Scudo Sports

1 mayıs ve bisiklet

ne polis göstericiye doğrudan gaz sıkmalı nede gösterici ortalığı yakıp yıkmalı umarım yarın sıkıntısız geçer . demokrasi en mükemmel seçim sistemi değil ancak herkesin 1 oy hakkı var en güzel vatandaşlık görevidir kullanmak yada kullanmamak işine gelene oyunu verir vazifesini tamamlar . birisi başa gelir birisi muhalefetini yapar unutmayın muhalefet ne kadar sağlamsa yıkıcı değil yapıcı muhalefet yaparsa o kadar güzel olur bu ülke. sen ben bisiklet yolu isteyip araçlara muhalefet etmezsek kim duyar bizi ama yıkmadan önerilerle bu istekleri yapmak gerekli . Biz hep birlikte bu toprakların sahibiyiz . 2. dünya savaşında Alman generale soruyor ingiliz general yenildiniz nasıl toparlanacaksınız bittiniz sanayiniz yıkıldı ekonominiz çöktü diyor Alman general bizim üniversitelerimiz ayakta diyor üniversiteli kardeşlerime sesleniyorum emeğinizi bu ülkeyi en iyi yere getirmek için harcayın iktidardakiler siyasetçiler makamlar geçicidir kalıcı olan devlet vatan millet bayraktır.

@Kerem Özbayrak şahsen kendime hiçbir ayrıcalık yapıldığını düşünmüyorum trafik cezası bana da kesiliyor mahkemeye çıkınca anan baban kim benimde yüzüme okunuyor çocuğum okulda herkes gibi okuyor hatta doğudaysam babasının polis olduğunu söylemiyor . ağır silahmış havan topuyla göstericiye müdahale ediliyor . kimse kimseyi öldürdü diye tebrik edilmiyor aksine yargılanıyor Allah ü şükürler olsun hiçbir zaman ne askerin ne polisin eli kolu bağlı kalmadı kalmasında sadece bazı şeyler ki bunlara emir altındakiler değil demokrasi ile seçilip makam sahibi olanlar karar veriyor az öncede yazdım herkesin sandığa gidip özgürce karar verme hakkı var .

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
Scudo
@Kahveci
1 Mayıs bahar bayrami değildir ki zaten. Emekçinin bayramıdır çoğu zaman işçi bayramı da denir.
1 mayis emekse , gelir adaletsizliği ne tepki ise, dünya kaynaklarını herkesin eşit kullanilmasi ise çevrecidir ve nukleere de karşıdır biraz 1 mayis. E madem çevreci ve emekcidir 1 mayis bisikletcidir 1 mayis.
Böyle düşünüp de karşı bisiklet her sene 1 mayısa katılır İzmirde.
Tsk ederiz
Yusuf

@can akıncılar arkadaşım bu ne biçim bir mantık?? bisikletliler tabii ki çevrecidir, çevreci olmak zorundadır. Yoksa bu iki tekerli şeyi kullanmanın tek amacı eğlenmek ve kondisyon yapmak mı? bana göre bisikletseverin felsefesi; hümanizm, doğa sevgisi ve çevre duyarlılığı olmalıdır.
bisiklet emektir, bisiklet dayanışmadır, bisiklet özgürlüktür. ve doğal olarak 1 Mayıs ile ilişkilendirilebilir. keşke bisikletlerimizle 1 Mayıs'a katılabilecek bir ortam olsaydı. değer verenlerin 1 Mayıs bayramını kutluyorum.

Keske bi grup bisikletl eylem duzenlesede 1 mayisa katilsak

1 Mayıs siyasi bir etkinlik değildir! Bisikleti ister tinercisi sahiplenir, ister ağaç düşmanı, ister çevrecisi, ister muz partisi. Kalıplarınızdan çıkın artık la, özgür kalın, rahatlayın. Söylenecek çok şey var ama yeri değil. (Bunu da anlamış değilim.)

@EK-73 Kendinizce Haklısınız... Ben Eğlenmek Gezip Dolaşmak İçin Doğada Olmak Kafamı Toplamak İçin Yapıyorum Bu Sporu...Doğayı da Aklı Selim Herkes Korur Zaten Bunun İçinde Bisiklet Sürmeye Gerek Yok..

@yusuf ünlü

15565 dosyayı görüntüle 15566 dosyayı görüntüle 15567 dosyayı görüntüle

1 Mayıs bahar bayramıdır. Benim için. Başka insanlar için işçi bayramıdır, saygı duyarım. Bazıları için de anlamsızca meydanlarda gerginlik çıkarıp, provokasyonlara kapılıp hiç bir şey elde edememe bayramı olabilir lakin hak meydanda bağırarak çağırarak oradaki esnafı zarara uğratarak değil hukuk yoluyla, birlik yoluyla, sendikalaşma yoluyla aranır. Mesajımdan alıntı yapıp tamamen alakasız bir cevap yazmışsınız, istemeyerek de olsa kendi bakış açımla cevap vermiş olayım. Mesele bisikletse, sizin bahsettiklerinizle bisikletin bir ilgisi yok, hem siyasi değil demişsiniz hem yazdıklarınıza bir bakın. Ben öyle bir ortama bisikletimle gitmem demiştim sadece. Mesele başkaysa, burada tartışmak lüzumsuz. Ben sizin iyiliğiniz için, bisikletle oraya gitmemenizi tavsiye etttim sadece. Bisikletinizle gidersiniz gitmezsiniz o sizi bağlar.

Selamlar.

şöyle yazılar gördükçe hayattan soğuyorum neymiş bisiklet emekmiş.

@can akıncılar
kendi adına konuş. hakaretlerinizi kendinize saklayın.

Cehaletin erdem oldugu; Arap yalakasinin, dincinin, yobazin muhafazkar sayildigi; Zubuk gibi bir karakterin kanli canli hayatimiza girdigi; Insan onurundan yoksun aglaklarin, her daim mazlum ve magdurlarin cogunlugu olusturdugu bir memleket burasi.

Suruye dahilseniz hayat zaten size guzel. Degilseniz burada tartismanin anlami yok.

@EK-73
ben bu görüşünüze katılmıyorum. geçenlerde bisiklet kullanırken gördüğüm ve daha önceden tanıdığım bir şahsın (siz de tanıyorsunuzdur) en sıkı dostlukları çimentocularla, inşaatçılarla, müteahhitlerle. en önemli uğraşıları ise kupon araziler ve villalar. hayatı da israf ve emisyon üretiminden ibaret. iki pedal çevirmekle çevreci olunmuyor maalesef.

Forum'un İşçi Bayramı'nı kutlarım.

Sağlıcakla kalın, inşallah hiç kimseye zarar gelmez. Lakin vaziyet vahim. Uyarayım dedim.

1 mayıs deyince aklıma hemen
aman dışarı çıkma hele meydanlarda falan hiç işin olmasın geliyor neme lazım
Bizim ülke normal değilki kafamızı kırarlar valla :)

Burada polis seviciliği yapanlar hayatlarında hiç polisle karşı karşıya gelmemişler, belli. Ama unutmayın bir gün sizin de kapınızı çalacaklar. Cemaatçilerin de aklına gelmezdi bir gün polisle karşı karşıya gelecekleri ama şimdi neler çektiklerini görüyoruz. Veya onu da geçtim geçen sene AKP'lilere bile polis saldırdı, İsrail protestoları sırasında. Gazla tanışan AKP'lilerin hallerini ve tepkilerini izlemek çok eğlenceliydi. Çünkü hep küfrettiler bize, terörist dediler, vatan haini dediler, polisle karşı karşıya geliyorlar dediler... Demek ki işin aslı öyle değilmiş.

Neyse, konuya dönersek, sevgili dostum geçen sene Beşiktaş civarında bir hayli bisikletli vardı ama onlar daha çok trafiğe kapatılan Barbaros Bulvarı'nın keyfini çıkarmak için sokağa çıkan Beşiktaşlılara benziyorlardı. Çevre ilçelerden Beşiktaş-Şişli bölgesine girebilmene imkân yok zaten. Ancak şahsi aracın varsa girebilirsin. Bisikletliler için herhangi bir organizasyona denk gelmedim.

Ama merak etme, bir gün bizim de bir kortejimiz olacak.

Ve karanfilli bisikletlerimizle özgürce geçeceğiz Taksim Meydanı'ndan.

Polis diplomatların polisi, asker komutanların askeridir.

Her ikisininde 3 kuruş için kıçını yırtan vatandaşa yararı değil zararı vardır. Çünkü gücü elinde tutan 3 kuruştan kesip kendisine teşkilat ve ordu kurar.

@ozgur908
Ben her bisiklet süren çevrecidir demedim ki. Bisikletlinin felsefesi doğa sevgisi, çevreye duyarlılık ve hümanizm olmalıdır dedim. Naçizane bu da benim görüşüm ve temennim.

Yeşil sendikalar Taksim'e girebiliyor. Ama yalaka değilsen giremiyorsun Taksim'e.

Köpeklerin insanlardan daha vicdanlı olduğunun bir kanıtı daha. Polis köpeğede tahammül edemiyor anlaşılan. Onun gözünde o da muhalif galiba.(!)köpek.jpg

• Beğen
Tepkiler: Cem Tunç
Geri