Selam,
Sanırım sewgili carsamba aksamlarımıza yakinda veda edecegiz.
Arkadaşlar, bizler daha önceki yıllarda çarşamba akşamları Kartala kadar pedal basardik, bisiklet enerjimizi boşaltırdık, bir şeyler yer içerken bisiklet dostluğumuzu paylaşırdık. Hep birlikte adım atardık, gereken yerde hızlanırdık.
Herşeyden önce yaya trafiğine açık olan bölümde hareket ediyorsak, önceliği yayalara vermek gerekiyor.
Son zamanlarda bu konuyu göz ardı eden ESKİ ve yeni bir kısım arkadaşlarımız sayesinde yayalarımız zor durumda kalmaya başlamıştır. Bu duruma ben gözlerimle şahit oldum.
Bunun anlamı benim ve hepimizin çarşamba akşamları bisiklete binme özgürlüğümüz yakında kısıtlanacak demektir.
Çünkü yayalarımız, " Yaya kaldırımında tehlikeli olarak bisiklete biniliyor, BİNİLMESİN " şeklinde imza kampanyası başlattılar.
Bu anlamda birilerinden fırça yemek hiç hoşuma gitmeyecektir.
Bu durumu yenebilmek ve yayalarımızın daha güvende olmasını sağlayabilmek amacıyla parkurumuzu kısaltmıştım. Max. Dragosa kadar pedallayıp bir kafede bisiklet dostluğumuzu oturarak paylaşalım istedim. Görüyorum ki çare bu değilmiş. Bu kısacık mesafede bile bazı arkadaşlarımız pedala abanarak bizlere kendilerini ispat etmeye çalışmaktalar.
Şahşen bana bir şey ispatlamış olduyorlar. Bizler senin gibi yavaş değiliz. Sana ayak uyduramayız.
Evet ben sizlere ayak uyduramıyorum. Ben ne yazıkki yaya kaldırımında yavaş gidilmesinden yanayım. Ve ben yaya kaldırımında yavaş vede yanımdakilerle sohbet ederek gitmekten yanayım.
Hızlı gidilecekse, o zaman sizlere bisiklet yolundan yada motorlu araçlara açık olan ana artel üzerinden elimden geldiğince ayak uydurmaya çalışırım. Bu şekilde Tuzlaya'da, Sarıyere de Avcılara kadar da gelir sizlere eşlik etmeye çalışırım.
Bu olayı önümüzde çarşamba son kez tekrar gözlemleyeceğim.
Ve gerekiyorsa çarşamba akşamı bisiklet olayını durduracağım.
İsteyenler binebilir tabiiki, ama bilinki ben buluşma noktasında olmayacağım.
Sewgiler
Turhan