamız

İzmir'deki Bisiklet yollarının büyük bir kısmı özellikle de Kordon yolu hem yaya hem bisikletlere ait. Ayrıca bisiklet yolları hız yapmak için değil gezinti amaçlıdır bu yüzden bisiklet yollarında kullanırken daha dikkatli ve temkinli olmakta yarar var. @Uğur Gerger bisiklet yolu olup da o yolda gitmeyen bisikletliler mevcut demişin ve bir bisiklet sever olarak nasıl bu kelimeyi kullandığını merak ettim. Bisiklet yolu var diye kullanmak zorunluluğu mu var ? Karayollarında da sağ şerit kanun gereği bisiklet kullanımına uygun olduğu halde bu hakkımızı neden kullanmayalım ? ve kaldı ki yol bisikleti ile bisiklet yolunda gitmek yerine %80 den fazla bir çoğunluk Karayollarını tercih ederken.

Scudo
@orcunek

2918 sayılı TCK KARAYOLLARI Trafik kanunu madde 66 ya bakarsanız ben buna istinaden söyledim.

Yayalarla dolu olan bir bisiklet yolunda süremeyen yol bisikletliler karayoluna inip sürüyorlar, tabii ki onlar haklıdır ama ben bomboş olan bisiklet yollarında da bisiklet yolundan sürmeyip karayolunda süren bisikletlileri de görüyorum.

@Uğur Gerger
Ya da konak üçkuyular arasındaki gibi 100 m lik bisiklet yolları arasında kazılmış, kapatılmış vazgeçilmiş bisiklet yolları olunca da karayolunu tercih etmek mecbur oluyor. Yolsa şehir içinde downhill yapma durumunda kalıyorsun.
Neyse kaza yapan arkadaşa geçmiş olsun. Ama ben de biraz tepkiyi son ana bırakmanın yanlış olduğu düşüncesindeyim. Karayolunda bir yaya gördüğümüzde son saniyeye kadar frene basmamak hatta gaza yüklenmek ne kadar kabaysa bence bununda çok farkı yok. Nezaket ve saygı umarım paylaştıkça artacaktır.

Bu tip sığırlar yüzünden zil yetmedi bir de güçlü sesli siren sipariş ettim ... :acpsnr:

Ben kendi tekniklerimi yazayım:

Yaya bizimle aynı yönde yürüyorsa:
- Zil çalmak dışında fazla seçeneğiniz yoktur
- Bir kere zili çalarım, eğer yoldan çekilmemişse çekilene kadar zili arka arkaya çalarım.
- Dalgın gibi görünüyorsa yanında durup uyardığımda genelde özür dileyip çekiliyorlar. İnadına yürüyen ayıların yanından arada 1 cm mesafe bırakarak geçerim ve geçerken "burası bisiklet yolu" diye bağırırım. Bunlarda çekilme oranı %50 civarı.

Yaya karşı yönden geliyorsa:
- Bir kere zili çalarım:
- Çekilmemişse arka arkaya zili çalarım ve tüm gücümle hızımı arttırarak yayanın üstüne sürerim. Genelde korkup yoldan çekiliyorlar
- Gece ise yayanın üstüne sürmeye ek olarak 400 lümenlik beyaz LED plastik kayış monteli farımı en güçlü ayarda yakarak yayanın gözüne doğrulturum. Bu yöntem %95 etkilidir.

• Beğen
Tepkiler: notforheaven
@Knight Rider bende bu yöntemi uygulamaya çalışıyorum..ama o gün telefona öyle bir dalmışki o şahıs çarpmadan beni farketmesi imkansızdı. Ben bu kazada kusur oranını şu şekilde açıklayım. Yaya %30, ben %20 arkamdaki arkadaş %50 :) bana göre bu şekilde

ben uğraşmıyorum böyle tiplerle. bir kaç kez geçerken omuz attım. koskoca kaldırım var ama adam gelmiş 1 metre genişliğinde ki bisiklet yolundan yürümeye çalışıyor. bu nasıl bir beyinsizliktir :D

Bence bisiklet yolundaki mavi renk insanı kendine çekiyor :D

@Serkan Mıstınoğlu Birde o ibb tesisin ilerisinde bisiklet yoluna mangallarını nargilelerini yakan sığırcıkların yanına

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Geri