Scudo Sports

06.01.2008'e kadar bikergrrl nasil 10 kilo verir?

Merhaba;

Bütün yazılanları tek tek okuyamadım ama gözüme çarpan bir kaç yanlış konusunda hemen sizi uyarmak istedim.

1- Sakın hızlı kilo vermeyin.

2- Spor sizi sağlıklı tutmak için yapılmalıdır. Bir sakatlığınız varsa kendinizi zorlamayın. Kendinize uygun başka bir spor bulun. (Bisikleti çok seven biri olarak söylediğimin ne kadar zor olduğunun farkındayım) Bilinçsizce yapılan spor sizi sakatlar, spordan soğutur, aşırıya kaçan spor ise unutmayınki ömrünüzden alır. Profosyenel sporcuların ortalama yaşam süreleri amatör sporculara göre çok daha kısadır bunu unutmayın.

3-Kilo vermek nasıl kilo aldığını bilmekle başlar. Eğer okumayı seviyorsanız Dr. Mehmet Öz'ün Siz Diyettesiniz kitabını okumak size yaptığınız yanlışları bulmakta yardımcı olacaktır.

Bisikletforum kullanıcılarının çok bilinçli ve araştırmacı olduğunun farkındayım. Buradan sonrasını bisiklet foruma tesadüfen uğramış ve buraları okuyanlar için yazıyorum... Neden bu başlık altında derseniz tamda bir obezin okuyacağı türden bir başlık olmuş o yüzden. Nasıl 10 kg verilir.

Herhangi bir web sayfası açın ve arama motorlarına bir ayda 20kg verdirilir diye kaydedin ve saçma sapan bir yöntemden bahsedin 1000 usd fiyat koyun. Emin olun sizi arayan bir sürü obez olacaktır. Sizlere soracağı sorular bile bellidir. Neyse daha fazlasından burada bahsedipte dolandırıcılara sektör yaratmayayım.

4-Piyasada kilo verdirici olarak satılan herşeyin sizi aldatmaya ve kandırmaya yönelik olduğunu unutmayın. Eczanelerde satılan Reductil-Xenical türü ilaçlara yaklaşmayın bile.

5-Spor yapmadan kilo vermeyi düşünmeyim.

6-Obezite ciddi bir sağlık sorunudur. Çoğu meslektaşım bile obezite'nin ne kadar ciddi bir sağlık problemi olduğunun farkında olmayıp hastalarını özünde çok doğru ancak çok basit önerilerle (çok yiyorsun yeme biraz hareket et) yönlendirmektedir. Bu konuda sadece uzmanlardan yardım alın. Ben öğrenciyken Ege Üniversitesi Hastanesinde Dahiliye bölümünde Obezite polikliniği bile bulunmaktaydı burası İzmir'de olanlar için başvurulacak en ideal yerdir.

7-Bisikletforumun gezitur bölümlerine sık sık göz atın. Oradan aldığınız gazla inanın herşeyi yapabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Serdar TEBER
Scudo
@elif

elifcim sagol :D Galatasaray'in havuzunu onumuzdeki hafta arayacagim, belki bir aylik bir aksam yuzme programi cikartirlar bana :D zaten severim yuzmeyi bayagi da ozlemistim, iyi gelir diye dusunuyorum :)

Aslinda sana sormak istedigim binlerce sey var, ben hala koltuk degnekleriyleyim, sol bacagim bayagi kuvvetlendi :) kollar, masallah iyi :) ust govde ve karin ust kaslari kondisyona girmis durumda, yani sakat halimin en iyisini yapmaya calisiyorum desem yanlis olmaz :)

Ancak benim asil sorunum yumusak dokuda. Baglar ciddi hasar gormus, tarak kemikleri saglam ancak tendonlar da bir enayilik var sanirim, cunku ayagimini uzerinde ozellikle orta parmaga denk gelen bolge fena aciyor.

Netten ayak bilegi icin bazi egzersizler indirdim, sayfada sakatlanmanin 3. haftasini takiben yapilabilecegi yazili.. sana alci sonrasi herhangi bir seri hareket vermis miydi doktor? bilegini daha sonra nasil guclendirdin?

Ve deeeee bu vesileyle tum bisikletforumcularin yeni yilini kutlarim :D umarim seneye sakat girmek tum senenin sakat gececegi anlamina gelmez :D :D :D

aklıma gelen sadece yüzme çünkü etkili ve vücudu hırpalamıyor.. tam tersine terapi gibi.. benim sadece tarak kemiklerim kırılmıştı, bileğimde bir problem yoktu.. ama bağ probleminin nüksetmemesi için bileğine özenli davranmalısın..

yuzme isini hala halledemedim, ama yurumeye basladim gibi :D hala degneklerleyim fakat bu hizla iyilesmeye devam edersem Mart basinda bu topic'in gunlugune yazmaya baslarim artik :p

çok çok geçmiş olsın

Bikergrrl hamfendicigimiz gecmis olsun. Toplamda 5 sayfada 44 mesajla sizin kilo sorununuz hakikaten Turkiyenin gundemine oturmus.
Bugun 9 ocak oldugu icin ve 6 ocak gecmiste kaldigi icin ben size kilo konusunda degil de gecmis oldun babinda mesaj yazmayi tercih ettim.
Ayak bileginiz ve kilonuz icin tekrar tekrar gecmis olsun.
not: Kilo size yakisiyorsa =ki oyle oldugunu zannediyorum= vermeden once bir daha dusunun derim.;) :) :) :)

Turkce karakter problemi icin ozur dilerim.

Ablacım zayıfladıysan bana da söyler misin formülünü?

Geri