Scudo Sports

1 metreden uçamayış ve mazgala saplanış

Geçmiş olsun. Eğer kafanı çok sert vurduysan mutlaka bir doktora görünmen gerekir. Kafa işi şakaya gelmez. Bu arada sen sen ol, mutlaka mazgalların üzerinden çapraz geç. Türkiye'de öyle mazgallar varki 2,10luk lastik bile mazgalın arasına girebilir.

Scudo
Geçmiş olsun, lütfen dikkatli olalım, her koşulda kask takalım :)

O lastikle mazgala giriliyorsa ben mazgalların yanından bile geçmeyeyim.
Geçmiş olsun kötü görünüyor, aslında kask gerçekten çok lazım.
Bir ara yaya kaldırımından giderken yayalar var diye en kenardan gittim ağaçların hemen yanından gidiyordum.
Tabi orda bir de trafik levhası varmış. Son anda farkederek kafamı yan yatırdım.
Daank diye tabeladan ses geldi:)
Baktım başım kanıyor gittim hastaneye 1 tane zımbayı kafama geçirdiler:)
Kask olması gerçekten çok iyi, insan kendini güvende hisseder ve hazırlıklı olur.
Ama o an kafamı yan yatırmama rağmen başımı çarptıysam kaskla neler olurdu Allah bilir.

Nedense bu mazgala girme olayını MTB kullanan arkadaşlar daha çok yaşıyor. Lastikler kalın nasıl olsa girmez diye dikkatsizlik mi oluyor bilmiyorum ama bu tip konulara baktığınızda vakaların çoğu MTB :) İnsanlarda mazgala girer diye Tur bisikleti veya yol bisikleti almak istemiyorlar. İnce lastikler mazgala girdiğinde bir şekilde kendini kurtarabilse de kalın lastik direkt olarak kendisini kitliyor ve takla atmak kaçınılmaz oluyor zaten. Her zaman dikkatli gitmekte fayda var arkadaşlar, yol bu ne olacağı belli olmuyor. + olarak geçmiş olsun kardeşim, atlayıp zıplamak istiyorsan aman kaskını eksik etme bir daha başından, burdan daha kötü haberler okumayalım. Umarım bisikletini en kısa zamanda yürür hale getirir, pedallamaya devam edersin.

Dostum geçmiş olsun kafayı ciddi vurmuşsun bayağı bir.Büyük ihtimalle boşvereceksin ama anladığıma göre ufak çaplı bir beyin sarsıntısı geçirmişsin.Beyninde ufak bir kanama yada ödem oluşmuş olabilir.En kısa zamanda doktora git bir film çektir.

Geçmiş olsun kardeş.

kesinlikle doktora görünün kafanın şakası olmaz.... çok geçmiş olsun dikkatli olun canınız daha kıymetli.... keyifli pedallar...

mazgala capraz gir busekilde cok kaza oluyor atlarkende atlamadan once bisikletin onunu kaldir inerken arka tekerin ustune inersen bisikletinde saglamsa istersen 5 metreden atla gene bisey olmaz gecmis olsun.

Mide bulantısı kafa travmasının tipik belirtisidir. Bir doktora görünmekte fayda var.

geçmiş olsun hangi avm ye de bisikleti bırakıp gezebiliyorsun bu arada :)

Geçmiş olsun. Herkesin dediği gibi kask şart. Allah korusun ucuz atlaşmısın.

@mustafa şan

Marinada bisikleti bırakmadan gezebiliyorsun. Ha güvenlikten fırçamızı yedik o ayrı konu. :)

Eşeği sağlam kazığa, kadroyu sağlam direğe bağlıcan hocam :)
(Aman diyim seleden bağlamayın :D )

MTB sağa sola atlama bisikleti değildir. Atlama sevdandan acil olarak vazgeç.

geçmiş olsun çok ucuz atlatmışsın mtb tekeri o mazdala nasıl girmi ben onu anlamadım.

Mtb ile 1 metreden atlayamayacaksam ne anladım ben dağ bisikletinden. Düşmem kendi hatamdı ama bisiklet düşüşten hasarsız çıktı. Asıl hasar mazgala girince oldu. Bence 1 metre mtb için yüksek bir mesafe değil.

@toprakakalin1

Arka tekerin üzerine inerseniz kadro hasar görebilir, ama ön amortisörlerin üzerine inerseniz (önceki mesajımda da yazmıştım) sorun olmaz.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Ben de senin gibi düşünerek 29er mtb'm ile atlamaya merak salmıştım. Kaldırımlardan gayet güzel uçuyordum. Ön tekerleği kaldırıp arka tekerleğin üstüne iniyordum. Kısa süre sonra arka jant akardu kötü şekilde bozuldu. Bisikletçinin 2 kere el atmasına rağmen hala sorun tam olarak düzelmiş değil. Şu anda yeni jant bakıyorum. Diyeceğim şu ki; atlama işini gerçekten istiyorsan küçük yüksekliklerden başla, emniyet ekipmanlarını eksik etme ve tenha yerlerde tek başına deneme. Ayrıca bisikletinin bir süre sonra zarar göreceğini de unutma. :)

Sen koruma önlemlerini al da atlama işini yapabilirsin tabii ki dağ bisikleti ile.İlk başlarda birazcık jantlar ve göbekler gider ama tekniği geliştirdikçe,yumuşak atlamayı öğrenebilirsin.Şehir içinde dağ bisikleti ile merdiven inip-çıkma,hoplama,zıplama yapılır.Bunlar bu sporun vazgeçilmezleridir.Hatta yol ve cyclocross bisikletleriyle bile yapılır.Olumsuz sözleri unut.Bisiklet,sürücü ne derse yapar.

Tekrar ediyorum ilk önce koruma önlemi al ama.Kask,gövde korumalıkları da olsun.Hem öğrenme aşamasında güvende verir.

• Beğen
Tepkiler: The Ertuğrul
Geri