Scudo Sports

1000-1500ytl arası bisiklet almak istiyorum uzman arkadaşlar yardım edin lütfen

igor

Üye
Tepki
1
mrb arkadaşlar.1000-1500 ytl arası şehirde gezinti amaçlı dağ bisikleti almayı düşünüyorum.hangi markanın hangi modelini tavsiye edersiniz.sürümü rahat bir bisiklet olmalı.yıllarca rahatlıkla kullanabileceğim bir bisiklet istiyorum.bir de sizce hidrolik disk frenlimi alayım.

• Beğen
Tepkiler: Ali Hekimoğlu
Scudo
Teker ölçüsü 26'' mı yoksa 28'' mi olcak(Şehirde kullanmak için yazmıssınızda)

Gezinti amaçlı ise 28'' almanızı tavsiye ederim(araziye girmiycekseniz)

Tavsiye 28'';

Tavsiye 26'';

TreK 4500 işinize yarar bende kullanıyorum ve çok memnunum ama 6 serisinede bi bakınız..

corratec x vert serisi nasıl acaba memnun kalırmıyım.disk fren hakkında görüşünüz nedir peki.belki araziyede girebilirim.26" daha iyi olur sanırım

@igor

Trek 6500 V fren modelini kullanıyorum.
Tarif ettiğin kullanım tarzına çok uygun bir bisiklet.
Tek yapman gereken benim yaptığım gibi mevcut lastiklerini şehiriçi kullanımına uyumlu bir başka modelle değiştirmen olur.
Ben üzerindeki lastikleri Michelin XC Hard Terrain ile değiştirdim ve çok memnunum .
Bu tür lastiklerle şehiriçi biniş konforu artacağı gibi az bozuk zeminli araziye de girilebilir.
Slime adı verilen bir ilave ile de patlamaya karşı dayanıklılığı arttırabilirsin.
Eğer ıslak zeminde binmeyi,çamur kıvamında bir araziye girmeyi düşünüyorsan disk fren tercihi anlamlı olabilir.
Yok eğer sadece kuru havalarda bineceksen disk fren ekstra maliyet ve ağırlık demek olur.
Ben Trek 6500v'yi incele derim.Bütçene uygun bir seçenek olabilir düşüncesindeyim .
Tercihin her ne olursa olsun şimdiden "hayırlı olsun" dileklerimi kabul et.
Görüşmek ümidiyle . . .

Sadece şehir içinde kullanacaksan disk frene hiç bulaşma. Gereksiz para vermiş olursun çünkü şehir içinde disk fren ile v fren arasında pek fark yok. Gerçi hidrolik disk freni tek parmakla rahatça kontrol edebiliyorsun ama bunun için o kadar para vermeye değmez. Ama arazide disk fren oldukça işe yarıyor. X-vert serisinin dışında superbow serisini de düşünebilirsin. Bence superbow kadrolarının görüntüsü de baya hoş.

Bu arada ben S-02 kullanıyorum ve baya memnunum.

Ben 1200 civarı full deore bir amoeba scud topladım istersen onada bi bak kadrosu bayaa iyidir.Sölediim bisikleti alivio kompenentli olarak kaçkar bisikletten temin edebilirsinzi bide iyi olan 15 17 ve 19 inch seçeneği sunması.Tabiki kadro tek başınada satılıyo ve ağırlığı 1500 gram ve buda iyi i değer 480 ytlye kadro furç yatağı gidon gidon boğazı sele sele borusu ile birlikte geliyo buda bi avantaj tabi kadro fotoğrafı erdoğanlar bisiklette daha rahat görülebilir

arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için çok çok teşekkür ederim.bisikletimi yakın ilçelere gitmek için 30-50 km lik geziler için kullanmak istiyorum.tabiki uzun süre asfaltta sürmem gerekicek.yol bisikleti almak istemiyorum bu koşullar için önereceğiniz dağ bisikleti nedir.nasıl bir lastik fren ve cant ebadı seçmeliyim sizce.bisikletimi genelde güneşli ve kuru zeminde süreceğim.vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ediyor ve o değerli bilgilerinizden faydalanmak istiyorum.

Amoeba scud ya da sedona sd-741 ve ya 761 uygun olur bence .
Ama tamamen kendi istediğim gibi bi bisiklet olsun diosan kendin toplamalısın .
26" v-fren bi bisiklet sana uygun olur asfalttan çok çıkmayacağına göre ...
kolay gelsin .

igor eğer asfalttan ve çok az çakıllı toprak yollardan çıkmayacaksanız daha doğrusu genelde yollarda kullanacaksanız 28'' melez(hybrid) bisikletlerden şaşmayın bence sedona sd-311,specialized sirrus,scott sportster leree bir bakın

hibrit bisikletten bahsetmişsin araştırdım biraz erdoğanlar bisiklette scott road speed speedster s 60 fb 24 sp modelini gördüm sence nasıl ben pek anlamıyorumda.Sizes
XXS,XS,S,M,L,XL,XXL

Weight
10,10 kg
22.25 lbs

Frame
Hydroformed Alloy Tubing
Road geometry
7005 Alloy D.Butted
Integrated Headtube

Fork
ADDICT Carbon/Alloy
1 1/8 "" Alloy steerer Integrated

Headset
Integrated Steel Cup

Derailleur (Rear)
Shimano RD 2200
24 Speed

Derailleur (Front)
Shimano FD 2203 - F

Shifters
Shimano Sora ST-2200
Dual control 24 Speed

Brakes
Scott Comp SCBR-350
Comp pads

Crankset
Truvativ ISOFLOW
30/42/52 T

BB-Set
Truvativ 07BB 68/113

Handlebar
Scott Road Drop OS
Anatomic 31.8 mm

H'stem
Scott Road Team OS
1-1/8"" / four Bolt 31.8 mm

Seatpost
Scott Alloy 31.6mm

Seat
Scott Road Pro

Hub (Front)
Scott Comp

Hub (Rear)
Scott Comp

Chain
KMC IG 51

Cassette
Shimano CN-HG50-8
12-25 T

Spokes
14 G Stainless
silver 2 mm

Rims
Jalco DRX 6000 Aero Profile
Front / Rear 32 H

Tires
Hutchinson Flash
700 x 23 C

TreK'in Ömür boyu garantili olmasıda avantaj ve kadrosu çok süper ..

Bence sedona sd-761 e bi bakın.Üzerindeki parçaları beyenmesseniz kadrosunu alıp kendiniz toplayın.

Lastik olarakta slick lastik dediğimiz çok az pürüz bulunan lastiklerden kullanabilirsiniz.
Ayrıca aynakoluda uzun alırsanız yararını görürsünüz(hız bakımından).

10.1 agirliginda olan bir sora li bisiklete o kadar para cok fazla 500 euro ya 9 kg lik geotech var delta da

geotechler nasılki hiç bilgim yok.iyimi kötümü.aslında corrratec almak istiyorum ama en ucuzu 2000ytl daha ucuz corratec yol bisikleti varmı acaba.nerden bulabilirim.1500 ytllik bir corratec vaya cannondale yol bisikleti varmı piyasada acaba.nerden bulabilirim eğer varsa

corratec çok dayanıklı uzun yıllar sorunsuz binebilirsiniz ben race modelini kullandım hiç problem yaşamadım oldukça sert bir şekilde arazide kullanmama rağmen model seçimine gelince düz yolda binecekseniz fazla üst düzey vites ve maşaya ihtiyaç yok. deare lx yeter orta halli bir maşada olur zaten markalı bisikletler uygun kombinasyonu yaparlar sadece kadro boyunun sizin boyunuza uygun olmasına dikkat edin iyi şanslar

teşekkürler bilgiler için.biraz daha para biriktirip corratec in 2000-2500ytl lik yol bisikletlerinden almak istiyorum ama bu yol bisikletini tur amaçlıda kullanacağım yani yük taşımam gerekicek.yol bisikletlerinde yük taşınılabilirmi?tur için yol bisikleti ideal olurmu, işimi görürmü acaba.bisiklete aksesuar çanta takarak yük taşımak istiyorum yol bisikletine bunu uygulamam doğru olurmu sizce?

@igor

Yol bisikletleri yapıları ve donanımları gereği buna pek uygun değiller ama hibrit diye tabir edilen düz gidonlu mtb ve yol donanımı karışık tur amaçlı 28" bisikletler mevcut bunlara bakabilirsiniz...

En iyisi dağ bisikleti, ben amoeba hussar tavsiye ederim daha hafif olsun dersen o zaman scud olur. Hesaplısından bir teker seti ve ruble alırsın dişsiz lastikleri takarsın, dişli lastikler de aldığın sette durur yol durumuna göre değiştirirsin veya az dişli düz lastiğe yakın mtb lastiklerinden takarsın olur biter.İnsan bi kere yola çıktı mı nereye gitmek isteyeceği hiç belli olmuyor :) o yüzden mtb

hibrit bisikletlerin hız bakımından mtb ye göre avantajları vamış.forumda araştırdım biraz.peki bana iyi bir hibrit bisiklet markası ve modeli söylermisiniz.aslında corratec marka düşünüyorum ama modeller arasındaki farkı pek anlayamıyorum.

Geri