Bisiklet, Protein tozu ve Amino asit hakkında

Kayıt
18 Nisan 2010
Mesaj
9
Tepki
1
Şehir
izmir
Bir de kardiyo egzersizlerinden sonra protein tozu kullanmak kalp kaslarını büyütüp olumsuz bir etki yapıyormuş diye duymuştum. Bisiklet sürmek de bir kardiyo egzersizi olduğundan ben kilo almak istememe rağmen kullanmıyorum.
 
Scudo
Kayıt
27 Ocak 2011
Mesaj
99
Tepki
41
Şehir
balıkesir-ankara
neden herkes protein veya tozlarına takmış durumda merak ediyorum.bisiklet vb sporlarda vücudun harcadığı enerjidir.ve enerji karbonhidratlardır.eğer yeteri kadar karbonhidrat almazsanız vücut mecburen kasları yakıp enerji olarak kullanmaya başlar.önemli olan enerji ve sıvı depolarını dolu tutmaktır.dengeli beslenen birinin ayrıca protein almasına hele hele bunu yapay yollardan karşılamasına hiç gerek yok.
 

Murat Dağcı

Aktif Üye
Kayıt
8 Haziran 2011
Mesaj
126
Tepki
75
Şehir
Konya
Whey protein tozları yapay şeyler değlidir a.rezak inal. Sayın Hakan Yazman çok doğru söylemiş zaten. Benim ekleyeceğim bir şey yok. Onlar peynir altı suyundan imal edilir. Ben Gainer+Protein tozu çok kullandım. Zayıf olduğum için hep ağırlık bastım. Ciğerde birikim falan yapmaz. Harbiden hurafe onlar. Beslenmen yeterliyse eğer kullanmazsın. Ama bisiklet antremanlarından sonra kullanırsan bacak kasların için çok faydalı olur. Ben steroid'de kullandım ama zararlarını bilerek. Ama bu tozların zararını görmedim. Bu Karbonhidrat+Gainer+Whey protein zararlarını göremezsin kolay kolay.
 
Kayıt
27 Ocak 2011
Mesaj
99
Tepki
41
Şehir
balıkesir-ankara
ben zaten zararlı demedim murat dağcı.yeterli ve dengeli beslenen biri için gerek yok dedim.
 

Muhammet Galata

Forum Demirbaşı
Kayıt
26 Nisan 2008
Mesaj
528
Tepki
155
Şehir
SAMSUN
Bisiklet
Giant
ağır antremanlardan sonra vücuttaki glikojen depoları boşalır ve halsiz düşersiniz bunu engellemek için antreman sonrası karbonhidrat yönünden zengin yiyecekler tüketmek lazım, bisiklet sporu yapılıyosa proteine fazla gerek yok diye düşünüyorum, şu anda vücut geliştirme yapıyorum vede antreman öncesi bol karbonhidratlı yiyecek sonrasında ise 35 gr proteini sütün içine yada suyun içine katıp mikserle karıştırıyorum birde gece yatmadan önce protein alıyorum gece boyunca vücut proteinsiz kalmasın diye, antremandan 1 saat sonra ise bol karbonhidratlı yiyecekler tüketiyorum glikojen depolarının dolması için, ama illaki protein almaya gerek yok bunlar yeterli beslenemediğimizde destek ürünleridir onun yerine tavuk göğüs eti yada yumurta beyazıda olur, kilo almak içinde günlük kalori ihtiyacı yaktığımız kaloriden fazla olması lazım bunun içinde günde en az 4 ana öğün ve 2 ara öğün yemek lazım bol karbonhidratlı yiyecekler yemek lazım destek ürünü olarakta yine kilo aldırıcı kullanılabilir piyasada bir çok ürün var, boyunla kilon arasında bir hayli fark var spor salonuna gidip düzenli beslenme programıyla destek ürünleiryle kilonu arttırabilirsin
 

Ali Aktürk

Aktif Üye
Kayıt
4 Temmuz 2011
Mesaj
149
Tepki
27
Şehir
kayseri
Herbalife diye bir ürün var arkadaşlar.Vucudun ihitiya. duyduğu bütün mineral vs varmış.Ne dersiniz faydası olur mu?
 

Soner SAĞ

Aktif Üye
Kayıt
19 Ağustos 2011
Mesaj
134
Tepki
143
Şehir
Kocamustafapaşa
Bisiklet
Kron
@Ali Aktürk

Herbalife ürünleri gramaj olarak çok düşük ve içerik olarak çoğu ürünü soya proteinidir. ( vitamin ve minaral takviyesi içinde pahalı ürün grupları var ) Gram / fiyat olarak çok dezavantajları var.

Alınan proteinlerinden %100 vucut tarafından emilemez. Her metabolizmanın protein sentezi farklı ölçülerde olur. 100 gram protein aldim 100 gr kas yaparim gibi bir durum olmaz.

Protein tozlari yapay değildir veya ilaç hiç değildir. Genelde anabolic sterodilerle karıştırılıyorlar.

Genelde meyve suyu, sütle karıştırılarak kullanılırlar.

Her insan için protein olmazsa olmazdır. Ama bunları yeterli miktarda beslenerek elde edebiliyoruz.

Protein + Karbonhidrat tozları ile beslenme pahalı bir yoldur.

Sonuçta kas geliştirmek için bisiklet sürmüyoruz. Bisiklet sürdüğümüz için kaslarımız geliyor. ( Beslenerek )
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali Aktürk

Cengiz Parlakgül

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
1.120
Tepki
748
Şehir
istanbul
İsim
cengiz parlakgül
sayın forum dostları bildiğim bir şey varsa protein alındıktan sonra vicudun onu sindirmesi için suya ihtiyaç duyduğu yoğun bisiklet antrenmanı sonrasında vicudunuz bir bir bucuk kilo su kaybeder bunu unutmayın ve bir kerede bu suyu geri koyamazsınız üzerine birde protein tozunu eklerseniz ben garantisini veriyorum böbrek rahatsızlığı yaşarsınız. her metabolizma farklı çalışır bunu unutmayın protein tozunu ben kullandım bana birşey olmadı sende kullan nolcak demek yanlıştır. vicutta birikme yapmaz demek yanlıştır. elbette karaciğerinize toz halinde yapısığ etrafını sarmayacaktır ancak bilinen bir gerçek karaciğerde büyümeye neden olur protein tozu ve böbrek sorunları yaşatır yaşlılıkta.alıpta yakın zamanda yada hemen bir şikayet yaşamazsınız sonuçta bir alerjiniz yada benzer bir reaksiyon vermezsiniz çünkü yapıtaşınız. yumurta yiyin tozlara para harcayacağınıza üç tane haslayın ikisinin sarısı kalsın beyazlarını yiyin dışarıdan aldığınız konsantre ürünler istenildiği kadar deney yapılsın bazı şeylerin işleyişini bozma riski var. bu riske değer mi bir düşünün kararı kendiniz verin?
 
  • Beğen
Tepkiler: SametAksuoğlu

Oğuzcan Gedik

Aktif Üye
Kayıt
6 Eylül 2011
Mesaj
160
Tepki
54
Şehir
BURSA
protein tozu nu badyciler kullanır ve protein tozunu enerji içeceği veya nugabar niyetine kullanabilirsin bacaklarında biraz daha hızlı gelişir başka bi kası etkilemez para var diyorsan kullan derim ama bisikleti daha uzun sürmeni sağlamaz
 

Derya Keçeci

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Haziran 2011
Mesaj
1.735
Tepki
4.127
Şehir
Ankara
İsim
Derya
Başlangıç
1970—71
Bisiklet
Fuji
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Kafayı ne kadar yanlış işlere takmışsınız gençler.Bakınız yaşım Elli.Şöyle örnek vereyim,Ankaralı bisikletçiler iyi bilir Eymir TRT çıkışını.İşte,jel bar protein ya da her ne ise,hiç bir katkı maddesi almadan,üstelik 30-40 km lik bir sürüşün sonrasında çıkıyorum orayı.Hem de yere ayak basmadan.Yirmili yaşlarda adamlarsınız,ha deseniz benim iki katım kadar iş yapmanız lazım.Profesyonel binici değilseniz sokmayın kanınıza öyle tuhaf şeyler.
Bir diğer konu da şu snickers benzeri örnekler.
Bin defa yazıldı çizildi.Hekim arkadaşlar bile uyardı.Sevgili gençler,şekerle yapılan tüm yiyecekler adı üstünde BASİT şeker içerir.Basit şeker kısa sürede kana karıştığından,kendinizi güçlü hissetmenizi sağlar.Bu geçici bir durumdur.Basit şekerler alındıktan bir süre sonra,kan şekeri eski düzeyinin de altına iner ki bu da kendinizi aşırı yorgun ve bitkin hissetmenize yol açar.Sporcuların alması gereken şeker,bileşik şekerlerdir.Birleşik şekerler kurutulmuş kaysı,üzüm,hurma,incir gibi meyvelerle özellikle elma ve portakalda bulunur.Muz ise birleşik şekerlerin ilahıdır.Bunlar,vücudunuzun ani enerji ihtiyacını karşıladığı gibi,sonrasında kan şekerinizi de dengede tutarak (Diabetik şeker hastası değil iseniz) performansınızda belirli bir süreklilik sağlar.
Uzun yol yarışlarında bisikletçilerin aldığı barlar,çoğunlukla karbonhidrat ve birleşik şeker türevleri içerir.Çok az miktarda basit şekeri ve tuzu ise sularına katarlar.
Sonuç: Antrenman öncesi (2 saat önce) mutlaka zengin karbonhidrat içerikli makarna,yulaf,arpa içerikli besinler alın.Bunlar oldukça ucuz besinler olup,ihtiyacınız olan enerjiyi sağlarlar.Ekstra proteinne dikkat edin.Şayet her gün düzenli olarak,bir bisiklet sporcusu gibi antrenman yapmıyorsanız,asla protein barlara ihtiyacınız olmaz.Sadece sıradan insanlar için önerilen miktarın biraz üstüne çıkın o kadar.(Bu da yaş ve kilo ile ilgili olduğundan miktar veremiyorum) Başta kırmızı et (Para:) yoksa yumurta ve beyaz et.
Yağlara geliyorum DİKKAT,bunu herkes söylemez.Pazarlarda bile satılıyor ithal uskumru.İddia ediyorum.Yararlı omega yağları açısından bu ithal uskumrudan daha zengin bir balık YOK.Sonradan yağlandırılmış ton balığını saymıyorum.Bu ithal uskumru (Dondurulmuş) büyüktür ve bazı yerlerde vatandaşa palamut diye kakalarlar.Alın,asla yağda kızartmayın.Hiç yağsız tavada ya da fırının ızgarasında götürün.Haftada iki gün düzenli balık yiyip performansını % 25 arttırmayan hesabını benden sorsun.
Son olarak meyve ve sebzeler olmazsa olmaz.Tuz'u unutmayın.Uzun binişlerde gazozlu içecekler yerine maden suyu alabilirsiniz.Kısaca asla ve asla,suni yiyeceklere tevessül etmeyin.Doğal yiyecekler bize fazlasıyla yeter.Bunları harfiyen uygulayıp faydasını göremeyen benden hesap sorabilir.
 

Cengiz Parlakgül

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
1.120
Tepki
748
Şehir
istanbul
İsim
cengiz parlakgül
bravo derya keçeci ayakta alkışlanır...
sağlık doğada var kapsülde tozda değil profesyonel olup bu işi mesleğiniz olarak benimsiyecekseniz hic durmayın hepsinden kullanın ancak amatörseniz ve zevk için antrenman yapıp fit görünmekse sorun tozlar sadece şişirir..
herşey doğada
 

delibalta

Forum Bağımlısı
Kayıt
24 Eylül 2004
Mesaj
672
Tepki
2.681
Şehir
kuzeyli
Başlangıç
1997—98
Bisiklet
Bisan
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
ben protein tozu kullanıyorum sebebi de şu:
işten geldikten sonra antrenman yapıyorum ve bittiğinde saat 23:00 lere yaklaşmış oluyor. O saatten sonra birşey hazırlayıp yemem sözkonusu değil. O yüzden normal karbo ve sıvı alımlarının yanında az birşey de protein alıyorum. Gündüz sürebildiğim dönemlerde ise protein almamı gerektirecek durum pek olmuyor.
 

Derya Keçeci

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Haziran 2011
Mesaj
1.735
Tepki
4.127
Şehir
Ankara
İsim
Derya
Başlangıç
1970—71
Bisiklet
Fuji
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Hüseyin Çelebi
sevgili kardeşim,aynı şartlarda protein tozu yerine,önceden hazırladığın et,kemik ya da tavuk suyunu da kullanabilirsin.Hem doğal olur hem besleyici hem de ucuz.
 

Soner SAĞ

Aktif Üye
Kayıt
19 Ağustos 2011
Mesaj
134
Tepki
143
Şehir
Kocamustafapaşa
Bisiklet
Kron
Hüseyin arkadaşım protein tozu kullanımının altinda yatan en temel sebebi kendi kullanım tarzını söleyerek açıklamiş aslinda. Genel kullanım amacı budur. Kana hızlı karişması ve midenin üstünde aşırı bir yük oluşmaması için kullanılır.

Protein içeren yiyecek maddelerinin sindirimleri zordur. Saatler sürer. Profesyonel olarak spor yapıyorsanız. (mesela vucut geliştirme) Günde almanız gereken protein miktarı kilo x 2 gr dir. 85 kg olan bir musabık 170 gr protein alması gerekmektedir. 1 kg sığır eti 19.4g protein içermektedir. 170 gr proteinin bulmak için günde kilolarca et, tavuk vb. besinler tüketimi gündeme gelir. Bu durum sindirim sistemi üzerinde büyük bir baskı oluşturur.

Musabıklar bu yüzden konsantre besinlere yönelir.

İkincide yukarda yazdığım gibi kısa sürede vucut tarafından sentezlenebilir.

ilk mesajımda dediğim gibi musabık veya bu işi profesyonel olarak yapmıyorsanız. Protein tozu size ek bütce getirir. Şahsi kanaatim gerekli görmüyorum.
 

rahmi kocaman

Daimi Üye
Kayıt
22 Temmuz 2011
Mesaj
275
Tepki
174
Şehir
istanbul
Bisiklet
Specialized
Kuru yemişlerin konusu geçmemiş. Onu da ben ekleyim tam olsun :) Yolda tüketmek için benim tercihim bu paket (link) Besin değerlerinde dikkat :)
Yeni yeni işlenmemiş veya taze yemişler içeren ürünler çıkmaya başladı. Haliyle değerler yüksek. Onu da şiddetle tavsiye ederim. Her besinde bulamayacağınız faydalı yağlar ve lif de cabası.
 

Ali Aktürk

Aktif Üye
Kayıt
4 Temmuz 2011
Mesaj
149
Tepki
27
Şehir
kayseri
Mataramızdaki suya karıştırdığımız pekmeze ya da maden suyuna ne dersiniz,Derya bey ?
 

Soner SAĞ

Aktif Üye
Kayıt
19 Ağustos 2011
Mesaj
134
Tepki
143
Şehir
Kocamustafapaşa
Bisiklet
Kron
Benimde önerim antremandan önce 2 avuç kuru üzüm, yarım avuç da:in: fındık.
 

Derya Keçeci

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Haziran 2011
Mesaj
1.735
Tepki
4.127
Şehir
Ankara
İsim
Derya
Başlangıç
1970—71
Bisiklet
Fuji
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Ali Aktürk

Ali kardeşim,konuya ilişkin görüşümü uzun uzun yazdım.Protein,karbonhidrat her ne tozu ise KARŞIYIM.Doğal beslenerek 50.yaşımda puf demeden çok rahat 100 km yapıyorum.Kargasekmez,sabuncubeli vız gelir.
1)Balık
2)Her türlü yaş ve kuru meyve
3)Doğal protein
4)Doğal karbonhidrat(Makarna,bulgur,çavdar)
5)Mineral kayıpları için tuzlu su,soda vs (Uzun soluklu binişlerde sürüş esnasında)

Pekmez hakiki ise olur,şekerle kaynatma işi ile olmaz.Marketteçarşıda pazarda satılan pekmezler pekmez değil,basit şekerin kralıdır.Önce azdırır,kısa süre sonra susturur.(Basit şekerlerin sıkıntıları çok.Alternatifi de)
 

Ferhat Köse

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Şubat 2010
Mesaj
6.263
Tepki
8.463
Yaş
48
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Bisan
Derya abi sonuna kadar katılıyorum söylediklerine fakat son kısımda 2 tane eklemem gereken nokta var :) birincisi uzun tur yarışlarının hiçbirinde sporcular maden suyu yani soda içmiyorlar (nedenini tam olarak bilmemekle birlikte spikerin yanındaki yorumcunun söylediğine göre mineral dengesiyle ilgiliymiş) ama kolaya hayır demiyorlar aynı sporcular.Bununda nedeni sanırım koladaki kafein ile birlikte şeker durumu.Bu söylediklerim en son yapılan Fransa turunda hangi etap hatırlamıyorum ama 8 ila 10 arası olması lazım uzun uzun konuşulan bir konuydu. Diğer tüm yazdıklarına aynen katıldığımı tekrar belirtiyorum :) saygılar.....