Scudo Sports

100 bilet ceza :)

Özhan Akgöğ

Forum Bağımlısı
Tepki
1.033
Bisiklet
Diğer
Yaklaşık 15-20 gün önce Unkapanı-Fatih yönünde durağa yaklaşırken, arkadan gelen bir Özel Halk otobüsü tarafından sıkıştırılmam sonucu bisikletle ön tarafa doğru şoföre "napıyorsun, görmüyomusun vs." demeye geldiğimde telefonla konuştuğunu gördüm. Ardından da biraz sözlü münakaşa sonrasında kapıyı açmalar, döverim seniler vs. şeklinde taşkınca davranışları oldu. Kavga etmiycem dedim (ayakta kilitli pedal olması bunu büyük ölçüde etkiliyor:)) plakasını, kapı numarasını ve olayın yaşandığı tarihi not aldım ertesi gün beyazmasaya şikayet ettim. Şoförün olay çıkarmaya yönelik tavrı, telefonla konuşuyor olması, trafikte sıkıştırması olaylarını anlattım ve görüntülerin incelenmesini talep ettim(bunu tam olarak şu saat şu dakikada diye belirttim). Sonuç olarak çok tatmin edici değil ama bir kulak çekme şeklinde beyaz masadan gelen mesaj.

"Sayın ÖZHAN AKGÖĞ ;
İlgi : 09.05.2016 14:55:33 Tarih ve 1-1489697968 Nolu Başvurunuz
Müdürlüğümüze iletmiş olduğunuz başvurunuz ile ilgili İstanbul Elektrik, Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü (İETT) ile görüşülmüştür. Görüşme neticesinde tarafımıza verilen bilgi aşağıdaki gibidir:
"Kurumumuza yapmış olduğunuz başvurunuz incelenmiştir. İlgili personele Özel Halk Otobüs Yönergesine göre 1.maddeden 100 bilet ceza uygulanmıştır. Yaşamış olduğunuz üzücü olaydan ötürü özür dileriz."

Yani iyi şeyler de oluyor ne uğraşıcam demeyin.

Scudo
Ufakta olsa ceza cezadır. Ne o öyle döverim falan. Videoyu buraya da atsaydın ya.

Vay be :) Şoför şimdi sizi fellik fellik arıyor, seyir hâlindeyken sağından-solundan geçen her bisikletçiyi size benzetiyor, ekmeğe gönderdiği oğlunu dahi bisiklet üstünde görünce aklına bir süphe düşüyor, sonra aldığı cezâ aklına gelip terbiye oluyordur, kimbilir :)

süper olmuş geçen pendik sahilde mor e9 un benim yanımdan 15 cm mesafe ile geçip ileride yakalayıp nasıl bu kadar yakından geçiyorsun tartışması ile firene kökleyip ünüme kırıp araçtan inip beni yakalayacağını sandığı olayın içimde kalan hırsını gerçekten indirmiş oldu büyük iş yapmışsınız.

Sıkıntı zaten insanların nasıl olsa sonuç çıkmaz diye hakkını aramamasından kaynaklanıyor. Herkes bu tip kuruluşlarda hakkını arasa adamları meşgul olmak zorunda bıraksa emin olun onlarda bıkıp cezaları caydırıcı hale getirmeye çalışırlar. Böylece barzo kardeşlerimiz akıllanır ve ceza kesen kurumların iş yükü azalır. Win-Win! Kesinlikle birşey olmaz demeyin şikayetinizi yapın arkadaşlar. O otobüscünün yediği 100 bilet ceza 1 ring boşa atması demek. Bunun üstüne bir de o ringde yaktığı mazotu boşa yakması demek oluyor. Otobüsler kilometrede 2 lira civarı yakar. Aslında ceza baya caydırıcı.

Emeğinize ve cesaretinize sağlık, kesinlikle hakkınızı aramanızı kutluyorum, aynı şekilde hiç bir şeyi baştan kabullenmemek aksine üzerine gitmek lazım, bu tip şeylerin önünü kesemez belki ama eminim etkisi olur. yine de istemeden aklıma gelmiyor değil gerçekten bu ceza verildi mi veya yaptırımı uygulandı mı? bunu bizim kontrol etme şansımız da yok sanıyorum. Nedense hiç bir şeye koşulsuzca güvenemiyorum artık sakın yanlış anlamayın.

• Beğen
Tepkiler: Özhan Akgöğ
Acaba Halk otobüsü diye mi kestiler cezayı.Belediyeye ait olsaydı acaba yanii acaba..

• Beğen
Tepkiler: Özhan Akgöğ
@Musa_06-18
Görüntülerin incelenmesini talep ederken elimde bir görüntü olduğundan değil araç içi kameralar var şoförü ve kapıları çeken. Zaten daha durağa yanaşmadan kapıları açarak hem beni hem inen yolcuları da tehlikeye atmıştı. telefon olayı da yine görünüyordur. Yani illa görüntü olmasına gerek yok araçların içerisindeki görüntülerin incelenmesini ve tam olarak saat dakika olayın gerçekleştiği yer olarak belirtmekte fayda var.:)

@ÖmerMurat
Teşekkürler. Evet sadece sıkıştırması bi mevzu ama tehdit etme hatta yanlış görmediysem bi ara arkamdan üzerime sürmeye de yeltendi ki bu esnada araçtan inip binenler de vardı.

@smclk89
Benzer şekilde daha önce de şikayette bulunmuştum virajlı bir yokuşta sıyırma geçen bir otobüs hakkında onlarda sadece cezai işlem uygulanmıştır gibi cevaplar dönülmüştü. Fakat sonradan şoförlere en azından ihtar çekildiğini düşünüyorum ki aynı yerde daha dikkatli sollamaya başladılar. Yani siz yazın yine üşenmeyin. Bir arkadaş da belirtmiş böyle böyle bi şekilde biraz da olsa bilinçleneceklerdir.

@forwett
Aynen katılıyorum bi şekilde o şikayet şoföre ulaşıyor. Ceza konusunda tabi ki asıp keselim demiyoruz fakat özellikle toplu taşıma araçlarını kullanan kişiler bir çok insanın canını tehlikeye atıyor. Yani o gün yine yukarda belirttiğim gibi durakta inenlere falan çarpıyordum nerdeyse duraktan binmeye çalışan bir kişiye çarptım hatta özür diledim de onla ilgili çok sorun olmadı. Ayrıca bu tip bir tartışmada maalesef otobüstekilerden gaza gelen bir kaç kişi daha büyük bir olaya da neden olabilirdi. Yani biliyorsunuz kafaları bisiklete bakış açısını.

@Yalchinosis Maalesef güvenilmiyor haklısınız ama en azından bir geri dönüş olması, şoförün bu olaydan haberdar olması, "git nereye şikayet ediyosan et" tavrının onu kurtarmıyor olmasını bilmek de biraz olsun iç rahatlatıyor.

• Beğen
Tepkiler: Yalchinosis
Beyaz masa bu konuda baya çalışma yapıyor .. Dükkanım etrafında patkan cinsi fareler kol geziyordu .. Bağlı olduğumuz belediyeye kaç defa şikayette bulunduysam da cevap alamadım .. Sonra beyaz masaya hem şikayetimi dile getirdim hem bağlı olduğumuz belediyenin çözüm üretmediğini dile getirdim .. 2 gün sonra istanbul büyükşehir belediyesinden gelip sorunu hallettiler .. Şimdi kafam çok rahat 1 tane bile görmüyorum .. Adamlar ciddi derece de ilgileniyor anlıyacağınız ... Özellikle trafikte böyle magadanları şikayet etmekte fayda var ..

Bnde daha once bu gibi davranislarda bulunan soforu beyaz masaya sikayet etmistim , bizimki biraz daha olay cikardigi icin 300 bilet cezasi almisti . acaba bu bilet cezalarini ne sekilde uyguluyorlar ?

100 tam bilet cezası aslında ciddi para 2,30 TL den 230,00TL

ayda bi kaç kere bu cezayı yerse maaş felan kalmaz ortada

beyaz masa sadece ceza verildiğini yazıyor. gerçekten cezayı verdiğini nasıl biliyoruz?

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
Sırf bu konuya cevap vermek için birsürü angaryaya kayıt oldum.otobüs Soförğne 100 bilet ceza kestirmişsin. Kendin motorlu taşıtların güzergahında gideek trafiği kendini riske attığının cezasını kim ödeyecek?? Trafik sıkısıklığı yaptığından haberin yok. Evet bilinçli vatandaş olmak güzel bende tebrik ederşm hakkını aramışsın. Sözde kazanımların da olmuş. Hız limiti 80km olan yolda afedersin taytını giyip 30la 40la yolu işgal mesgul edeceksin. Otobüs durağına otobüsün girmesine engel olacaksın adamı çileden sabırdan çıkaracaksın sonra. Atomu parçalamış gibi veya bilimsel bir soruyu çözmüş gibi 100bilet ceza yazdırdım oleyy diyeceksin. Yakışıyormu?? Örneğin otoyolda ne zaman bisikletli görsem ben polisi arıyorum. Kavga etmiyorum.. Şehrin kalabalık trafiğine bisşklet ve martı denen scooter ler iyice kambur oldu trafikte ondan haberin varmı.. Bir bisikletliye veya martı scooter 🛴 a çarpıp zarar vermemek için neler çektiğimizi biliyormusun?? Bilmiyorsun. Çünkü sen zevk için pedal çevirme eyleminde sağından solundan ne geçiyo haberin yok.. Motorlu taşıtlardaki sürücülerin kimisi işini yetiştirme derdinde herkes biryere ulaşma telaşında.. Ama sen özgür 2teker zevk spor yapma derdindesin.. Ne demek istediğimi anladın sen.. 100bilet ortalama 300-400tl yapar o adamın 3-4günlük mesaisini sırf bir bisikletli durağı meşgul etti diye ödeyecek

Sırf bu konuya cevap vermek için birsürü angaryaya kayıt oldum........

Kesinlikle hakaret olarak algılamayın fakat çok cahilsiniz. Trafikte sağ şerit bisikletin HAKKIDIR, kimse hakkını kullandığı için etrafındakileri tehlikeye atmaz. Her insanın kendince bir gayesi var. Burada kimimiz bisikletle işe, okula gidiyoruz; kimimiz spor yapıyoruz. Motorlu taşıt kullanıcıları bir yere yetişiyor da bisiklet kullanıcıları yalnızca keyif sürüyor algınız inanılmaz derecede saçma. Kaldı ki forumdaki insanlar olarak çoğumuz sizinki gibi oradan oraya koşturmalı hayatlar yaşıyoruz, takdir edersiniz ki bizlerin de hayatları var. Yine çoğumuz bisikletin yanında motorlu araç da kullanıyor. Kendi adıma konuşmam gerekirse bisiklet üzerindeyken trafikte asla hakkımı yedirmem. Benim de dolmuşlara, sulama araçlarına ceza yazdırdığım olmuştur. Fakat otomobille çıktığım zaman da bisikletli, motorlu araç kullanıcısı ya da yaya fark etmeksizin kimsenin hakkını gasp etmem. Bisikletlilere tünelde artçı olurum, kavşaklarda kalkan olurum, trafiği yavaşlatır gerekirse dururum ama bir kere bile bisikletliler yüzünden bir yere geç kalmışlığım yoktur. Bilmiyorum siz trafikte ne kullanıyorsunuz ama o yolların sadece sizin için yapılmadığını, yayasından motosiklet sürücüsüne, bisikletlisinden sukuterlisine hepimizin ortak malı olduğunu idrak ettiğinizde biz de bu forumda böyle konular açmayı bırakacağız...
Hak eden cezasını çekecek. Gerekirse dört günlük değil dört aylık kazancını da verecek. Vermek istemiyorsa kuralları öğrenecek. Kurallara uyanlar keriz mi?

Sırf bu konuya cevap vermek için birsürü angaryaya kayıt oldum.otobüs Soförğne 100 bilet ceza kestirmişsin. Kendin motorlu taşıtların güzergahında gideek trafiği kendini riske attığının cezasını kim ödeyecek?? Trafik sıkısıklığı yaptığından haberin yok. Evet bilinçli vatandaş olmak güzel bende tebrik ederşm hakkını aramışsın. Sözde kazanımların da olmuş. Hız limiti 80km olan yolda afedersin taytını giyip 30la 40la yolu işgal mesgul edeceksin. Otobüs durağına otobüsün girmesine engel olacaksın adamı çileden sabırdan çıkaracaksın sonra. Atomu parçalamış gibi veya bilimsel bir soruyu çözmüş gibi 100bilet ceza yazdırdım oleyy diyeceksin. Yakışıyormu?? Örneğin otoyolda ne zaman bisikletli görsem ben polisi arıyorum. Kavga etmiyorum.. Şehrin kalabalık trafiğine bisşklet ve martı denen scooter ler iyice kambur oldu trafikte ondan haberin varmı.. Bir bisikletliye veya martı scooter 🛴 a çarpıp zarar vermemek için neler çektiğimizi biliyormusun?? Bilmiyorsun. Çünkü sen zevk için pedal çevirme eyleminde sağından solundan ne geçiyo haberin yok.. Motorlu taşıtlardaki sürücülerin kimisi işini yetiştirme derdinde herkes biryere ulaşma telaşında.. Ama sen özgür 2teker zevk spor yapma derdindesin.. Ne demek istediğimi anladın sen.. 100bilet ortalama 300-400tl yapar o adamın 3-4günlük mesaisini sırf bir bisikletli durağı meşgul etti diye ödeyecek

Karayolları trafik yollarına göre bisiklet yolları olmayan yerlerde en sağ şeritte gitmek HAKKIMIZDIR !! Bisiklet sadece mahallede, parkta sürülen bir eğlencede değildir, aynı zamanda ulaşım aracı ve yüksek dayanıklılık gerektiren spordur. Malesef ülkemizde spora bakış açısı böyle. Tayt giydi diyede böyle laflar yapman pek hoş değil. Anlatılana görede cezayı haketmiş sürücü. Kurallar sadece bir kağıtta yazan olarak kalmamalı caydırıcı olması açısındanda uygulanmalı. Umarım halk olarakta ileride daha duyarlı oluruz.

Geri