Scudo Sports

1 mayıs ve bisiklet

Scudo
İstanbulda 1 mayısta sıkıntı olur ya zaten yolları kapatıyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Berke
meydanlardan uzak durmakta fayda var... resmi tatil olduğu için antrenman etkinliği olabilir muhtemelen

@yusuf ünlü

Türkiye'de 1 Mayıs dediğinizde insanların aklına öncelikle "Bahar Bayramı" değil, "İşçi Bayramı" gelir. Her yıl ortalık gerilir her yıl problem çıkar. Ben şahsen tercih etmem bisikletimle öyle bir ortama girmeyi.

siz siyasi oalrak görmesenizde mutlaka meydanlarda siyasi propaganda ve provakatif eylemler olacaktır. Bence de özellikle bisikletle katılmamakta fayda var.

Biz İstanbul'dan kaçmak için gün kolluyoruz tatil bulmuşuz afetmeyiz :) Bursa yolları taştan :)

• Beğen
Tepkiler: Onur Cavus
İstanbulda her yıl bir çok ulaşım aracını iptal ediyorlar. 1 Mayıs meydanlardan uzak durmakta ve toplu taşımalı bir plan yapmamakta fayda var

ben polisin polis benim can güzenliğim yok deyip olaya müdahele etmediğini biliyorum... polisleri katil olarak görmek nasıl bir zihniyettir. sanki polisler adam öldürecek yer arıyor... unutmayın onlarda bizlerden biri sizlerde polis olabilirdiniz....

@Muhammet Ali Bulut

Katılıyorum ama 5 parmağın 5'i de bir değil :)

• Beğen
Tepkiler: gmfaruk
@Muhammet Ali Bulut
ben polisleri asla katil olarak görmüyorum. sadece artık vurma yetkileri var diyorum. ben aylak aylak gezerken saçma bir uygulama ile nezarette 3 saat geçirmiştim. bir amirlerinin aklına aptalca birşey gelmiş ve uygulanması için emir vermiş. sonuç, nezareti görmüş olduk. polise biri, kalabalığa ateş aç diye emir verirse; açar. emirle iş yapar polis. polisin vicdanı vardır açmaz diyebilirsiniz. ben de inşallah açmaz diyebilirim.

• Beğen
Tepkiler: Silmarillia
Polis halkın polisi değil hükümetin polisi. O yüzden canı ne isterse onu yaptırıyorlar. Öldür derlerse öldürüyorlar. Ki bunun çok örneğini gördük 2 yıl içinde.. Her an kafasına bir gaz fişeği isabet edebilir kör olabilirsiniz..

Burda polise laf atan ertesi gün başına bir sey geldiğinde ilk karakola giderler Dir . Bu arada sözde çevreci gecinenlerin bisiklet sporuna sahiplenmeleri beni rahatsız ediyor çevremde de var böyle tipler

@can akıncılar
Tabiki karakola gidecegiz. Niye gitmeyelim? Herkes yaptigi is karsiligi maasini almiyor mu? Siz minibus soforlerini elestirdiginizde ben size, "yarin kadikoye gitmek icin o elestirdiginiz minibuse binersiniz" demem ne kadar anlamli olur? Fikre katilmayabilitsiniz ancak bu açidan bakmaniza hak veremiyorum.
selamlar..

@can akıncılar

Bir polise değil genel olarak Türkiye'de ki polislik kurumundan bahsediliyor. Bu kurum sizce hatasız olabilir. Bazılarınca ise gerek yaşadıkları, gerekse gördükleri nedeniyle hataları olan bir kurumdur. Sizce ne yapmalılar? Yani haksızlığa uğrayanlar, polislik kurumundaki bazı hataları görenler? Bu konuyu görmezden mi gelsinler? Polis 45 dereclik açıyla atılması gereken gaz fişeğini hedef gözeterek birilerinin kafasını nişanlayarak atıyor ise, gösterici bu diye dayaktan öldürüyorsa, yere düşmüş amann dileyen insana tekmeyle girişiyor ise bunları hiç söylemesinler, yazmasınlar mı? Bunları yapanlar var diye bütün polisler böyledir gibi bir çıkarımda bulunmuyor kimse. Ama bu tür polislerin bu kurum içinde var olduğunu da inkar etmiyor. Bir kurumda bir insanda bir sorun varsa bunu kabul etmediğiniz müddetçe sorunu çözemezsiniz. Devekuşu değilizki başımızı kuma gömelim.

@Kerem Özbayrak Aklıma bir siyasi parti geldi sizin yazınızı okuduktan sonra Meydanlarda Askere polise saydirir sonra bizi niye korumuyor kollamiyor derlerdi bir nevi Nankörlük işte nasıl anlarsaniz.Biz polise taş atıp eylem yapmadık.. Hükümeti muhalefeti sevmesekte Devlet büyüğü der geceriz.. Polis konusunda doğuda polise nasıl davranıliyirsa batıda da polis öyle davranıyor ki suan gerekli müdahale yapılmıyor bu anarşistlere polisin askerin eli kolu bağlı keske milletimizin bir kısmı terör eylemcilerini savunacagina az da şehit olanlar için yas tutsaydi.....

gezi olayları sırasında yaşadığımı anlatıyorum . 3 yıldır polisim kimseye fiske dahi vurmadım hiçbir zamanda bunun savunuculuğunu yapmadım. yer istanbul nışantaşı sokağın birinde 20 kişiyiz köşesinde bekliyoruz kaldırım taşları yolun ortasında barikat yapılmış şekilde araçlar geçemiyor apartmanlardan birinde birisi rahatsızlanmış ambulansı aramışlar ambulans giremiyor taşlardan ötürü bizde köşede kendimizi koruyoruz taş misket ve bilyelerden isteyene koleksiyonumu gösterebilirim vicdanı olanlar zaten o taşları oraya yığmazdı benim vazifem değil kaldırım taşını sokak ortasından toplamak ama mesele insan canı olunca tek tek yolu açmak için kaldırım taşlarını temizledik. ambulans geçti hastayı aldı çıktı yine aynı yerde bekliyoruz . gösterici grubun içinden birisi beşiktaş atkılı aklı başı yerinde olan birisiydi geldi dedi komiserim biz burada oturacaz bize müdahele etmeyin bizim komiserde tamam dedi zaten yorulmuşuz 15 saat geçmiş göstericiler yaklaştılar bize iyice oturdular oraya birde baktık yan sokaktan koşanlar arkamıza geçmişler hemen o kaldırım taşları söküp ne var ne yok yola yığdılar başladılar taş atmaya tabi oturanlardanda sloganlar gelemeye başladı tamamen arada kaldık bizde panikledik apartmanın birininin boşluğundayız ne yapsak diye düşünürken anons geçtik tabi iyi niyet sonucu başımıza herşey gelebilirdi can tatlı malum herkesin ki gibi müdahale emri verildi grup püskürtüldü kaçanlar havai fişek atmaya başladı üstümüzdeki apartmanın camını kırıp perdesi tutuştu eee itfaiye nasıl gelecek arkamızdakı sokağı az önce taşları yığdıkları için tekrar oraya git taş temizleki itfaiye gelsin . aralıksız 44 saat çalıştık sokakta yattım hangi devlet memuru bunun için para alıyor sen vergisini veren vatandaş ben sokakta yatayım diye mi veriyor kusura bakma bende vergi veriyorum o yapılan kaldırıma senin bursuna bana taş at diye değil.

@can akıncılar Can Bey, konuya bazı yönlerden aynı pencereden bakıyoruz sizinle ancak polisi, askeri ve/veya herhangi bir kurumu eleştirmek ile kurumların verdiği hizmetlerden yararlanmak konuları birbirinden farklıdır. Meydanlarda askeri polisi eleştirmek, asker gitsin polis yok olsun demek değildir. Askerin, polisin veya hizmet verenin verdiği hizmetten duyulan memnuniyetsizliğin tepkisidir. Polise taş atılırken taşı kimin, nerede ve neden attığını anlamak mühimdir. Askerin elinin kolunun bağlanması görüşünüze katılıyorum ancak son dönemlerde polise tanınan ayrıcalıkları, polise sağlanan ağır silah desteğini ve istediğin adamı durdur, gerekirse sorgusuz sualsiz gözaltına al, insiyatifini kullanıp istersen vur gibi hakları düşündüğümde hele hele kameraların önünde gözlere kafalara atılan gaz fişeklerini, öldürülen çocukları gördüğümde, öldürenlerin ise tebrik edildiğini duyduğumda polisin elinin kolunun bağlı olduğu konusunda size katılamıyorum. Son olarak maalesef bu ülke için savaşıp ölenlerin en az değer gördüğü, öldürenlere ise kucak açıldığı dönemleri yaşıyoruz. selamlarımla..

Geri