Kafayı ne kadar yanlış işlere takmışsınız gençler.Bakınız yaşım Elli.Şöyle örnek vereyim,Ankaralı bisikletçiler iyi bilir Eymir TRT çıkışını.İşte,jel bar protein ya da her ne ise,hiç bir katkı maddesi almadan,üstelik 30-40 km lik bir sürüşün sonrasında çıkıyorum orayı.Hem de yere ayak basmadan.Yirmili yaşlarda adamlarsınız,ha deseniz benim iki katım kadar iş yapmanız lazım.Profesyonel binici değilseniz sokmayın kanınıza öyle tuhaf şeyler.
Bir diğer konu da şu snickers benzeri örnekler.
Bin defa yazıldı çizildi.Hekim arkadaşlar bile uyardı.Sevgili gençler,şekerle yapılan tüm yiyecekler adı üstünde BASİT şeker içerir.Basit şeker kısa sürede kana karıştığından,kendinizi güçlü hissetmenizi sağlar.Bu geçici bir durumdur.Basit şekerler alındıktan bir süre sonra,kan şekeri eski düzeyinin de altına iner ki bu da kendinizi aşırı yorgun ve bitkin hissetmenize yol açar.Sporcuların alması gereken şeker,bileşik şekerlerdir.Birleşik şekerler kurutulmuş kaysı,üzüm,hurma,incir gibi meyvelerle özellikle elma ve portakalda bulunur.Muz ise birleşik şekerlerin ilahıdır.Bunlar,vücudunuzun ani enerji ihtiyacını karşıladığı gibi,sonrasında kan şekerinizi de dengede tutarak (Diabetik şeker hastası değil iseniz) performansınızda belirli bir süreklilik sağlar.
Uzun yol yarışlarında bisikletçilerin aldığı barlar,çoğunlukla karbonhidrat ve birleşik şeker türevleri içerir.Çok az miktarda basit şekeri ve tuzu ise sularına katarlar.
Sonuç: Antrenman öncesi (2 saat önce) mutlaka zengin karbonhidrat içerikli makarna,yulaf,arpa içerikli besinler alın.Bunlar oldukça ucuz besinler olup,ihtiyacınız olan enerjiyi sağlarlar.Ekstra proteinne dikkat edin.Şayet her gün düzenli olarak,bir bisiklet sporcusu gibi antrenman yapmıyorsanız,asla protein barlara ihtiyacınız olmaz.Sadece sıradan insanlar için önerilen miktarın biraz üstüne çıkın o kadar.(Bu da yaş ve kilo ile ilgili olduğundan miktar veremiyorum) Başta kırmızı et (Para
yoksa yumurta ve beyaz et.
Yağlara geliyorum DİKKAT,bunu herkes söylemez.Pazarlarda bile satılıyor ithal uskumru.İddia ediyorum.Yararlı omega yağları açısından bu ithal uskumrudan daha zengin bir balık YOK.Sonradan yağlandırılmış ton balığını saymıyorum.Bu ithal uskumru (Dondurulmuş) büyüktür ve bazı yerlerde vatandaşa palamut diye kakalarlar.Alın,asla yağda kızartmayın.Hiç yağsız tavada ya da fırının ızgarasında götürün.Haftada iki gün düzenli balık yiyip performansını % 25 arttırmayan hesabını benden sorsun.
Son olarak meyve ve sebzeler olmazsa olmaz.Tuz'u unutmayın.Uzun binişlerde gazozlu içecekler yerine maden suyu alabilirsiniz.Kısaca asla ve asla,suni yiyeceklere tevessül etmeyin.Doğal yiyecekler bize fazlasıyla yeter.Bunları harfiyen uygulayıp faydasını göremeyen benden hesap sorabilir.