Scudo Sports

1300 tl şehir tur bisikleti tavsiye

Eray Topcu

Üye
Tepki
19
Bisiklet
Kron
Tekrar merhabalar,
Yol bisikleti sevdamı tura gidicek bisiklet lazım olduğundan erteledim. Agresif geometrisi olan niye yol bisikleti almadım ki dedirtmicek turlara uygun bir bisiklet arıyorum.
Merida crossway (link)
Bu bisiklete agresif diyebilir miyiz?

Scudo
Direk tur bisikleti al.

(link)

edit : linkteli bisiklet Tavsiye Edilen Perakende Satış Fiyatı = 850 $ olduğu için yazmıştım. Konu başında 1300 TL fiyat demişsin. İkinci el mi alcaksınız?

@Turan Babacan
Bütçe 1300 bu bisiklet 2000tl hocam

@Eray Topcu

Linklediğiniz bisiklet dolar fiyatı TL değil. İkinci el mi alacaksınız?

Yanlış linki attım sanırım onu görmezden gelmek daha iyi olur. İkinci el alabilirim fakat zor bulurum gibime geliyor. Yol bisikletine yakın olsun heybe takabileyim o yeter bana.

@Turan Babacan

Daha önceki mesajımı linkleyeyim. 1300 TL ye bir şeyler çıkar sanırım. İkinci el bir araştır muhtemelen güzel bisikletler çıkar.

Bazı Jantlarda HD özelliği gördüm Çift Kat alüminyum diyor. Turlar için üretilmiş jantlar mı acaba? Araştırmak lazım.

Şu an kullandığım xc 500 altus setli bisikletimin tur boyunca yormasından endişeleniyorum bu yuzden bisiklet bakiyorim. Fakat baktikca alivio set 13 kg bisiklete tekrar 1000 lira vermek mantikli degil gibime geliyor. Parayi yol bisikleti butceme katip kendi bisikletimlei tura ciksam. Tur antalyadan aydina olucak. Şehirden çok yorucağı bariz ama lanet ettirir mi tura çıktığıma?

Yol bisikletine yakın olsun diyorsanız aklıma Merida Speeder Serisi (T1 ya da T2) geliyor. Yalnız bütçenizi aşıyor eğer aklınıza yatarsa 2.el olarak araştırın derim.bir diğer aklıma gelen seçenek ise Scott Sub 40 aradığınız tüm kriterlere uyuyor bence. hatta nakit alma şansınız var ise fiyatı 1300-1350TL'ye kadar çekebilirsiniz.

Edit: Elbette MTB'nin amacı tur değil ama, lastikleri asfalta uygun şekilde revize ederek pekala bu turu gerçekleştirebilirsiniz diye düşünüyorum. bu noktada önemli olan sizin performansınız..

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
Sedona 321 VİA... Henüz yol bisikleti ile tur bisikleti almak arasında gidip gelirken çok beğendiğim bir model idi. Yol bisikleti almaya karar verince bir önemi kalmadı. Konunla alakasız olacak ama bence sen Tur bisikletinden vazgeç yol bisikleti al. Tam anlamadım. Bir tur bisikleti alıp daha da sonrada bir yol bisikleti alacaksan sorun yok. Ama bir bisiklet alacaksan bence ihtiyacın olan tur değil yol.

(link) Bütçenizin biraz üzerinde fakat donanım açısından gayet iyi bir bisiklet.

ayklaşık aynı bütçeye geçtiğimi mayısta Merida 20hd aldım. Şimdiki aklım olsa Tahir beyin link verdiği modeli alırdım. Ancak amacınız uzun yol yapmak ve genelde asfalt zeminde kullanacaksanız ve yük- ağırlık taşımak sorununuz yok ise bence de yol almalısınız. Sonuçta 2 tekerlekte aslolan bacaklarınızın dermanı.

Her bisiklet binicisinin bence yol bisikleti kullanma isteği vardır. kimse daha hızlı ve uçarcasına pedallamayı istemiyorum diyemez:)

Şahsen ben olurda yenilersem kesinlikle yol alırım. İyi araştırırsanız hem bütçenize hem boyunuza uygun yol bulabilirsiniz. Çünkü moda diyerek süper cihazlar alıp 2 3 defa binip zor gelen sıkılan oylesine çürüten çok insan var....

Geri