Scudo Sports

1200 Lumen Far arasıra gece kullanımı için abartı mı?

Abartı olmaz. Ben şu an 1600 lümenlik bir far kullanıyorum. 1800 lümenlik siparişim de önümüzdeki hafta içi elimde olur. Bendekini kayınpederime hediye edip, 1800'lüğü kullanacağım bundan sonra. Hem siz önünüzü görüyorsunuz, hem de herkes sizi görüyor...

• Beğen
Tepkiler: İslam Gölge
Scudo
(link)

Bir de bunların pil kısmı ayrı yere takılanları var. Kanımca daha şık ama iki parçanın farklı yerde olması benim rahatsız eder kanımca. O yüzden tercih etmeyeceğim.

(link)

Siteyi biraz karıştırınca 3-4 dolar daha düşük fiyata bulunabilir muhtemelen. Enpara (Encard) ile alınırsa, bir dahaki ay %20'si iade ediliyor, hatırlatayım.

abartı değil hatta yetersiz bence eğer zifiri karanlıkta kalacaksanız (sokak aydınlatması olmayabilir) ben 3800 lumen kullanıyorum grubumda 9000 kullanan 2 kişi 9800 kullanan 1 kişi mevcut önünü görebilmen çok önemli.

1991 yılından beri trafikte -izmir ve ankara- bisiklet sürüyorum. hiç bir sürücü bu sürede bana laf dahi atmadı. 1991 den bu yana trafikte 20bin km den fazla yaptım bisikletle. avrupayı gezip gelip ordaki saygıyı beklemeyeceksiniz buranın insanından. bu toprakların insanı motorizedir. kendi yolunu bulacakınız yerine göre. bisikleti yeri geldi ben taşıdım, yeri geldi kaldırımdan gitti, yeri geldi kaldırımda yayalar vardı inip onlarla yürüdüm. kimse burada bisiklet varken otomobili savunmaz. ama insan hakları var, ben de bir bireyim, trafikte varım dediğinizde; evet kanunlar önünde haklısınız ama uygulamada bu hakkınız yok. herkes burada sizi sevdiği için bu şekilde yanıtladı. otomobilsiz bir dünyayı ben de özlüyorum. çocukluğum muğlada geçti ve bizim caddede 3 adet otomobil vardı. dediğim yıllar 1980-81 yılları. 4 yıl önce gittiğimde çift sıra park ediyordu arabalar. sağlıklı ve sağlıcakla kalın. mutlu ve keyifli sürün bisikletinizi. o far elbette gece off-road sürüşlerde işe yarar darda kalırsanız şehirde de kullanırsınız ama ülkemizin, 4 tekerine güvenen egoları ile sorun yaşamayın isteyen bir grup olarak tavsiye pek etmiyoruz. karar elbette sizin. selamlar ve saygılarımla.

Bu arada linklere bakarken ürünün ağırlıklarını kontrol edin. Paket ağırlığı 1.5Kg'ı geçen ürünler aydınlatma sağlayayım derken istenmeyen ağırlıklarla sizi zorlayabilir. Mesela aliexpress linkindeki ürünün paket ağırlı yaklaşık 3 kilo yani bataryayla beraber far tahminen 2.5 kg civarı. Ona göre...

aliexpress içime sinmiyor bir türlü. ebay, gittigidiyor gibi olması, firma değil de satıcıyla muhatap olunması nedeniyle endişem var.

(link)
Araç far sistemleri ve karşı karşıya olduğumuz ışık şiddeti
Bazen araçların farlarının bile aydınlatmada yetersiz kaldığını düşünürsek bizim de en az araç farları kadar lümen değeri olan lambalar kullanmamız kaçınılmaz oluyor ama karşıdan gelen veya başka bir şekilde karşılaştığımız şartlarda kimseye zarar vermeyecek düzeyde ve dikkatte.

Bu tip ürünleri direk Bangood dan almanızı tavsiye ederim. Hem kargo ücretsiz hem takip numarası var hemde direk firma ile muhattapsınız. Gerçi aliex de kargo takip numarası veiyor :) .Banggood dan bir çok ürün aldım ,bir kere bile sıkıntı yaşamadım.

Örnek olsun diye:

(link)

Geri