Merhaba elimde 22 jant Bisan kaptan katlanır bisiklet var.Bir süre önce canlandırmak başlığıyla konu açtım ancak yanıt alamadım bu model de single speed olarak düşünülebileceğinden konuyu burada açmayı uygun buldum. Genel olarak yenileme ve parça değişimi düşünüyorum.Kadro için boya söküm+yeniden boyamak yerine mat ya da parlak Karbon cast folyo kaplamayı düşündüm, desenler altın yaldızlı veya beyaz-kırmızı renk karışımı olabilir.Ancak boyama öneren olursa ve kaplama yöntemi karşıtı fikirler olursa onu da değerlendirebilirim.
Bu noktada kadro kaplama için su zımparasıyla düzeltildi ve temizlendi eski etiket ince olduğundan bir kaçı kadroda kaldı.Toplam ağırlık15.7 cıvarı idi şu an aynakol,arka fren aksamı ve gidon boğazı dahil kadro maşa ağırlığı 6.6 kg.
Kadro maşa ağırlığı herhalde 5 kg cıvarı olabilir ,bilgisi olan varsa öğrenmek isterim.Aynakol 44, arka 16 dişli.
Değiştirmeyi düşündüğüm parçalar ,
1-ön ve arka jant seti 22 bulamazsam 24 ?
Lastikler de 1.75 den (varsa) daha ince olabilir.
2-Gidon,orjinal bulunamazsa bmx veya daha düşük profilli45cm cıvarı olabilir.
3-Sele borusu (sele)
4-Pedal seti
5-fren kelepçe ve kolları
Belki lerde furş seti ve orta göbek eklenebilir.
Bunların ışığında forumda deneyimi olanlar ve halihazırda bisiklet toplama projesi yapan arkadaşların deneyim,önerilerini öğrenmek ve özellikle parçaların temini konusunda yol göstermesini rica ediyorum. Kısa zaman içinde resim de ekleyeceğim.Bu konuda hemen hemen hiç tecrübem yok ancak eskiciden alınan bir bisikletin canlandırılması ve yenilenmesi fikri güzel bir duygu teşekkür ederim...
Bu noktada kadro kaplama için su zımparasıyla düzeltildi ve temizlendi eski etiket ince olduğundan bir kaçı kadroda kaldı.Toplam ağırlık15.7 cıvarı idi şu an aynakol,arka fren aksamı ve gidon boğazı dahil kadro maşa ağırlığı 6.6 kg.
Kadro maşa ağırlığı herhalde 5 kg cıvarı olabilir ,bilgisi olan varsa öğrenmek isterim.Aynakol 44, arka 16 dişli.
Değiştirmeyi düşündüğüm parçalar ,
1-ön ve arka jant seti 22 bulamazsam 24 ?
Lastikler de 1.75 den (varsa) daha ince olabilir.
2-Gidon,orjinal bulunamazsa bmx veya daha düşük profilli45cm cıvarı olabilir.
3-Sele borusu (sele)
4-Pedal seti
5-fren kelepçe ve kolları
Belki lerde furş seti ve orta göbek eklenebilir.
Bunların ışığında forumda deneyimi olanlar ve halihazırda bisiklet toplama projesi yapan arkadaşların deneyim,önerilerini öğrenmek ve özellikle parçaların temini konusunda yol göstermesini rica ediyorum. Kısa zaman içinde resim de ekleyeceğim.Bu konuda hemen hemen hiç tecrübem yok ancak eskiciden alınan bir bisikletin canlandırılması ve yenilenmesi fikri güzel bir duygu teşekkür ederim...