Scudo Sports

10. Edirne Cumhuriyet Kupası bisiklet yol yarışı (ücretsiz)

@BerkEvren

Berk biliyorsun 35 km 'de lop var orada uyarı tabelası olacak 3 km sonra dönüş diye

Scudo
@Kudret Kurtcebe Çağatay beyden cevap geldi. "Normalde genel klasmanda 295. olarak finish yapmışsınız ama güzergah ve parkur hakemlerimizden diskalifiye numaranız geldi. Diskalifiye numaranız görünüyor. Ön numaranız doğru takılımıydı. Güzergah hakemleri ile bir görüşeyim" dendi. Finishten geçtiğim görünüyor numaram bariz kurallara uygun biçimde takılı, ben her kavşakta hakem kameralarına poz vermek zorunda değilim bakın ben geçiyorum beni iyi çekin diye. Start anında dirsekleri, yumrukları, itmeleri görmeyen hakemlerden bahsediyoruz gerçi.

Finishte görünmeme rağmen, sırtımda kaskımda ve ön gidonda numara olmasına rağmen halen ön numaranız doğru takılımıydı gibi bir soruyla karşılaşıyorum ayrıca.

Evet hatalar olabilir sonuçta yıllardır gönüllülük ilkesi ile yapılan bir yarış ona lafımız yok ancak bu hatalar ölümcül hatalar olmamalıdır. 10. kez düzenlenen bir yarışta böylesine ciddi hataların olması kesinlikle kabul edilemez bence.

@Kudret Kurtcebe
sinirlenme abicim. gittik sporumuzu yaptık laktik asitleri yaktık ciğerleri hüplettin geldik :D bardağın dolu tarafına bakalım. Bu arada adımı sormuştun sinirden unuttum bende yazmayı 521 yarış numaralı Ceyhun Baydoğan

Özel sebeplerden dolayı yarışa katılamadım. Yazmayayım yazmayayım diyorum dayanamıyorum. Bu yarışta gönüllü olan arkadaşların birçoğu bisiklet kullanan bu yarışa katılmak için içi içini yiyen arkadaşlardır mutlaka. Kendilerinden fedakarlık edip yarış hakemliğine soyunuyorlar, su dağıtmaya soyunuyorlar, organizasyonun güzel geçmesine soyunuyorlar. Burada çılgınlar gibi eleştiren arkadaşlara söylüyorum seneye hanginiz yarışından feragat edip gönüllü olur. Hakemleri eleştiren arkadaşlar buyursunlar hakemlik yapsınlar. Köşe başlarında durup numaraları not etsinler. Tonlarca para alınıp bir lokma suya muhtaç edilen granfondo yarışları bu kadar acımasızca eleştirilmiyor. Daha iyisini sen yap demek çözüm değil elbette ama elinizi vicdanınıza koyun sonra acımasız olun derim.

@trainspotting35

Dostum yarışa katılırsın, rüzgarı yer kendini parçalarsın, kurallara harfiyen uyarsın sonra listede adının karşısında diskalifiye yazılınca görürüm ben seni. Geçen senelerki yarışın konularına bak istersen oradaki yorumlarıma da. Eleştiriyi tekere çomak sokmak için değil gelecek seneler aynı hataların yapılmaması için, başkalarının emekleri boşa gitmesin diye yapıyorum. Bu sene ben belki gelecek sene bu kişi sen olacaksın.

@ceycey84

Işin komik tarafı adamı çıkardılar kürsüye bahattin sürek beyi gözlerimle gördüm,sonra listede diskalifiye oldu bir daha katılmam bahattin beyin yerinde olsam ,
Açıkça banada olur hakkım burada yenir benim ,boşver hocam hatırı sayılır adamı banladim bazılarını affettim bu forum bu açıdan iyi,

@ceycey84 Geçen sene ben de yarıştaydım ve eleştirilerimi kibar bir dille ifade ettim. Kudret abinin yazdıklarını göremiyorum. Sizin yazdıklarınızı görüyorum ve hakemleri küçümser tarzda eleştirilerinizi hoş bulmadım. Benim hoş bulup bulmamak sizi ne kadar ilgilendirir o kısımda beni ilgilendirmez. Granfondo gibi çipli yarışlarda bile dereceler 4-5 günde açıklanırken pazar günü olmuş yarışın sıralamasının bu kadar çabuk açıklanmasında ufak aksilikler olacaktır haliyle. Sıkıntınızı iletebilecek muhattap bulabiliyorsunuz. Problem varsa en kısa sürede düzeltilir kanaatindeyim.

kudret bey benide engellemiş demekki doğrular fena batıyor. insana ozaman size şunu diyeyim kudret bey iyi okuyun(Bir işi bilen yapar, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir,yapamayan çamur atar.

@Gökhan Toros Katılıp katılmamanız gerçekleri değiştirmiyor.

Bence iki ayrı başlık olsun bu konu altında, birinde yarışa dair anılar paylaşımlar falan olsun ki ağız tadıyla açıp okuyabilelim bizde. Diğerinde de yarışa ait eksiklikler ve eleştiriler olsun ve yarış düzenleyiciler ilgilensin ve bi sonraki yarış için gerekli gördüğü düzenlemeleri yapabilsin. Bu konu altındaki tartışma bunca emeğin güzelliğini yok ediyor.

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
Çipli sisteme geçilmediği sürece malesef bu şekilde kötü yorumlara maruz kalınacak @Wasabie :(

Organizasyon ne kadar kusursuz olursa olsun, gönüllüler ellerinden gelenden çok daha fazlasını yapmış dahi olsa malesef illa ki katılan 1000 kişiden 3-5 kişi mutlaka bir aksaklık yaşayacak ve bunu ellerinden geldiğince dillendirip hem kendileri Edirne yarışından soğuyacak hem de çevrelerindekileri soğutacakalardır. Umarım bir sponsor bulunup çip için gerekli onbinlerce liralık destek sağlanır.

Kazasız ve sorunsuz bir yarış olmuşa benziyor elinize sağlık tekrar :harika:

@Fallen_soul

Oy kullanabilecek yaşta mısınız merak ettim, ona göre bir örnek vereceğim...

@Fallen_soul

Süper, çok sevindim.
Şimdi düşünün ki X partiye, bireye oy verdiniz. Y işi yapması için. Bu kişi de Y işini düzgün yapamadı. Bu size eleştirme hakkı verir mi?
Bence verir. Hatta o kişi oy vermemiş olsanız bile bu size eleştiri hakkı verir.
Yine düşünün ki bu eleştirdiğiniz kişiler size cevap olarak "daha iyisini yapabiliyorsan gel sen yap" diyor.
Daha somut anlatayım: Belediye'ye telefon ediyorsunuz, diyorsunuz ki çöpler 1 haftadır toplanmıyor, kokuyor. Size cevap olarak "Daha iyisini yapabiliyorsan gel buraya sen yap" diyorlar. Hızlı kullanan otobüs şöforü, gel o zaman sen kullan otobüsü diyor, şikayet ettiğin müdürü de o zaman sen bir ulaşım firması kur da sen yönet bu adamları... Olmaz böyle.

(Bir işi bilen yapar, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir,yapamayan çamur atar.
Bu da işte tam yukarıda bahsettiğim 'kafanın' verdiği bir atasözü. Eleştiriye tahammül edemeyen, kendisinin her zaman en iyiyi yaptığını ve yapacağını zanneden...

@Gökhan Toros Ben de şöyle bir örnek vereyim. Konuya aradan girmek istemem. Karnınız aç yolda sizi birisi çevirdi ve kaşarlı ekmek verdi. Size bu ekmeği verene ekmek bayat, kaşar niye taze kaşar, Kars kaşarı değil der misiniz?. Yoksa teşekkür mü edersiniz?

@Gökhan Toros Bunu bana değil kudret beye söyleyin, yarışlara katılan 1976'dan beri bisiklet üstündeyim diyen biri kendin'de bu kadar ağır eleştiri yapma hakkını buluyorsa ozaman gerçek'den tam bir profdur bende amatör bir bisikletsever olarak buyrun siz daha iyisini yapın ve vesile olun derim.. biz kendisine yarış düzenlesin çipler alsın demiyoruz ne diyoruz atilla bisiklet ve delta bisiklet ile bu kadar yakınlığınız var onlar'da sponsor olsun birde ödül koyulsun dedik kendisi ne dedi peki biraz üstte bulursunuz yazdıklarını.

@trainspotting35
Teşekkür ederim.
Fakat dilenmek, yardım etmek ve X işin yöneticisi olmak farklı kavramlar.

Bu arada, bahsettiğiniz gibi yarım yamalak yapılan bir yardım, gerçekten yardım etmiş midir?

@Fallen_soul

Zaten başta da söyledim, Kudret Abi'nin sert eleştirilerine katılmıyorum diye. Ama daha iyisini yapabiliyorsan çık sen yap demek de doğru değil.

@Gökhan Toros Neden yarım yamalak olsun yardım, yardımdır. kudret bey yılların deneyimi ile bence çokda katkı sağlar.ama fazla kırmadan ağır eleştiri yapma'dan.

@Gökhan Toros Türkiye de amatörlerin yarışabileceği kaç adet yol bisikleti organizasyonu var. 2 yada 3 adet diye biliyorum. (Bursa, Edirne ve İstanbul da ilk defa düzenlenen Kriteryum yarışı ) Genç sporcuların, durumu olmayan fanilerin, yaşlı kurtların yarış havasını soluması için düzenlenen 2-3 organizasyon. Elbette kimse kimseye beğenmiyorsan kendin yap diyemez ama en büyük sıkıntımız empati bunun için ufak bir fıkra paylaşayım.

Kadılık yaptığı sırada Nasreddin Hoca'ya bir adam gelip başından geçen bir olayı anlatmış. Giderken sormuş :
- "Haklı değil miyim Hocam ?"
- "Haklısın," demiş Hoca.
Biraz sonra başka biri gelmiş, aynı olayı kendi yorumuna göre anlatmış. Sonra sormuş:
- "Haklı değil miyim Hocam ?"
Ona da :
- "Haklısın," demiş Hoca.
Adam gittikten sonra karısı içerden seslenmiş :
- "Efendi ikisine de haklısın dedin, birisi haksız olmalı değil mi ?" dediğinde;
- "Sen de haklısın Hanım" demiş Hoca.

öncelikle şu çip mevzusuna bir ara vermeniz gerekir arkadaşlar, sponsor bulunsun çipli yarış yapılsın çok güzel fakat bu sponsorlar bulunamıyor? ya da bulunduğunda yarışın ruhunu etkileyeceğinden dolayı çekimser kalınıyor. Eminim yarış organizatörleri de bu işin çip sistemiyle çok kolay çözülebileceğini biliyordur fakat imkanlar dahilinde olmadığından yapılabilecek en ideal yöntemle sıralamayı belirliyorlar. Böyle bir yarışta %5-10 luk bir kısmın derecesi yanlışsa bence hiçbir problem yok ki zaten ilk 10-20'den sonra çok büyük bir fark olduğunu söyleyemem ( 5 yukarı çıkmışsın 10 aşağı inmişsin vs.) bu durumda neden illa çip istiyoruz çip istiyoruz diye tutturuyorsunuz anlamıyorum gerçekten, her sene aynı laflar.

Her eleştirinin düzgün bir üslupla yapılması gerekir, agresif tavırlarla buraya yazarak insanlara kızarak bir çözüm bulamazsınız.

Daha önce katıldığım tekirdağ ve edirne yarışları organizasyon anlamında gerçekten başarılıydı, her ikisinde de süpürge araçları gayet düzgün bir şekilde çalıştı ve rota trafiğe açılmadan insanlar uyarıldı. Rotayı uzun süre kapatmak mümkün olmadığında yapılabilecek en doğru şey budur ama trafiğe açılan yolda insanları zorla araca alamazsın? hemen herkes bir hayalle geliyor ve zaman sınırı dışında da olsa finişe ulaşmak insanları mutlu ediyor. Yarıştaki sporcular kendi alacakları riski bilen ve göz önünde bulunduran kişiler dolayısıyla buna diyecek pek bir söz yok.

• Beğen
Tepkiler: Tolga Gürgün
Geri