Scudo Sports

1 Kasım 2013 Firig Vadisi Yazılıkaya MTB Turu

@ferhat köse

kontrol konusunda çok haklısın kurtdoğmuş offroad 'u çok seviyorum ama çok sakat bi yer 10 km ,bu 28 jant 700 x 32 ile girdim 3 kez ama inişler ağır çekim oldu, rampa yukarı zevk aldım ama yokuş aşağı almadım desem doğru olur, çünki altımdaki mtb iken bayır aşağı korkusuzca iniyordum amortisör fox yüzlük idi neyse bi şekilde kafa patlattım bu bisikleti hem düz yolda hız yapacak hemde ağır stabilizeye girecek ve en fazla düz toprak yolda gidecek bi hale getirmeye çalıştım bundada başarılı oldum ama tabi masraflı oluyor bu iş..mtb iken 200 km ler adeta bitmiyor idi çevir allah çevir ama şimdi durum değişti 700 x 32 ile ,tabi 23 hacim ile durum dahada değişirde ama ağır stabilize için ve toprak yol için çok emniyetli bi 23 hacim teker olması lazım ,,

Scudo
@ihtiyar

Abi bu dağlara da yaşlanınca çıkmamak gayet doğal ama hala yaşıtlarına taş çıkarıyorsun farkındasındır :)

Güzel gezi,yalnız ben Karadeniz'de su bulamıyorum her yer dere,su kenarı ancak olan çeşmeler ya Cumhuriyet döneminden kalma yada bakım vs.. ayağına kapalı ne bilim o çölde tuhaf.Bu arada Karadenizin gözünü seveyim ya bi memlekette su bulamasak'ta yeşillik ırmak nehir olacak.

Sen hele Ankara'ya gel,devlet töreni yaparım sana,karşılama ne demek.Saat kaçta bileyim yeter:)

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/q77/s720x720/996638_10151972926147660_185823703_n.jpg

evet birazdan darlık ağır etaba soyunacağım ,ihtiyar dostum bu resim oldukça eski gibi zannedersem almanyada bi yer bura galba ,alpler değil herhalde ama rakım bayağı var gibi..

@ihtiyar

Abi İsviçre olabilir mi? Geçen YouTube üzerinden izlerken buna çok çok benzeyen, epeyce yüksek bir yere gelmişlerdi. Manzara buna benziyordu, hatta buzul tepesi vardı, suyun kaynağı diyorlardı millet akın akın görmeye geliyordu. Buralara bisikletle (hatta yük de var) çıkan kaç yaşında olursa olsun tabiri caizse "veteran"dır gözümde. :)

@Kudret Kurtcebe

Resmin tarihi epeyi eski. Yasim 42-43 olmasi lazim. Yani Öndeki bisiklet kayin biraderimin yapistirma kadrolu Reflex' i. Arkadaki benim simdi cyclocrossa cevirdigim eski Scott um.
Resmin cekildigi yer Isvicre' de Furka Gecidi. Resmin ortasindan sag yukariya yilan gibi cikan yol Grimsel Gecidine cikar. Sol tarafta görülen yol Alplerin Güney' ine gecen Nufenen Gecidine cikar. Biz yolumuz hatirladigim kadariyla Andermatt istikametine devam edip. oradan St. Gotthard gecinden Airolo istikametine inmek ve oradan Nufenen üzerinden geriye Rhone Vadisine dönmek. Bu gecitlerin hepsi 2000 küsur yükseklikte, örnegin Nufenen 2478 m. Dag bisikletinin avantaji asfalttan ayrilip ara kisa yollara girebilmek! :) :)
Artik buralari sadece asfaltta kalarak gezebiliyorum. Gözlerim genclikteki gibi görmüyor, bir düsüp yaralansam, haftalar sürüyor iyilesmesi! Yani zevkli bir arazi sürüsü yapayim diyorum, haftalarca bisiklete binemez oluyorum. En son 3-4 sene önce bir düstüm, 2 kaburga ve bir köftelik kiyma etle kaldim. Neredeyse 2 ay bisiklete binemedim.
Istedigin kadar dikkat et, istedigin kadar antrenman yap, zamanin akisina, yaslanmaya karsi mücadele ediyorsun, sonunda kaybedecegini bile bile! Dolayisiyla akintiya karsi yüzmek yerine biraz capraz yüzmek daha kolay. :) Dag bisikleti yerine cyclocross ! En azindan bisiklet her yere girmedigi icin biraz zorunlu olarak tehlikeyi azaltiyorsun acikcasi!

@ahmetcan44

Evet tam tahmin ettigin gibi. Bulundugumuz yerin biraz daha asagisinda, sag tarafa dogru Rhone Nehrinin kaynagi olan Rhone Buzulu var. Arkadaki vadide de Rhone vadisi zaten. Cenevre gölüne kadar devam eder. Gölü gectikten sonra Fransa' ya girer ve Akdeniz' e dökülür.

• Beğen
@can akıncılar

İç Anadoluda böyle yerlerde suyun bol olmasının sebebi kendi köyümden biliyorum insanlar bu tip çeşmelerin dibine gölet yada ufak havuz ekliyorlar burada biriken su ile de bahçelerini yada tarlalarını suluyorlar o yüzden bahçe yada tarla kenarlarında su çıkmasa bile epey uzaklardan su bulup bahçe veya tarlalarının yüksek noktasına kadar boru ile suyu taşıtıp buraya çeşme yapıyorlar.Karadenizde tarla bahçe sulamak (çıkartma su ile) çok elzem olmasa gerek ama bu bölgelerde yapmazsanız tarla ve bahçeniz kurur.Sanırım o yüzden çeşme sayısı oldukça fazla.Birde bu turun yapıldığı bölge vadi yadi dağların arası doğal olarak her yerinden su çıkması normal diye düşünüyorum.Tabiki siizn oralar kadar keyif vermiyor ama yinede bir nebze olsun insanı rahatlatıyor :)

@Derya Keçeci

Abi tarih kesin Cumartesi ama yapılıp yapılmayacağı havaya bakıyor.perşembe yağış veriyor cumartesi açık gözüküyor.Ben sana net bilgiyi cuma günü telefon ile veririm.Görüşmek üzere diyelim hayırlısı ile....

@ihtiyar

Abi bize gıcıklığına mı koyuyorsun bu resimleri :) yok işte buralarda böyle yer.Sadece doğu karadenizde benzer yerler mevcut onada gitmek için biliyorsun iki senedir plan yapıp duruyoruz gitsem de bende rahatlasam artık :)

@ferhat köse

Cevap olara " Cesmelerden yaptirdim...." türküsünü koyabilirim. Sizin suyunuz cok bolmus!

• Beğen
Ferhat abi MTB ile seni şurada görmek isteriz :)
İhtiyar abimizin fotoğrafındaki alpler kadar olmasa da kendimizi kandırabiliriz :)

http://img174.imageshack.us/img174/1759/24zhj5.jpg

@Eser Sevinç

Adres ve mekan bildir Eser :) gerisi sadece boş zaman ayırmaya kalıyor. mekanı tuttum yakınlardaysa kesin gideceğim :)

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Bozdağa Emirce tarafından çıkılan yoldan gidiliyor, Çalkara`ya inen toprak yol. Detayları özelden yollarım Ferhat abi, denk gelirse beraber gideriz

@Eser Sevinç

Yolla özelden harita ile :) havalar bozmadan yaparız Ankaraya gidip geleyim yağışlar başlamadan halledelim iyiymiş :)

• Beğen
Tepkiler: Eser Sevinç
@ihtiyar

öylede güzel ifade ettinki ,
sevgili ihtiyar dostum ,kaybedeceğimizi bile bile, bu metabolizma bir gün ,bi yere kadar dostum diyecek ve fişimizi çekecek ha ne zaman çeker onu bilemeyiz,benim yaptığım süreyi biraz daha kazanmak ama bu demek değildirki dünyaya kazık çakacağız ,yaşadığımız müddetçe kendi metabolizmamıza saygılı olmak ben bunu yapmaya çalışıyorumda ,ama beslenme konusu çok hassas tabi günümüz market kültürüne baktığında maşallah yani yok sitrit asid vs vs kimyasallar ile doldurdular içimizide ben genede markete girdiğimde , tabi öyle sitrit asitli hiç bi şey almıyorum ,salça doğal alıyorum katkısız ,yalnız malesef bu domates olayları sera ve meyve vs ,neyse yaptığımız aslında olayı geçiktirmek ama kaçışta yok onuda biliyorum,,

Güzel tur olmuş Ferhatım ayağına sağlık. Ayrıca MTB yakışmış sana.

• Beğen
@M.Nuri TEKE

Abi o senin gören gözünün güzelliği :) saygılar .Görüşemiyoruz Antalyadan beri iyisindir umarım.

@bisikletseven

Çok teşekkürler....

Geri