Scudo Sports

120db üzeri elektronik yüksek sesli korna

Tepki
54
merhaba arkadaşlar. bende tüm bisikletçiler gibi umursamaz yayalar ve kendini bilmez araba şoförlerinden şikayetçiyim. bu sebeple bu tarz bir ürün almak istiyorum. yurtdışında birkaç model var ama tr de bulamadım. aramızda bu kornalardan kullanan var mı? kullananlar düşüncelerini paylaşabilir mi?
kullanmayıp da benim gibi alacak olanlar varsa beraber bende alabilirim.
site ve ürün tavsiyelerine de açığım.

Scudo
Airzound diye aratın.

Ben maaşı bekliyorum :) Aşağıdaki üründen hem eşime hem kendime birer tane alacağım.

(link)

AİRZOUND şaşmayacaksın :) Verisakeet isimliydi sanırım forumda arkadaşta var :)

Hornit DB140 kullanıyorum. Memnunum. Tabi güncel kur bazında kargoyla birlikte 110 lira civarına geliyor.

(link)

@Fatih Çetin

Baska sesleride var mi acaba?

ebayda 29,65usd+14usd kargo ile. benim de aklıma bu ürün yattı. airzound hem daha fazla yer kaplıyor hem de bu daha yüksek sesli gözükmekte.

@taylantugay

bende baktımda 9 lira fark için 20 gün beklemeye değmez evan dan alın geçin bence.

airzound ' u taşımak için bi kişi daha lazım be.
yok borazanı yok şişesi ..
yol ortasında pat diye havası biter.
birde ona ayrı pompa almak lazım.

bu videosu olan güzel birşeymiş ama sesi çok kötü ya :)

Airzound getiren olursa bende talibim. Toplu bir alım yapalım bence.

Ya hepimiz dibimizde korna çalan araca saydırırken aynısınımı yapmaya başlıycaz ? oldu olacak klarkson takalım.

Airzound gerektigi vakit kullanildiginda tek doldurum ile 3 gun gidiyor ben de, pompa zaten tasiyan bir insanim. Tum tupu verimli sekilde doldurmak 60sn aliyor. Tum sistem 100 gram ayrica :) 2. suluk yerine takiliyor, yer yoksa govdeye cirtcirtla takiliyor, zaten cok hafif.

Airzoundun olayi otomobil kornasini simule etmesi. Herkes dogal olarak bu kornaya tepki olarak cekilir, yol verir ve dikkat eder. Ancak diger elektronik kornalarda bu videolar disinda bir cok video izledim. Insanlar nerden geliyor bu ses diye havalara bakiyor :) O yuzden tecrube ile sabit, airzound tavsiye ederim :)

şu yüksek sesli kornaların sesleride hep berbat alsamda şu kötü ses yüzünden çekinirim basmaya

Ben neden Airzound'u seçtiğimi anlatayım. Geçen akşam @verisakeet'in verdiği örneği doğrular nitelikte bir olay yaşadım.

5 yaşındaki oğlum gece bayağı bir öksürmeye başladı. Nöbetçi eczaneye ilaç almaya çıktım. Gidiş dönüş 3 KM ancak var.
Işıklandırmam da şu şekilde;

- Ön far 1000 lümen, flaşör moduna aldım.
- Yine ön tarafta mavi çakarlı çift ledli ışıklardan. Flaşör modunda.
- Sele borusunda yanar dönerli, çakarlı kırmızı geniş ışık yayan görüş mesafesi en az 500 MT olan kırmızı uyarı ışığım. Yine çakarlı modda.
- Kaskımın arka kısmında yine ön taraftaki mavi ışıklardan bir solda bir sağda olmak üzere iki adet takılı ve yine çakarlı modda.
- Üzerimde reflektörlü yelek.

Kısacası mobil pavyon gibi gidiyorum yahu! Bir de gecenin karanlığında bu ışıkların ne kadar fark edilebilir olacağını düşünürsek 500 MT - 1 KM arası görülmemem imkânsız...
Şimdi olaya geçelim...

Bayrampaşa'daki Park Ada'yı bilenler onun hemen yanından otobana doğru giden yolu bilirler. Bilmeyenler için dümdüz bir yol diyebiliriz. Yol 3 şerit. Sağ taraf park etmiş araçlar ile dolu olduğundan 2 şeride düşmüş. Sağdan hafif hafif gidiyorum. Birden sol şeritteki siyah ya da koyu lacivert bir Broadway üstüme sürmeye başladı. Sol şeritten sağ şeride geçti. Frenleyip 1 MT kadar geride kaldım araç beni kıçıyla sağdaki diğer araca doğru sıkıştırmaya başladı. Sol elimi bırakıp cama 3-5 tane geçirdim. Arkadaki teyzelerin aklı çıktı. Gözleri açmış döndü bana bakıyor. Şok yani. Araç durmuyor burnunu daha sağdaki iki aracın arasına sokmaya çalışıyor.
En sol şeritten en sağa direkt geçip park edecek!!! Yeri kaçırmamaya bakıyor! STI kolu tutan sağ elim sağımda park etmiş aracın aynasıyla kol arasında sıkıştı ve ezildi. Eldiven biraz hafifletti ama ezildi yani. Sonra eve döndüğümde ışıkta baktım. Yumruk yaptığınızda yukarı çıkan kemiklerin üzeri morarmış.

Araç durdu. Sağından kurtulup soluna, sürücü kapısına yanaştım. 50-55 yaşlarında saçları ağarmış bir adam. Görmüyor musun, ne yaptığını zannediyorsun diyorum. Nasıl sinirliyim, bağırıyorum. Beni diğer araçla seninkinin arasına sıkıştırdın diyorum. Adam durmuş öyle bakıyor. O da şoka girmiş. Üstelemedim, sinirin de etkisiyle bastım gittim...

Şimdi düşünüyorum da o gece bisikletimde Airzound olsaydı, adam beni sıkıştırdığında kornama bastığımda sürücü illa ki bir araba zannedecekti ve yavaşlayacaktı. Trafikte şahit olduğum olaylar yüzünden bu kanıya vardım. Sürücü yolunda giderken yakın bir yerden bir araç kornası duyduğunda kendisine çalındığını zannederek hemen aynalarına bakıyor ve yavaşlıyor.

Bir de Hornit ile çaldığımızı düşünelim. Adam bu kuş cıvıltısına benzeyen sesi bir çocuğun oyuncağı falan zanneder herhalde...

İşte bu yüzden tercihim araç kornasına daha çok benzeyen Airzound oluyor. Hele ki @verisakeet'in paylaştığı geriye doğru gelen taksicinin Airzound sayesinde nasıl anında durduğunu izleyince...

Getirmek isteyen olursa ve bir zahmet haber verirse bende almak istiyorum Airzound' dan.

Almak isteyenler bir adet Ebay hesabı ile bir adet PayPal hesabı açıp getirtebilirler. Çok zor bir işlem değil. Ben de Ebay'den alacağım Ama 75$ sınırına da dikkat ediyorum. Daha üstü vergilendiriliyor biliyorsunuz. Zaten ürün 35$ civarında ve ücretsiz kargo. 2 adet alındığında yine limitler dahilinde kalınabiliyor.

@Bekir T.

Benzer durumlardan ben de cok kurtuldum Airzound sayesinde. 1 senedir kullaniyorum. Sadece bahsettiginiz taksici ornegi bile basima rahat 10 kere gelmistir, durdugu yerde bakmadan geri gidenler, yola bakmadan cikanlar, eminim bir hayati tehlike iceren olaydan kurtarmistir beni. Tek dilegim 2340234lumen bisiklet farlarini araclarin gozune sokan insanlar gibi alip surekli dat dat basarak gezecek insanlarin eline dusmemesi :)

Bu ülkede bisiklet daha yaygınlaşınca o da olacak. Buraya da yazıyorum. :)
Gerçi biz görmeyeceğiz o günleri galiba... Bisiklet ulaşım aracı olarak görülmediğinden yolu da ancak sahile yapılıyor.

@Berksan

Toplam 2 farklı sesi var. İkincisi düz bir ses. Evin içinde çalıp kaydetmem imkansız :)

@Bekir T.

yurt dışı alışveriş sınırı 75€ dur. $ değil

Geri