Scudo Sports

10 TL'ye bisiklet ışığı

Buna benzer bir işlemi hometech marka kafa lambası ile yaptım 7 ledli 3 farklı ışık şiddeti modu ve yanıp sonme modu var kadroya sıkıca sardım sanırım çok ekstrem birşeyler yapmadığım sürece düşmez.

Nexus 5 CAF cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
Linkte gösterdiğim ışığı aldım 1 adet aa pil ile çalışıyor oldukça iyi bir ışık veriyor ilk aldığımda şaşırdım açıkçası normal el feneri ama bisiklete el becerisi ile takılıp sökülebiliyor aynı zamanda hepsiburada'dan ön ve arka ışık almıştım 15 tl ye önde iki ışık var biri az önce bahsettiğim sürekli yanıyor diğeri ise çakar yapıyor oldukça güzel.

(link)

aslında bu şehir bisikletlerinde olan dinamo sistemi kullanılabilir tabi performans sürüşü yapmıyorsanız :)

IMG_20171021_125758.jpg IMG_20171022_191828.jpg IMG_20171021_125758.jpg IMG_20171020_193613-1.jpg IMG_20171022_191828.jpg
Elektronik çıkma parçalar ile yaptığım bisiklet arka ışığı. 18650 Bataryayı 15-20TL'ye yeni satın almanıza gerek yok, 5-6TL'ye alacağınız atıl durumdaki laptop bataryasından en az 2-3 batarya sağlam çıkıyor.

• Beğen
Tepkiler: Mehmetg.
bütün bunlar iyi de ,yağmur yağınca,su geçirirse ne olacak hali..

Burada yapılan işi küçük görmek gibi olmasın ama sizce 100 200 liraya satılan ışık ile bunun arasında bir fark yok mu? Yeri geliyor ben de 5-10 liralık ışık kullanıyorum.

Ama 100 liralık ışığa gerek yok demek biraz cahillik oluyor. Acaba hiç kaliteli bisiklet ışığı kullandı mı bunu diyen kişi.

Bi defa bisiklet ışığında olması gereken optimum özellikler neler ona bakmak lazım.

1 ışık mesafesi ( şiddeti değil ne kadar ileri gösteriyor)
2 Işığın Rengi? ( beyaz ışık hem sizin hem karşı tarafın gözünü yorar. Adam karşıdan uzunu yakar gelir. Tavşan gibi kalırsınız.
3 Işığın açıları dağılımı Burada allah ne verdiyse ışığı veren cihazlar ile araba farı gibi ışığı belli bölgelere yönelten tasarımları bir kıyaslayın. Işığı karşıyı rahatsız etmeden yola homojen dağılması çok önemli.
4 Fenerin kolay sökülüp takılması. İstanbulda yaşarken çok ışık çaldırdık bisiklet üzerinden
5 ağırlık Bisiklet 1 kg hafif olsun diye binlerce lira harca sonra yarım kiloluk ışıldak tak.

Maddi durum kısıtlıdır anlarım. Veya Çok paran vardır ama bisiklet ışığına harcamak istemezsin onu da anlarım.

Ama cahil cüheyla mantığı ile pahalısının bir hikmeti yok demek çok saçma.

10 liraık da ışık kullanıyorum 450 liralık FEnix Bc30 da var. Aralarındaki farkı net şekilde anlayabiliyorum. Evet fiyatlar arttıkça f/p oranı düşer. Ancak 1000 liralık salcano ng650 ile 16 bin liralık asos10 aynı değil işte. Bu da öyle bişey.

@hafız hocam siz konuyu çok ciddiye almışsınız. Sanırım ben *"Ancak 1000 liralık salcano ng650 ile 16 bin liralık asos10 aynı değil işte"* kısmına giriyorum. Altımdaki bisiklet klasik 300-400 liraya aldığım bir bisiklet ben bununla kıtalar arası yolculuk yapmıyorum yada geceleri alemlere akmıyorum. Öğrenciyim akşamları çalışıyorum iş yerinden gece 1 de çıkınca önümü görmemi sağlıyor bana yetiyor. Cahil cuheyla bir yorumda yaptığımı sanmıyorum piyasada 300 liraya bile bisiklet ışığı görünce ben bunları alamam diyip bunu taktım demişim bisiklete. Sanırım elinizde 300 liralık ışıktan var ve üzerinize alındınız.

Birde kaliteli bisiklekten kastınız kaç bin tl'den başlıyor söylerseniz bende o bisikletlerden almaya çalışırım

@Mehmetg. Direk seni kast ederek bişey yazmadım. Ancak genel yorumlarda öyle bir intiba oluştu bende.

Bende ucuzu da var pahalısı da var. Hepsini kullanıyorum. Bi defa -6 derecede dağda aniden ışıklar zayıflayınca gittim iyi fenerler aldım kendime.

Yukarıda yazdığım gibi maddi bir kısıtlama vardır onda zaten anlarım. Paran çok olsa bile almak istemezsin. Ama bakkaldan marketten alınan 30 liralık fener ile bi nitecore veya fenix bir değil.

Aynı durum arka ışıklarda da geçerli. Ucuz yollu arka ışıklarım var. Kırmızı mavi çakarlı olanlar özellikle süper. Ama çabuk bozulduğu ve arkadan gelenleri rahatsız ettiği gerçeğini kapatmıyor.

Bu işlere gönül vermiş insanlarız.

Geri