1991 yılından beri trafikte -izmir ve ankara- bisiklet sürüyorum. hiç bir sürücü bu sürede bana laf dahi atmadı. 1991 den bu yana trafikte 20bin km den fazla yaptım bisikletle. avrupayı gezip gelip ordaki saygıyı beklemeyeceksiniz buranın insanından. bu toprakların insanı motorizedir. kendi yolunu bulacakınız yerine göre. bisikleti yeri geldi ben taşıdım, yeri geldi kaldırımdan gitti, yeri geldi kaldırımda yayalar vardı inip onlarla yürüdüm. kimse burada bisiklet varken otomobili savunmaz. ama insan hakları var, ben de bir bireyim, trafikte varım dediğinizde; evet kanunlar önünde haklısınız ama uygulamada bu hakkınız yok. herkes burada sizi sevdiği için bu şekilde yanıtladı. otomobilsiz bir dünyayı ben de özlüyorum. çocukluğum muğlada geçti ve bizim caddede 3 adet otomobil vardı. dediğim yıllar 1980-81 yılları. 4 yıl önce gittiğimde çift sıra park ediyordu arabalar. sağlıklı ve sağlıcakla kalın. mutlu ve keyifli sürün bisikletinizi. o far elbette gece off-road sürüşlerde işe yarar darda kalırsanız şehirde de kullanırsınız ama ülkemizin, 4 tekerine güvenen egoları ile sorun yaşamayın isteyen bir grup olarak tavsiye pek etmiyoruz. karar elbette sizin. selamlar ve saygılarımla.