Scudo Sports

10. Edirne Cumhuriyet Kupası bisiklet yol yarışı (ücretsiz)

@BerkEvren

Bir önceki mesajımı dikkatli okursanız ben de yapılan haksızlık, nasıl dnf olur demedim :) Bu bir yarış ve bazı kuralları var bunda aynı fikirdeyiz. Bu yarışın kuralına uyulmazsa uygulanacak bazı yaptırımlar da var (dnf gibi) bunda da aynı fikirdeyiz. Benim aynı fikirde olmadığım ve çok çok yanlış bulduğum "ahlaksızlık" gibi ithamlarda bulunma gafletidir. Ne sizin ne de bir başkasının yarış numarasını sele altına taktı diye ahlaksız deme lüksünüz yok. Ahlaksızlığı arıyorsanız yarış içinde en ön grupta sporcuyu omzundan tutup yere düşüren, omuz atıp küfreden (birebir şahit oldum) ön gruptaki bazı kişilere söyleyebilirsiniz. ;)

Scudo
@Aziz Unsal Geçen sene kürsü gören arkadaş neden formasında numara taşımıyor acaba. Yolda düşmüş olabilir mi?

@Aziz Unsal
Benim gözümde biri ufak biri büyük ahlaksızlıklar bunlar. Sporcu ahlakından bahsediyoruz. Buna yarışma kurallarına uymakta dahil, başka sporculara saygı göstermekte. Nasıl mantıklı bir sebep sunabilir bu arkadaş gerçekten merak ediyorum hala.

@BerkEvren
Sizin kullandığınız dil ile cevap vereyim ben de öyleyse: "tek tek "bahane", sebep sorulmaz". Keşke ilk başta bence "ahlaksızca" (yine sizin kullandığınız bir dil olduğu için yazıyorum) bir hitapta bulunmadan daha güzel dille bir eleştiri yapsaydınız çok daha iyi bir iletişim kurup birbirimizi anlayabilirdik diye düşünüyorum. Çok da önemli değil. Sporcu kendisi zaten dnf olmuş yarışın kuralına uymadığı için (ki ne dopping yapmış, ne erken dönmüş vb. bunlar yapılsa belki sizin kullandığınız dile katılabilirim orası ayrı bir konu) gerekli cezayı da almış (ki ben bu ceza konusunda itiraz etmiyorum. Madem bir kural var uyulmazsa cezası da olacaktır. Anlaşamadığımız nokta sadece kullanılan dil) Seneye daha dikkatli olur herkes inşallah hem kurallara, hem diline hem de sürüşüne :) İyi günler dilerim.

Benim kullandığım dil derken ? Türkçe mi rahatsız etti acaba... Hakaret etmedim neden rahatsız oldunuz onu da çözemedim açıkçası. Bunu benim takım arkadaşım da yapsa çok daha sert eleştirirdim emin olun.
Bu arada;
Ahlak: Bir toplum içinde kişilerin uymak zorunda oldukları davranış biçimleri ve kuralları
(link)

@BerkEvren

:) Teşekkür ederim. Türk Dil Kurumu'na bakmışken üç nokta kullanımına da bakıp tekrar ederseniz iyi olur gibi. Sizin kullandığınız ahlaksız kelimesi beni rahatsız etti. Sizi etmeyebilir. Bu da sizin ahlak anlayışınız ile benim ahlak anlayışımın farklı olduğunu gösterir. Saygı duyuyorum. Bu konuda daha fazla tartışmamızın da bir anlamı yok diye düşünüyorum. Siz söyleminizi doğru buluyor, ben ahlaka uymadığını söylüyorum. Uzlaşmamız da pek mümkün gözükmüyor. O yüzden tekrardan size iyi günler diliyorum. İnşallah önümüzdeki sezon bir yarışta denk gelir ve yüz yüze daha detaylı bu konuyu tartışıp konuşabiliriz.

@Aziz Unsal
Yarışın kuralları belli olduğu için size ya da bana özel bir durum yok. Yarış kurallarına uymamak bir kuralsızlık yani ahlaksızlıktır. Benim tek söylediğim bu.

@Aziz Unsal
Kesinlikle en güzeli bu olur :harika:

• Beğen
Tepkiler: Aziz Unsal
Arkadaşlar bence bu numara olayını masaya yatırın daha akıllıca bir sistem olabilirmi onu konuşalım,sonra böyle tartışmalar olmasın ,

Laf arasında kaynamış; "omuzdan tutup düşürme, yumruk ve küfür" bunları yapan numaralar hangileri? Kimbu hayvanlar biz de bilelim

@ndhakara Cihat bey doğru söylemişsiniz. Bu arkadaşları isimleri ile ifşa edelim ki biraz olsun utanırlar belki.

@trainspotting35

Bir kavga olayida yumruklama olmuş yarış öncesi yunus emre oturak dün söyledi bana ama foruma üye değil neyse tabi bunlar çirkin olaylar sporcunun eksi hanesine yazılır

@ndhakara
Yumruk atma olayı görmedim ben açıkcası. Ama küfürleşmeleri daha start anından itibaren duymamak mümkün değildi. İlk rampadan sonra en ön grupta 25-30 kişi kalmışken 4-5 bisikletli önde biri yanındaki ile dirsek attığını gördüm. Ve öbür bisikletli omzundan tutup yere düşürdü. En azından ben böyle gördüm. Çok kısa bir süre sonra ters derya (ters rüzgarda) vermeye başlandı ve bariyerlerde gittiğim için lastiğim patladı ne yazık ki. Kişinin numarasını alamadım. Ama ön grupta görenler illah vardır diye düşünüyorum. Ya da inşallah ben yanlış görmüşümdür. :(

• Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy
@Aziz Unsal

Aynen yunus bana sizin olayı anlattı dün,,,hem start öncesi hemde omuzdan çekilme olayını görmüş yunus

@Kudret Kurtcebe Abi bilelim ki kimler olduğunu biz de eksi hanesine bir adet eksi koyalım.

@Aziz Unsal Amatör kafayla düşündüğüm için herhalde bu tip olaylar o kadar garip geliyor ki bana. İnanmak istemiyorum. Bir insanın hayatını kaybetmesine sebep olacak şeyler neden yapılır ki.

@trainspotting35

Bence video kayıt olurda ama 650 kişiyi nasıl kontrol edeceksin,valla zor ış,tesbiti zor,olur ise zati numaradan belli olur ve ismen organizasyona verilir seneyede alınmaz,yaris başlangıcında küfür edenlerin tesbitide gerekir,

@Aziz Unsal
Sanırım daha önceki mesajları takip etmediniz. Bu bahsedilen arkadaş herkes gibi yarış numarasını öne takmayarak arkaya takmış. Serkan admin bu konuda yazmıştı yarış başlamadan günler öncesinde. Numarasını arkaya takan öne takanlara göre daha az watt kullanacak zira önde duran numara paraşüt gibi hız kesiyor az yada çok orası tartışılır.

Şimdi kalkipta ön kısıma takılan numaranın negatif etki yarattığını bu arkadaşın bilmediğini kalkipta burda kimse iddia edemez. Bu negatif etkiden kurtulmak için arkaya takmış. Herkes kurala uyarken kendi uymamış. Işte @BerkEvren arkadaşımızın belirttiği ahlak tamda bu. Kimse adamın şahsına ahlaksız demedi.

@trainspotting35

tehlike-png.178202

Buna ne dersin yahu adam intihar etmek istemiş

@Kudret Kurtcebe

Öyleyse gerçekten doğru görmüşüm ne yazık ki.

@trainspotting35

İnanın olayın amatörlük, profesyonellikle alakası yok. Ben de inanmak istemedim o sebeple emin olamadım yanlış görmüş olabilirim diye, şüphe duydum kendimden. Ne yazık ki böyle olaylar olabiliyor. Belki biri düşüyordu öbürü de onu omzundan tutayım düşmesin diye hamle yaptı bize öyle gözüktü (çok polyanaca oldu sanırım). 4-5 bisikletli önümde olduğu için tam kestiremiyorum ama inşallah böyle bir olay yaşanmamıştır ve de yaşanmaz.

@Bigpatron

Valla burada ben çare çip diyecem sonra forum bana saldıracak yok yok valla söylemedim,gene numaralar olsun kaskta arkada bisikletin arkasında önünde hepsini yaptım kurallara uydum,,,,,

Evet herşeyi bir kenara bırakıp bu yarışmıdır artık herneyse bu etkinliğin fair play ve ahlakililik boyutuna odaklanmak gerekiyor. Yukardaki yorumlardan okuduğum kadarıyla son derece cello bello tiplerin yarışmaya iştirak etmesini önleyebilmek adına bu yarışa katılım referansla ve davetiye usulüyle olmalı, yanlış yapan bu gibi sorunlu tipler derhal diskalifiye edilmeli ve bütün amatör ve federasyon yarışlarından da yasaklanmalı.

Geri