Scudo Sports

'' 1 temmuz şile-200 -şile benzinciye kadar durmak yok...''

son anda ozanda geliyor 5 olduk

Scudo
@Ozan Güner

ozan valla yok haber bekliyoruz mertcandan ve clubber nikli arkadaştan bakalım ct belli olur...

şile....................benzinciye kadar 43 km dudullu çıkış saat 07.00 mola yok, makara durmadan tüm rampaları devirmece ...duranın ehliyetini jandarma alacak ...............;)

ilk çıkışta 30 dakika ısınma periyodu yavaş tempo sonra tempo hızlı.....

1- kudret
2- bahtiyar
3- erkan
4- ogün............

topiğe murat uğramıyor bekliyoruz tabi trafiği ayarlayabilirse.....
ozan iki arkadaştan ses çıkmaz ise durum senin için iyi olmaz tek kalırsın ya da tek devam eder şile benzincide işi bitirirsinde dönüşte 140 km ye yakın yolda ne yapacaksın 6 aydır sele üstünde değilsin önerim şu gideceğin kadar git ve yorulduğunda bırak ama şunu unutma ne kadar çok km gidersen o kadarda gerisin geri alırsın bence ömerlide olayı bitir..dönüş ömerlinin 5 km lik rampası olur....

beyler üzücü bi haber sabah alışverişe gitmek için evden çıktım basamakları bi güzel arap sabubu ile yıkamışlar kaydım ayak bileğini fena incittim sardık sarmaladık eczanede bu pazar a durum ne olur bilemem ayak davul gibi bi 10 gün yatacağız herhalde kırık yok ama ağrı çok.....görünmez kaza .....

büyük geçmiş olsun öncelikle bu yazı belki faydalı olabilir diye paylaşmak istedim

Burkulma sonrasında ilk yapılması gereken ayağımızı dinlendirmeye almak ve üstüne basmamaktır. Bunun sonrasında yapılması gereken ilk tıbbi tedavi şu şekilde sıralanabilir:

1. Ayağımızı kalp seviyesinde yukarıda olacak şekilde yüksekte tutmak.
2. Buz tedavisi uygulamak. Burada buz yanıklarından korunmak için cildin buz ile direk temasından sakınmak gerekir. Bu amaçla buzu bir torbanın içerisine alıp bir havlu üzerinden uygulama yapmak daha doğru olacaktır.
3. Eğer ayak bileğimizdeki ağrı fazla ise ve morluk buna eşlik ediyorsa hemen uzman bir doktora görünmek.
4. Eğer doktora gidemiyorsak şişlik inene kadar ayak üzerine basmayı önlemek ve gerekirse bir çift koltuk değneği kullanmak.
5. Daha basit burkulmalar için buz tedavisi veya 1veya 3 gün sürecek yüksekte tutma ile elastik bandaj tedavisi yeterli olacaktır.

Yapılan en büyük hatalardan biri şişlik inmeden basmaya başlanması veya spora ara verilmemesidir. Oysa ki, şişlik vücutta iyileşmenin daha tamamlanmadığını gösterir. Bu durumda meydana gelebilecek bir zorlama ile bilekteki hasar daha da büyüyecektir.

Masum gibi görünen bir ayak bileği burkulması sonrasında çok ciddi sonuçlar ortaya çıkabilir. Bunlar içinde en önemlisi ayak bileği dış yan bağlarının kopması sonrası gelişen ayak bileği dış instabilitesidir. Bu durum sporcularda sıklıkla karşımıza çıkar ve bazen ameliyat gerektirecek karda ciddi sonuçlar doğurabilir. Diğer bir sorunda burkulma sırasında gelişen kıkırdak hasarıdır. Bu durum ilk başlarda çok fazla sıkıntıya yol açmıyor gibi görünse de zaman içerisinde hastalığın ilerlemesi ile birlikte ağrı dayanılmaz bir hal alır ve kişi zorlukla yürür hale gelebilir. Yine oluşabilen diğer bir problem ayak bileği çevresinde gelişen tendon yırtıklarıdır. İlk anda akla gelmeyen ve genellikle gözden kaçan bu sorun en başta basit tedaviler ile çözülebilecek iken, zaman içerisinde ciddi sorunlara yol açabilmektedir
Sonuç olarak, ayak bileği burkulması çok sık rastlanılan ancak çok hafife alınıp yanlış tedavi edilen bir durumdur. Yukarıda belirttiğim nedenlerden ötürü böyle bir durumla karşı karşıya kaldığımız zaman, ayağımız üzerine basmadan önce bir doktor tarafından değerlendirilmek yapılacak en doğru şey olacaktır

• Beğen
Tepkiler: bahtiyar közen
@Kudret Kurtcebe
tüh şansızlığa bak geçmiş olsun kudret abi bu pazar olmazsa birdahaki pazar yaparız kudret abi

valla teşekkür ederim 10 gün sonra ne olacak bakalım eklem yeri çok önemli buz tedavisi yaptım şimdi ölü gibi yatıyorum çok canım sıkıldı sevgili bisikletime bakıyorum galba binemeyeceğim bu şişlik inmeden bana bisiklet yok....

@bahtiyar közen

bahtiyar durum çiddi gibi gözükmekte bence ekip şileyi alsın resimler ile avunuruz ne yapalım düşme esnasında köprüçük kemiğinde hafif çatlak senin anlayacağın nazar değdi sıkı bi düşme idi...kafada bi şey yok röntgen sonuçlar alındı çatlak var..
şu anda ayak sarılı ve omuzlarımda askılık var 10 gün sonra kemikler baktırılacak çatlak ne olur bilemem...sol el ile yazıyorum sağ el iptal oldu....

Geçmiş olsun kudret bey , görünmez kaza. inşallah çabuk iyleşir tekrar bisiklete binersiniz.

çok çok geçmiş olsun kudret abi umarım çabuk iyileşirsin allah şifa versin inşallah

@Erkan Közen

durum son derece vahim erkan ikinci kattan sağ kolda bisiklet ile inerken arap sabunu spd ayakkabıyı kaydırdı 15 basamak yuvarlandım hevesim kursağımda kaldı bana sabotaj yaptılar tabi işin şakası şimdi bisiklete baktım iki yerden çatlamış bisiklet artık el fatiha oldu scott ların 5 yıl garantisi var ben 4 üncü yılda yani 26 haziran 2012 de kırdım şimdi sadece yeni bir kadro isteyeceğim scott tan sadece aliminyum sayko cros kadro olacak bendeki kompenantları takınca 10 kilo olacak tabi artık v frene geçeceğiz tekerler sağlam jantlar yeni ayna kol iyi durumda, frenler değişecek ve vitesler çok iyi arka ve ön aktarıcı iyi alternatifler bitmezde ben metabolizma olarak bitersem biterim zati bakalım 10 gün sonra ne olacak

aman bisiklet kırılsın o önemli değil sana bir şey olmasın

@Erkan Közen

heyecandan ve şoktan dikkat etmedim röntgenlere baktım köprücük kemikleri kırılmış ve uc uca durmuş doktor alçı olmaz dedi ve omuz askılıkları var her iki omzumu tutan bu askılıklar köprüçük kemiklerinin uc uca kaynamasını sağlayacak ama bir ay ben bu askıyı taşıyacağım evet sağ ayak kıkırdak ezilmesi ve ayak davul gibi oldu erkan ekip şileyi yapsın boşlamayın ve hatta 15 temmuzda mollafenariye bi gidin oralar çok güzel benim bu durum 1 ay sürer 1 ay sonrada scott kadro gidecek yerine sayko kros aliminyum kadro gelecek 19ağustosa hazır olurum inşallah bu günlerde geçecek inşallah çok ciddi bi sonuç köprücük kemikleri ve küçük bi çatlak için beni ameliyata almazlar bi daha aynı yere düşersem ben bittim artık...

Abi çok geçmiş olsun..Kendine dikkat et........

abi çok çok geçmiş olsun canını sıkma kudret abi en kısa zamanda iyileşirsin ben fotoğrafları gönderirim

benim yokluğumu hissetmeyin bahtiyar ve erkan zati siz bu forumda en çok çalışmış adamlar olarak devam edin bisiklet sporuna yalnız hafta içi doğru beslenme olayına dikkat bu gün ayak daha iyi ama perşembe günü röntgen çekilecek ayın 5 inde bakalım ne olacak ...omzumuza bakacağız köprücük kemikleri ne alemde yalnız emektar gitti baştan aslında karbon almayacak idik neyse olan oldu ama onun bana verdiği adrenalini hiç bi bisiklet vermemiş idi sol el ile ön tekeri çıkardık seleyi çıkardım komple söküp kadroyu yeşile bırakacağım 4 yılda gümledi tırnak ucu ile anlaşılyor çatlak, çatlak 1 cm gövdenin üzerinde sağlık olsun bi adet sayko kros aliminyum gövdeye bakacağız artık uzun bi zaman ayrı kalabilirz dostlar bu kadro kaç ayda gelir bilemem yalnız tabi ben tamamiyle artık performanstan düşerim işin açıkçası bu kaza beni bundan sonra temkinli yaptı artık 40-50 km lerde lay lom lom yaparım artık....

;)

Geri