Scudo Sports

1 erkek, 2 bayan ve 1 çocuk. 315km/gün.

Mesut abim,

Önümdeki yıllara,aylara,haftalara,günlere ve düşüncelerime tercüman oluyorsun,yüreğine sağlık...

Sevgi ve selamlarımla...

Scudo
Paylaşım için teşekkürler
Fotoğraflar forumüstü bi kalitede olmuş
Ellerinize sağlık

Abi bu gördügüm fotograflarda inanılmaz bir enerji var müthiş anlatımınla duygu düşünce ve içtenligini bizimle bundan daha iyi paylaşamazsın sanırım...:eek: Başarılarının devamını dilerimm:) Ayagından debraj da pedal da eksik olmasın!:D
"Abi süpersin!!! :)";)

Hakatten geziniz ve vosvosunuza hayran kaldım üstad. Mükemmel bu vosvoslar hiç bir arabadan bu denli keyif alınamıyor. Yanılmıyorsam birde bunun minibüsü var :) oda en az bunun kadar harika. İstanbuldan soğudum resmen bu fotoğrafları görünce.

her zaman sevdiklerinizle aynı yöne doğru.

saygılar.

sen muhteşemsin woswos mükemmel yollar we toroslar harkulade eywallah doktor amca buda bizimle olmadığın muhteşem bi hafta sonu olmuş... :)

vay bee.. vaayy beee:cool:

vayy vosvoscu abim..:)
ilk vaylarım nedendi biliyomusun? 2 hafta önce bizde tostos la (vosvos değil:D) manyasa gittik, c.tesi çıktık pazar gecesi döndük.. en son 90 da gitmiştim ben..
akrabaları bulduk ve ilk evne gittiğimiz akrabada "açmısınız" bilmem ne faslından sonra "açsınızdır, yoldan geldiniz" vs.. habersiz de gittik haliyle.. yemek olmayabiilir.. çay, peynir, tere yağ, domates, salatalık.. ve karpuz! (ne alakaysa)
sonra köye.. akşam oldu, yine acıktık.. insan ne ister köyde? güzel güzel köy yemekleri, fln değilmi? bi çorba, yanına pilav :( (buna da şükür :dua: )
peki sabah? taze süt. bal-kaymak, tere yağ, mis gibi köy peyniri, taze yumurta, zeytin.. dimi ama? :)
nerdeeee.. tavada yumurta, peynir, domates.. bu :(
öğleye doğru bizim tarlaya çıktık. tarla derken ekili birşey yok (tarımcılık mı kaldı ki!:mad: ) buzz gibi.. şarıl şarıl akan suyumuz malesef artık damlıyor:( eski zmndan aklımda kalan; armut ağaçları vardı.. küçük ama bal gibi, sulu.. 4-5 tane ağaç kalmış.. (ben nasıl ağlamayım, gözlerim doldu) bi ağaç armut dolu ama aklımdaki armut değil.. diğerlerinde tek tük armut var, ağacı salladım ki dökülsün diye.. dollar çatır çutur kırılmaya başladı, bıraktım. ağaç son zmnlarını yaşıyor, yarın yok! :(
ordan başka bi tanıdığa gittik.. acıkmıştık da.. ne yedik sen tahmin et:eek: evet evet.. peynir, dom.. vs vs. aynı nemü..
kaldığımız evde çay odunda yapıldı
http://i274.photobucket.com/albums/jj252/otecxl/IMG_0002-9.jpg

tamam ama biz burda da çayı (her hafta) ormanda neşet suyundan ve odun ateşinde-közünde yapıyoruz ztn..
bu da ormandaki çayımız
http://i274.photobucket.com/albums/jj252/otecxl/IMG_0002-8.jpg
http://i274.photobucket.com/albums/jj252/otecxl/IMG_0045.jpg

senden bi ricam var abi.. kahvaltı sofrasında neler var? ben resimden tam çözemedim.. :)

o dalından yenen meyveler.. o kara dut:lick3: of off.. diyorum :) hele çilek.. o nasıl? resim yoktu galiba.. ben burda hiç çilek yemem.. anneme de "alma anne hormonlu çilekleri" derim.

daha yazacaklarım var aslında ama ztn uzun oldu..
selamlar..

mail atıcam bi video var da.. akşama inş..

• Beğen
Tepkiler: ZekiAlper
Sevgili Otec, ben nokta atışı yaptım. Yani bildiğim güvendiğim bir yere gittim. Onun için eli boş dönmedim. Oysa yurdumun şehirlerinde artık nasıl ki şehir kılığı kalmamışsa köylerinde de köy kılığı kalmamış. :(

Mesela ben Amcamın değil de dedemin(eşimin dedesinin) evine gitseydim - ki o da o civarda başka bir köyde- ;
dedem ekmeği bakkaldan alır, fabrikasyon yumurtayı koliyle alır, tavuğu ise yine bakkaldan ve naylon poşet içinde alır. Sonra köydeki sağlık ocağına gidip ilaç yazdırır, eczaneden poşet dolusu ilaç alır ve poşetler dolusu ilaç tüketir. Tıpkı şehirdeki insanlar gibi... Çünkü o da köydeki tarlalarda çalışarak hayatını kazanmamış, köydeki bir devlet işinden emekli olmuş. Köyde yaşayan şehirli misali...

Amcam da tek hanelik yayla evinde tek başına -eşi ile- yaşar.
Ekmeğini kendi yapar, yumurtasını kendi yetiştirir, meyvesini- sebzesini kendi üretir. Dutunu, cevizini, üzümünü, şeftalisini, kayısını, fındığını, salatalığını, domatesini vesairesini hep kendi çapalar, hep kendi sular.
Son 20 yılda ilk kez geçen sene yengemizin zoruyla şehirdeki bir hastanede sağlık kontrolünden geçti. O kontrolde de hiç bir sorun çıkmadı. Sanırım bundan sonraki kontrolünü 40 yıl sonra yaptırır. O da yengem yine zorlarsa...

Ahhh bu günümüzün köy yaşantısı..
insanlar köyde yaşarken, şehir yaşantısını taklit etmeye çalışıyorlar..
Aslını sahtesiyle değiştiriyorlar da haberleri yok..

Ekseri yurdum insanı doğduğu Köydeki devlet kurumuna memur olarak kapak atıp oturarak aldığı maaşla köydeki bakkaldan alışveriş edip şehirin dedikodusuyla ömür tüketiyorlar...
Tarlaları da ortakçıya verip (kiraya vermek gibi bir şey) yine oturuyorlar. El elin eşeğini de türkü çağıra çağıra ararmış. Ondan sonra ne tarlalarda verim kalıyor, ne ürünlerde bereket...

Sonra bir misafir geldimi köylü ne yapacağını şaşırıyor..
Köyde satılan içi kof şehir ekmeği, ne idüğü belirsiz mandıra peynirleri, bakkaldan alınmış margarinler ve küçük küçük ambalajlarda son kullanma tarihlerine ramak kalmış reçeller, ballar(?) vb. vb. vb...
Benim çocukluğumda köye misafir geldimi tavuk çok az olur diye hicap duyulduğundan istisnasız koyun yada kuzu kesilir, misafire konuya komşuya ve artarsa tüm diğer köy ahalisine bu etten dağıtılırdı.
Ağaçlardaki meyvelerin, tarlalardaki sebzelerin belli bir kısmı kurdun, kuşun hakkıdır diye dallarında bırakılırdı.
Ambara kilere kışlık yiyecek depolanırken fakirin kimsesizin ve misafirin hakkı ayırılırdı.
Misafir evine gönderilirken yanına okkalarca yiyecek yedeği verilirdi...
Biz büyüdük ve kirlendi dünya... :(

Tırnağıyla toprağı kazıyıp, topraktan elde ettiğinden başka kursağından geçireceği bir lokması olmayan, yiyeceği lokmasını konuk ve komşusuyla bölüşen, imkanları kıt ama çalışkan, fedakar, kanaatkar köylülerimizi tenzih eder, hepsinin birine bin bereket diler, onların ellerinden öperim.

Sen de benim gibi nokta atışı yap Otec'cim. Yada gel ben seni amcamın yerine götüreyim... :)

Abi böyle resmler yasaklansın forumda canımız çekiyor yahu :p
Araç farklı da olsa önemli olan gezi, sizinki "yine" çok renkli, güzel bir gezi olmuş :)
Ama üzümler olmamış :D

Teşekkürler yetmiyor yine :)

Mesut bey;

Fotoğraflar için teşekkürler; ancak arabanızdan çok eşinizle ve kızınızla tanışmak isterdik doğrusu.

Neden onların fotoğraflarını da eklemediniz?...

abi, sen tam 12den vurmuşsun ne güzel de.. benim böyle bi imkanım yok.. ancak senin amcana misafir olmam lazım :D:D

yine de elimiz boş dönmedik ama :) pazardan manyas peyniri aldık :D:D ve kıtlama çayını heralde bilirsiniz.. bunun bi de şekeri var, ondan aldık :D
bi çuval armut (eşe dosta dağıttık), 1-2 kilo kızılcık, tap taze süt (yol çalışmasına takıldık ve gelene kadar dozuldu -kesildi- :(), + bişeyler daha var yani.. ;) :)

abi çok güzel yazmışsın, ben ne diyeyim..

orada konuştuğumuz tarla sahipleri; "ekiyorum, zarar ediyorum.. ekmem, hayvancılık yaparım daha iyi" diyorlar..:eek:
dediğin gibi; ekmekler fırından geliyor, peynir vs pazardan alınıyor..
hayvanı olanın; taze süt, yumurtası oluyor. bağı bahçesi de varsa domates, salatalık, biber vs. ve bazı meyveler de oluyor.. kendilerine yetecek kadar belki..:rolleyes:

ama amcan gibisini görmedim :) ALLAH uzun ömür versin.
çok selamlar.. ellerinden öpüyorum.

@Zuhâl

Teşekkürler.
Aslında bence bir mahsuru yoktu ama... sanırım pek üstünde durmadık.
Talep olacağını tahmin etseydim, güzel bir tanışma faslı ayarlardım. ;)

İlginize tekrar teşekkürler.
İnşallah onları sizlerle bir bisiklet gezisi vesilesi ile tanıştırayım.
:)

• Beğen
Tepkiler: eYa
@mtb_by_rm
???

Sevgili Bayram.
Benim herhangi bir zevki, bisiklet gezilerimize değişecebileceğimi nasıl düşünürsün?
Cuma akşamı ve cumartesi gündüz vosvos gezisini bitirdim. Pazar sabahı arkadaşlarla berebar Beyşehir yolu 50. km deki Ağdıs petrole kadar pedal basıp geri döndük. ;)

Pazar günkü gezilerimizde seni de hap aramızda görmek isteriz haberin ola..
Selam ve sevgiler. :)

• Beğen
Tepkiler: mtb_by_rm
Gezilerinizde çektiğiniz fotoğraflar gerçekten muhteşem, yakaladığınız her kare ayak bastıgınız her bir adımı anlatmaya yetiyor bence.
sizi yürekten tebrik ediyorum.
ellerinize ayaklarınıza sağlıkk...
sevgiler..

Sarı vosvos ile geçen hafta Toros zirvelerinde gezerken...
dışarıdaki mis gibi orman kokusunu ciğerlerime çekmek için sol kelebek camı açmıştım.
Pencere camını da sonuna kadar indirip sol kolumun dirseğini kapıya yasladım.
Hızım 40-50 civarındaydı.
Sol elimle -tek elle- direksiyonu da idare edebiliyordum.
Sağ elim boştaydı.
Yok yok boşta değildi sizin için vosvosla yaşıt bir tango için kasetçalara uzanıyordu... uzandı ve müziği açtı..
daha sonra sizler için ön camdaki mazrayı kaydetmek maksasıyla kayıt cihazının Record düğmesine bastı...

Yolculuk Rafet amcanın çiftliğine..
Aşağıda yolcu kalmasın,
haydi hayırlı yolculuklar..
[GVIDEO]353817380532666243[/GVIDEO]

Harikasın Mesut abi, ben de istiyorum vosvosla gezmek :) Müzikde de mükemmel gitmiş ;)

Geri