Scudo Sports

1.15 Lastik için Kilometre Ayarı/Doğru Ebatlar

Tepki
6
Merhaba, yeni aldığım 1.15 ebatındaki lastikler için kilometre göstergesi ayarını bulamadım, kilometre göstergesinin orijinal kullanım kılavuzunda da herhangi bir bilgi yok, vdo a4 kablolu kilometre saati kullanıyorum, bir fikriniz var mı?

Scudo
5.3 TEKERLEK BOYUTUNUN PROGRAMLANMASI
SET-düğmesine basılıp km veya m seçimi yapıldıktan sonra A4 size tekerlek boyutu için seçim yaptıracaktır.
wheelsize = wheel circumference. (tekerlekboyu = tekerlek çevresi)
Fabrika ayarlarındaki tekerlek boyu, km okuması için 2155mm, m- okuması için 84,84inç'tir.
Uyarı: km-okuması için tekerlek ayarı mm, mil okuması için tekerlek boyu inç olarak girilmelidir.
ADIM 1 Yanıp sönen tekerlek boyu hanesini MODE-düğmesine basarak istenilen boyuta getirin
ADIM 2 SET-düğmesine basarak bir sonraki haneye geçin
ADIM 3 Adım 1 ve Adım 2 yi tekrarlayarak tekerlek boyutunuzun tüm hanelerini girin
ADIM 4 Ayarı tamamlamak ve TRP-ekranına dönmek için SET-düğmesine basın ve 3sn. boyunca basılı tutun.

Çeviride hata varsa kusura bakmayın. (link)

Tekerlek çevresini ölçmek için;
Sibobunuzu yere dik gelecek şekilde ayarlayın ve yere sibop doğrultusunda bir çizgi çekin.
Bisikleti düz bir doğrultuda sibop yine yere dik gelecek şekilde ilerletin ve tekrar dik gelen yere bir çizgi daha çekin.
Arasındaki mesafeyi ölçerek mm olarak km saatine girin.
Sizin ağırlığınızı dikkate alarak 4mm çıkarılması önerilir genelde. =)

Umarım yardımcı olmuştur..

• Beğen
Tepkiler: Barış BULDUK
Edip Bey jant setim yeniden örüldüğü için şu an bisikletçide, geldiği zaman söylediklerinizi deneyerek bir ölçüm yapmaya çalışıcam, umarım doğru bir sonuca ulaşırm,
kilometre saatinin kullanım kılavuzundaki bilgiler ise yetersiz kalmış, 26x1 lastik için 1973 girilmesini, 26x1,5 lastik için ise 2026 girilmesini tavsiye etmişler, ikisini toplayıp ikiye böldüğümde 1999,5 çıkıyor ancak bu rakam benim lastiklerim için uygun değil 26x1,25 lastikler için geçerli bir rakam, o halde bende göz kararı 1988 gibi bir rakam girsem doğru bir sonuç alır mıyım diye düşündüm, masa başındaki bu hesap doğru değil midir?

En doğrusu ölçerek yapmaktır..
Orada genel ölçüler verilmiştir, lastikten lastiğe o ölçüler de değişebilir.

Hatta bu işlemi yaparken bisikletin üstünde de olursanız en doğru sonuç çıkmış olur.

• Beğen
Tepkiler: Sinan Ceylan
en sağlıklı sonuç lastiğin çevresini mezura gibi metreyle ölçün....:in:

merhaba.öncelikle konu sahibi arkadaş kusuruma bakmasın küçük bir soru için yeni konu açmak istemedim.yeni bir km saati aldım kullanım kılavuzunda 26" teker için 2080 mm girilmesi gerektiğini söylemiş.ben yine de teker çapını kendim ölçtüm.2029 mm çıktı.çok şey fark eder mi? hangisini kullanmalıyım?

subabı yere doğru getirdim kalemle yeri çizdim tekerleği bisikleti tam düz tutarak ilerledim tekerleğim tam tur yaptığı yere bi çizgi daha çektim aralarındaki mesafeyi ölçtüm

Geri