Scudo Sports

10. Edirne Cumhuriyet Kupası bisiklet yol yarışı (ücretsiz)

Scudo
@Kudret Kurtcebe abi ne yapacaklar. Empati kurmamız gerekiyor. Cumartesi gece çay içtiğimiz ocaktaki çaycı ile güldük eğlendik sohbet ettik. Adam mutlu idi. Ama yarış için geldik yol kapanacak deyince veryansına başladı. Otobüsleri aşağıdan verecekler yol kapanacak diye.

Orada o yolu kullananlarda insan. Yarış için kapattın tamam ama belli bi süre sonra açılacak. Süre belli zaman belli. Ya bunu göze alıp gidecen ya sesini etmeyip evinde oturacan. Saygı bekliyorsak saygı göstermeliyiz. Ben ne telefon ne iç lastik ne pompa aldım yanıma. Lastik patlasa ya yürüyecektim ya jant üstünde sürecektim 35 km boyunca(daha evvel çok sürdüm yine sürerim). Ben kendimce böyle bi risk aldım. Herkes kendine göre risk alır hepsi bu. Gönüllülük esasıyla yapılan bi yarış bu. Adı üzerinde yarış. Bir etkinlik yada bi festival ile karıştırmadan eleştirmek gerekiyor.

@lealtad

Tamam sende haklisinda kendi acindan ama asla unutma bir gün kaza olur ise hepimiz üzülürüz açıkçası karşı yoldaki yarışcilarin yerinde olmak istemezdim araçlar süratli idi,adam beklemis sonrada hırsını bir yarışçıya makas atarak çıkarır ise o zaman durum tehlikeye girer

Bu arada benim iyi tarafım ağır bastı gene mehmet sunuyu bamdan kaldırdık

@lealtad

Işte bir işi yaparken başka insanların durumunu düşünecen etabın değiştirilmesinde yarar vardır ,

@lealtad

Bendede pompa yoktu iç lastik yoktu ,korumalı sivalve maraton suprem fena değil 28 hacim yarışı çıkardı,tufan sağnak dostum lastik patlattı,yolda sağda idi geçmiş olsun dedim yolda bayağı duran vardı giderken

@Kudret Kurtcebe abi çok şey konuşulur tartışılır. Ama yollar herkesin hakkı diye savunuyoruz ya. İşte ondan dolayı araçlarla yolu paylaşmalıyız. Bize ait deyip tamamen üstlenmek yerine paylaşmak gerek.

Neyse gittik geldik mutluyuz biz. Herkese iyi yarışlar:)

@lealtad

Şimdi iki şeyi birbirinden ayırmak lazım festival olayı başka ama bisiklet yarışı düzenlemek başka burda organizasyon hatalarini konuşacağız ve organizasyonu yapanlarda bize riayet edecekler,
Bir kere madem insanlar şikayetçi otobüs olayından dolayı ,edirnede başka yermi yok bisiklet yarışını oraya alırsın,ha yoksa kardeşim milleti riske sokmazsin kabuğuna cekilirsin
Bisiklet yarışı düzenlemek insanları araçlara feda etmek değildir
Bu ülkede en büyük sorun müstakil bisiklet yarış parkurlarinin olmaması eksiğimiz o kadar cokki saymakla bitmez,

(link)

Face 'de yazdıklarım

Kudret abi selamlar abi yanlis anlamada tüm kavşaklarda görevli vardı.Tek tek kontrol ettim . Ben seni dönüşten 7-8 km sonra Hadi Kudret abi hadi diyerek görüp geçtim.
Sana DNF yazılması için görevlinin seni kayıt etmesi lazım görevliler dönenleri kayıt ediyordu.

Donulmesi gereken yerde de 2-3 görevli vardı.Ok işareti ile bizi geri döndürdü..
Ben geçen sene 35 ort ile yarış bitirdim bu sene 29ort. çikti.

Abi gerçekten yanlış anlamada senide cok deverim .Şurda gidebildigimiz.2 tane ücretsiz iyi yaris var.Bu kadarda adamları yerin dibine sokmamak lazım.

Anadolu Yolcuları olarak Edirne Cumhuriyet Kupası'ndaydık. Ebis'e bir kezde buradan teşekkür etmek isterim. Gönüllü bir organizasyonun ne kadar iyi olabileceğini gösterdiler. Çok çok keyifli vakit geçirdik, Edine'nin deli rüzgarında yarışmak ayrı bir tecrübe oldu :D:D
Ek olarak;
  • Yol boyu güvenlik önlemleri alınmış, her kavşak ve dönüş kontrol altına alınmıştı.
  • U dönüşü yapılacak noktadan önce levhalar ve işaretlerle yönlendirme yapıldı.
  • Su noktaları sayıca yeterli sıklıktaydı.
  • Motorlu ve arabalı ekipler yol boyu kontrollere devam ettiler.

IMG_20181028_082610_1.jpg

Kendi adımıza çok güzel bir yarış geçirdik, genel klasmanda ve yaş gruplarında ilk 50 ve 100'de yer aldık.

Özellikle başlangıçta takım aracı takip edilirken spor ahlakına sahip olmayan çokça bisikletçi ve grup insanları o hızlarda bile gereksiz tehlikelere soktu hatta kazalar yaşandı. Araç arkasında sprint atanlar, insanları sıkıştıranlar ilk iki rampada güzelce silkelendi tabiki :islik:

IMG_20181028_083456.jpg

@BerkEvren
berkevren seni tebrik ederim ilk fotolar senden geldi- de siradan bir bisiklet yarısında devil horn yapmanın alemide nedir. sonucta ronnie james dio nun konserine gitmiyorsun degilmi

@BerkEvren

Aynen haklısın berk ama sonuçlar skandal oldu,bahattin sürek 3 üncü oldu kürsüye çıktı sonra diskalifiye oldu bunun izahını organizasyon şu ana kadar açıklamadı

@mehmetsunu Ben selamımı bile öyle veririm valla, yarışta mı yapmayalım :cool:

@Kudret Kurtcebe Merhaba kudret bey işin duayeni bir bisikletcisiniz gördüğüm kadarı ile madem bu kadar uzman ve ustasınız yanınıza atilla atay beyi'de alın sizde bir bisiklet yarışı düzenleyin çipli yada çipsiz delta bisiklet ve atilla bisiklette destek ve sponsor olsun nede olsa her 2 firma ve kişilerle aranız iyi dostluklar güzel amatörlere bu iş nasıl yapılır anlatın bizler'de katılalım olmazmı;)

@Soner Kanar

Bir allahın kulu beni uyarmadi soner ben buna aynen kızarım sesli uyarı yapılmadı yav 35 km 'den döndüm dönüş 3 km aşağıda idi adama derlerki orda görevli vardida niye ağzını acmadi ,hocam benim işim olmaz artık bu kadar acemilik fazla

Jandarma gık demedi orda jandarmanın yanında sivil biri vardı en azından aşağıdan dönülecek dese idi işin rengi değişirdi

@Fallen_soul

Arkadaşım benim işim değıl bilmem anlatabildimmı ha bak sana örnek Veloturk iyi organizasyon yapıyor şu anda 1000 kişiyi geçti katılım çeşme gran fondoda üstelik ücretli

Ben Kudret abinin yazılarını yine okuyamıyorum. Yarış düzenleyen arkadaşlara kızıp kızıp beni mi engelliyor acaba.

• Beğen
Tepkiler: Motorola
@Soner Kanar

Soner seni anlıyorum ,daha iyi olursa desteklerim en başta çip olacak

@Fallen_soul

Kudret Abi'nin sert eleştirilerine katılmasam da, bu fikre de katılmıyorum.
Bir işin daha düzgün yapılabileceğini söylemek, o işi daha düzgün yapabilecek olma yetisini gerektirmez.

@Kudret Kurtcebe
abi geçmiş olsun diyim sana da. Ama senin gibi tecrübeli bir bisikletçinin böyle bir hata yapmaması lazım.
Google Street View'dan kavşaklara bakman lazımdı. Kilometre saatini kalibrasyonunu kontrol etmen lazımdı. O kadar yazıldı burada, kavşakta bekleyenler olacak, numaraları not alacaklar, fotoğraf/video çekecekler denildi. Sen yine de 1 jandarmanın beklediği bir yerden dönmüşsün. Çip olmalı diyorsun ama, bu durumda çip olsa da yanlış yerden dönecektin yine sen, bana öyle geliyor.
Yarış ortamı, böyle hatalar yapılabilir diye düşünüyorsan da en azından rotayı takip edebileceğin ödünç bir Garmin, Wahoo falan alman lazımdı bence. Jandarma orada yol güvenliğini sağlamak için bekliyor, yarış görevlisi değil ki. Tamam yarışı, sonuçları, güvenliği eleştirelim de; kendi yaptığın bir hata yüzünden organizasyona "Bir daha da gelmem" demen hoş değil. Yakışmıyor bence sana.

@Soner Kanar

Haha şimdi hatırladım beyaz formali çok sertti rüzgar üçüncüyüm dedim ,ama nerden bileceksin km saatinin azizliği 3 km hata payı yaptı km sayacı

@Gökhan Toros

Gökan haklısın aynen doğru ,garmin vs aynen doğru masraf biliyorsun,

@Gökhan Toros

Şu anda hala tepem atik gökan sinirliyim çünki uyarı yapılmadı,

@Gökhan Toros

Aynen çip olsada yanlış yerden dönerdim ama genede çip gerekli diyorum

@Kudret Kurtcebe
Diğer kavşaklarda hiç bir dönüş sinyali, uyarısı yoktu. Esas dönülecek noktada ise levhalar ve görevliler vardı zaten. Senin döndüğün kavşakta sanırım sadece jandarma vardı. Onunda uyarmamasına kızamayız abi. Keşke önünde sürenlere bir baksaydın nereden döndüler ne yaptılar diye... Talihsiz bir durum olmuş...

@BerkEvren

Yav berk önümde kimse yoktu km sayacı 38.km 'yi gösterdi 3 km sapma var jandarma yetkili değil tabi neyse unutalım gitsin olan
Oldu

@Kudret Kurtcebe
Sayaca kız bence Kudret abi. Ben rotayı km km not aldım kadro üzerine. Her yokuş, dönüş vs için işaretler koydum. Hepsi de tam yerindeydi. Hatta o notlar sayesinde cidden güzel avantaj sağladım kendi adıma. Hangi yokuş kaç km ne kadar dik biliyordum sürerken.

Geri