Scudo Sports

10. Edirne Cumhuriyet Kupası bisiklet yol yarışı (ücretsiz)

2017 yılında ilk kez katıldığım organizasyonun bu yıl da çok güzel geçeceğini umut ediyorum. Ama lütfen yarış saati dolmadan yolların trafiğe açılmaması hususunda ilgili birimlerin daha dikkatli olmasını umuyorum. Geçen yıl saat dolmadan birden kendimizi trafiğin içinde bulduk.

Scudo
@Wasabie elinize sağlık:) Güzel bi jubile yapacaksın kendi adına merakla takipteyiz;)

@soneryen Afiyet olsun diyeyim o zaman. Övünmeyi sevmem ancak o suyu paylaşan bendim seninle. Yine olsa yine yaparım. Sonuna kadarda helal olsun. O anı bende unutamıyorum. Mücadele, hırs, taktik herşey bir yana insanlık önemli. Burada yapmış olduğun teşekkür bile oldukça fazla gururlandırdı beni. Bende çok teşekkür ederim.

@ceycey84
Sağolasın kardeşimsin benim için çok önemliydi içim kurumuştu. İnsanlık çok önemli. Özelden yazayım cebimi vereyim. Bisiklet camiası çok büyüdü ama bir o kadarda küçük. Belki yine rastlarız belki birlikte pedallarız kısmet.

Çok memnun oldum şimdi yazıyorum özelden

Çağatay ünver dostum face'e mesaj atmış 60 mastır olacak diye valla o vakit gelirim,

@Serkan Mıstınoğlu

Serkan selam ,2016 ve 2017 marmara yarışlarinda ziptay ile arka sele borusuna koyduk numaraları,burda ön gidona koyacağız öyle gözüküyor ,valla bir duruma işaret ettin dikkate alınır herhalde 60 mastır varmış ,face'den haber aldım,gideceğizde 75 km bana fazla,yalnız yolun durumu nasıl stravaya baktım,burada zannetmiyorumki tekirdağ sarkoy gıbı sert eğimler olsun,nitekim mutlu erçevik hoca organizasyon yapmadı bu nisan ayında ,ora gerçekten zordu 73 km idi.

@Kudret Kurtcebe

Numarayı öne asmak gerçekten zor oluyor, hele eski sistem "vites kablosu frenlerin üstünden çıkan modellerde" numarayı gidona bağladığınızda kablolara dokunduğu için vites ayarları bile bozulabiliyor. Organizasyonu yapan arkadaşlarımız da haklılar chip sistemi olmadığı için öne takılan o numara çok önem arz ediyor.
Yolun durumuna gelecek olursak, sürekli inişler çıkışlar var, antremanlı kişileri fazla zorlayacağını düşünmüyorum, peloton grubu için zaten hayat bayram :)
Dürüst bir yarış olması için, son dönüş çok önemli, son dönüş diyorum çünkü yarışçıların pek çoğu ilk buldukları fırsatta karşı şeride geçip, 5km, 10 km, hatta 20 km avantaj sağlıyorlar... çok sinir bozucu bir durum. Yollara, aradaki kavşaklara kamera kurmaya gerek yok. Son dönüşe kamera kurulması bence yeterli olur. Son dönüşte görüntüsü olmayan yarışmacılar hemen diskalifiye edilmeli, isimleri bisiklet camiasına duyurulmalı ve en az 2 yıl Ülkemizdeki hiçbir yarışa katılmalarına izin verilmemeli !

@Alptriatlon

Teşekkürler bu kamera bence olmalı ,eğimlerin yüzdesi kaç tahminen,5-6-7-8 mi ? bu civardami 10 üzeri varmı ? birde uzunmu ? Organizasyon dönüş noktasında kamera olacağını belirtiyor ,

Ben antremansız gitmiştim, yarış öncesi 10 saat otomobil kullanmıştım, ayrıca yolunda düz olduğunu tahmin ediyordum "değilmiş" :) çok fazla iniş çıkış var, 100 kg üzeri olduğum için çıkışları pek sevmiyorum. Antremanlı sporcular için keyifli ve hızlı bir parkur, bildiğiniz şehirler arası yol gidiş geliş kapatılıp yarış yapılıyor, aradan karşıya geçenler olmasa yarış çok daha keyifli olacak. Neden derseniz, yüzlerce kişiyi tek tek geçiyorsunuz, sonra dönüşe başlıyorsunuz, bir bakıyorsunuz ki karşıdan gelen kimseler yok "birkaç dürüst yarışmacı hariç" herkes sizin önününüze geçmiş. Yarışlarda 1saniye bile önemliyken, dönüşü erken yapanlar, durup bir yerde yemek bile yiyebilirler.. Yarışı organize edenlerin bunda hiçbir suçu yok. "Sporcunun zeki çevik ve ahlaklısını severim" meselesi.
Saatimin ölçtüğü yükseklik kazancı toplam 707 metre
20180614_112158-1.jpg

@Kudret Kurtcebe Abi ortalama eğime strava da nasıl bakıyoruz bilmiyorum bilen birisi yardımcı olursa sevinirim ama öyle efsane eğim yoktu açıkçası. Düz yolda değil genelde in çık in çık şeklinde.

19 ve üzeri eğim olduğunu sanmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: ahmetyavuz
@trainspotting35

Tekirdağ sarkoy gibi değil o vakit, video izliyorum asfalt yol,2017 yarısı,tatlı çıkışlar var 3-4 eğim gibi gözüküyor ,inişler uzun çıkışta ama yıldırıcı değil,çok sert değil

@trainspotting35

O gün rüzgar olmaz ise iyi olacak,poyrazda esse lodosta esse sakat ,yolun durumu,doğudan batıya doğru buda aynen handikap ,rüzgar yıldırıcı olacaktır,21 ekim günü hava sabah soğuk olabilir ,keza yağmur risk demektir,bir soğuk bir sıcak dizden kramp demek,20 dakikada ısınma yapma lazım,hafif tempo,yarış öncesi,inşallah hava yagmursuz olur olsada gideceğiz,birde sert rüzgar inşallah olmaz ,ama gene gideceğiz poyraz tam doğudan eser ise giderken sıkıntı dönüşte yandan vuracak ,yolun durumu kuzeyden güneye doğru iniş değil,

Abi o kadar plana programa gerek yok bam bam bam işin eğlencesi süper. Ben uzun kollu ile katıldım ilerleyen zamanda terden suya battım. En güzeli kısa kollu forma altına ince uzun kollu içlik olacaktır. Tabi ekim e kadar hava ne olur kim ölür kim kalı Allah bilir.

@Kudret Kurtcebe

Sizi zorlayacak bir rampa yok rahat olun :) fakat çok kolay bir parkur da değil. yarış esnasında rahatsız edici bir rüzgar olmadı, hava soğuk değildi, hatta fazla sıcak oldu bile diyebiliriz.
Rüzgar konusunda haklısınız, yarıştan birkaç saat sonra otomobille dönüşe geçtik, neredeyse arabayı şeritten çıkaracak kadar şiddetli rüzgarlara maruz kaldık.

@trainspotting35

Olsun yahu plan yapalım gene neyse ,tabi eğlence artı performans,bu iş gran fondo 2017 gibi olmayacak ,53 km orhangazi bursa nilüfer kuzeyden güneye iniş 5 km eğim 3-4 eğim,
Ortalama 33.4 burda zor olur,bu ortalamayı yakalama şansım yok ,yolun durumu,ortalamam en fazla 25 'de kalır buda benim için yeterli olur, 60 mastırda rakipler gelir ise Rınat beni ezer ve mustafa sevinçel ve de yüksel kılıç,ve recep tatlicilar bu dostlar 60 mastırın fişekleri ortalama 30 yaptılar uzunda

@Kudret Kurtcebe Abi ben 25 ortalama yaptım sen daha fazlasını rahat yaparsın bence.

@Alptriatlon

Esasında ikili ve üçlü grub yakalayıp süreceğim mecburen tek kalınması zor olur,aynı tempoda bana uygun dostlara ras gelme şansım büyük

@trainspotting35

Valla her pazar 84 km idman yarışa kadar,iki mola kısa süreli,bakalım bu çalışmalar beni nereye götürecek

(link)

Baştan 50 mastır dendi yeni düzenleme ile 60 mastırda devreye girdi,tescilli oldu,bizede katılmak kaldı,otobüs ile gideceğiz demektir,Velocity organizasyon yapar ,bu gün gençlik ve spor bakanlığına uğrayacağım lisans süresini uzatacagim,,,,,,lisansı olan arkadaşları bilgilendirecegim,tam olarak hastaneden sağlık raporu isteniyormu onu öğrenecem

(link)

Ilk kez katılacak arkadaşlar için strava 'yı inceledim 10 üzeri eğim yok ,en fazla 7 var ,üstü yok,

(link)

Sazlı dere yokuşu 7 eğim

@Alptriatlon

Anlattıklarınız ibret verici tabi ,katılmamak elde değil ,bunu organizasyon komitesi dikkate alır 60 mastırda bu dediğiniz uyanıklığı yapan olurmu diye düşünüyorumda bence olmaz ,
olur ise 60 yaşına kadar boşuna yaşamış bir kişi olur nezdimde

@Alptriatlon kendinizi çok zorlamışsınız aman nabza dikkat diyelim.
Edirneli olarak bu yıl bu yarışa katılmayı çok arzu ediyorum.

katılmayı planlıyorum bende.

162007 dosyayı görüntüle

Arkadaşlar ekime kadar vakit olduğu için nuhsuyu caddesinden aşağıya inerek buraya geliyorsunuz ,lisansı olanlara form veriyorlar,sonra biraz yukardaki binaya giderek gençlik ve spor bakanlığı cadde üstündeki binadan lisansınızin süresini uzatıyorlar ,
21 ekimde yarış olacağından gran fondo ilgaz ve kapadokya yarışlarına katılmayacağım için ekimde başvuru yapacağım,

162014 dosyayı görüntüle

Bu gün d_100 'den üsküdar yaptım ,poyraz sağdan vurdu,yarış etabına benzeyen bir etap sayılır ,sağ şerit emniyetli yalnız kavşaklarda durulacak

162015 dosyayı görüntüle

Karacaahmet mezarlığı,eğim 4

Diyagonal çapraz diziliş,poyraza karşı savunma ilk 38 km boyunca ,o gün rüzgar poyraz doğu olur ise tabi ,dönüş yan arkadan vuracak
Bir ve iki ve hatta 3 adet diyagonal diziliste peloton anlayışı ,pek amatör yarışlarda olmayan bir görüntü olur gerçi ,ama neden olmasın,2016 marmara uzunda bu dizilis osmangazi köprüsünde gerçek oldu,

Geri