Scudo Sports

1.90 boy 140kg yardım.

Tepki
0
Arkadaşlar,
Sağlık problemleri yüzündan kilo alıp veremiyormuşum ama tedavi oldum.
10 Sene kadar önce 83 kiloydum, kimya problemleri de düzeldi yani zayıflamamam için bir problemim kalmadı.
Yürümeyi çok seviyorum uzun mesafeler yürüyebiliyorum fakat sağa sola çok takılıyorum yavaş yürümeninde zayıflamaya çok faydası yok.
Yürüyüş bandı denedim bana göre olmadığını gördüm kapalı evde duvara karşı iğrenç oluyor.
Bu yüzden bisiklete geçmeye karar verdim.
Avcılarda Küçükçekmece gölü kenarında oturuyorum genelde sahilde düz olarak kullanacağım ama Avcılar'da dik yokuşlar da çok fazla.
Dağ bisikleti düşünüyorum. Whistle'nin modelleri çok şahane gözüküyor :eek: 1052,1053,1054 modellerinin farklılıkları nedir?
İlla Whistle takıntım yok başka markada olabilir ama Whistle lerin tipi beni deli ediyor.
Maximum 1000 tl ye kadar beni taşıyabilecek ,çok yormayacak ve üzerinde kazığa geçirilmiş elma şekeri gibi durmayacağım (altımda kaybolmayacak) bisiklet tavsiyelerinizi bekliyorum.
Herkese şimdinen teşekkürler.

Scudo
Selam,
28' veya 29'' lik jant boyu olan bisikletlerede bakin isterseniz, altinizda kaybolmazlar. Ben olsam jant secimine cok dikkat ederdim, bazi jantlarda agirlik limiti var.

• Beğen
Tepkiler: Süleyman Özek
@Süleyman Özek

Süleyman kardeşim bence kilo vermekse amacın bisikletten çok yürümeye bak sen şimdilik
Sağa sola da çok fazla takılma:)

• Beğen
@Ozzgurr
@Şevket Şahin

Marka model önerebilirmisiniz? Tecrübeli arkadaşların tavsiyeleri benim gibi acemi birinin çok daha fazla işime yarar.
Model olmasa bile tüccar değilde işini severek ve bilinçli yapan bana yardımcı olabilecek bir esnaf tavsiye ederseniz çok sevinirim.

bende avcılardayım ve evet çok yokuşlu sahilde sürebilirsin ama gayet uzun bi sahil şeridi var Ama bana kalırsa iyi bir diyet ile ideal kilona yaklaşmalısın yoksa o bisiklet sana eziyet olur.

• Beğen
öncelikle bir miktar kilo atıp ardından bisiklete yönelmenizi tavsiye ederim. Kuyruk sokumundaki eklemle ilgili problem çekebilirsiniz. Kulağınıza bir adet radyo ile günde 1 saat "tempolu" yürüyüş inanın faydalı olacaktır. Ancak yine diz sağlığı açısından koşmanızı tavsiye etmiyorum. Eğer imkanınız var ise yüzme çok iyi olur.

• Beğen
Merhabalar,

Jant seçimi konusunu biraz daha açmak gerekirse, kilonuz standartın üstünde olduğundan dağ bisikletinin sert branşlarından tepe inişi veya serbest sürüş için üretilmiş 32 yada 36 telli jant setleri size ekstra güven verir. Bu jantlar hem profili olarak daha dayanıklı hem de en olarak daha geniştir.

Bu arada boyutları size çok yakın (hatta daha iri...) bir arkadaşım hiçbir modifikasyon yapmadan Trek 4300 kullandı uzun süre ve hiçbir sıkıntı da yaşamadı. Daha sonra araziye de girdiğinden frenlerini güçlendirdik bir de 1,5 - 2 yıl sonra orta mili dağıldı onu değiştirdik. Kalori harcama kısmını bilmem ama ağır kişilerin eklem rahatsızlığı yaşamaması için koşu yada yürüyüş yapmasındansa bisiklete binmeleri bana daha doğru geliyor. Yine de en doğrusu bir hekime danışmanız...

• Beğen
@BULUT ÇELİK
@BULUT ÇELİK
Aslında bende seleden korkmuyor değilim. İncecik selede birkaç saat geçirmek rahatsızlık verir gibi geliyor ama tin tin yürümektense bisikletle daha uzun mesafeler kat edilip daha eğlenceli olabilir diye düşünüyorum. Bisiklet istememdeki en büyük sebebim bu.

@M.Cilasun Bayülgen

Eklemlere yürümekten daha az zarar vereceği kesin ama sele işi beni korkuttu.
Bu selelerin az rahatsızlık vereneri vardır her halde.

@Süleyman Özek

Elbette:)
Bisiklete binmek için önce ideal kilonu yakalaman lazım gelir Süleyman.

@Süleyman Özek

:) Ya bu kadar güzel bir benzetme olamaz :) Kazığa geçirilmiş elma şekeri benzetmesi Sabah sabah kopardı beni. Hayata karşı pozitif bakış açısına sahip bir insan olduğunuz belli oluyor. Umarım en yakın zamanda kendinize uygun ve binmekten zevk alacağınız bir bisiklete sahip olur, fazlalıklarınızdan da bir an önce kurtulursunuz.

• Beğen
Tepkiler: Mert Kabtan
@Şevket Şahin
Özel mesajınızı aldım 50 adet mesajım olmadığı için cevap yazamadım. İlginiz için çok teşekkür ederim

@42FY

@Şevket Şahin

@Gunesak

Yorumlarınız için teşekkürler.
Kararımı verdim.
2. el bir bisiklet alacağım.
Çok rahatsız olursam zararım az olsun bari.

@Süleyman Özek

Yürüyüşü tavsiye eden arkadaşıma kesinlikle katılıyorum, zayıflamak amacıyla diyette yapacaksınız diye düşünüyorum, bisiklete bnmek sorun olabilir. Ben de 20 Kg verdim, ağırlıklı olarak yürüyüş yapmıştım.

bir
jant ve tellerin limitini
seni çekecek teker göbeklerini önemsemen lazım. ben 103 kiloyum ve lanet olsun bu kilo işine. bence sıkı diyet ve yürüyüş ile 120 kg nun altına bir in. sonra beğendiğin 20" bir kadroya atla. annem de 120 kilo olmuş ve maalesef artık onun dönüşü yok. 1-2 ay bir havuza gitmeni öneririm.

Geri