Scudo Sports

lance armstrong kaza geçirmiş

Scudo
Ayrıntılı bilgi: (link)

İyileşmesi 4 ile 6 hafta kadar sürebilir diyor haberde, L.A. ne yapacağına henüz karar vermemiş Giro için sorun olacak gibi görünüyor :(

vay be desenize çekişmeler o kadar idmanlar boşa gitti az da olsa sonuçta forum kaybedicek yaızk olmuş yaaa

Köprücük kırığı öyle kolay kolay atlatılan bi sakatlık değil, bende 2006 senesinde Konya Meram da köprücüğümü kırmıştım. Çok berbat bir sakatlıktır gerçekten, sadece kırığın iyileşmesi ile kurtulamıyorsunuz... Kırık iyileştikten sonra birde iyileşme süreci sırasında oluşan kireçlenme problemi ile savaşıyorsunuz...Acil şifalar diliyorum ama bu sakatlığı yaşayan sporcular iyileştikten sonra yarışmaya devam edebilselerde genelde sezonu Performans anlamında kapatırlar.

@Aytaç Biber

Sanırım Fransa turlarının birinde yine yanlış hatırlamıyorsam Taylor Hamilton kaza sonrası kırık köprücük kemiği ile kalkıp yarışmaya devam etmiş :s

adamın sağlıktan çekeceği varmış ya :-/

Ağız tadıyla bi Fransa turu seyredecektik ya:( inşallah tura kadar toparlanır Armstrong...

(link)
linkten bizzat agzindan ne yaptigini ogrenebilirsiniz

arkadaşlar kazanın youtube den değilde başka bir vidyo sitesinden linkini koymanız mümkünmü acaba? bu arada başlığı görünce şoke oldum. acil şifalar diliyorum...

(link) Deneyin isterseniz eyer açamıyosanız.

@Hakan Yazman

Kırık değildir o, çatlaktır. Kırık köprücük ile değil bisiklet üstünde yarışması, kırık olan tarafındaki kolu ile yerden kalem alıp kaldırması bile imkansız.:)

Çok yazık.. :(

Geri dönmesi ne kadar çok sevindiysem,kaza haberine de o kadar üzüldüm. :sigaraici :( :sigaraici

Bir an önce iyileşmesi dileklerimle..

arkadaşlar bakın bu videoda abulansa felan koyulma videosu

(link)

@Aytaç Biber

bu kemiğin diğerlerinde olduğu gibi nereden kırıldığı önemli siz kirçlenmeden bahsettiniz o zaman siz kemiğin üst ucunda akromion denilen dışardan bakıldığında omuzun üstüne doğru noktasal çıkıntı görünümünde yer alan ve burada yarı oynar tabir edilen yerden kırmış olamanız gerek ama bahsedilen sporcunun neresinde bir kırık olduğu açıklanmış değil heralde bildiğim kadarı ile bu kemik vücudun en kolay kırılan kemiği.Sonuç olarak yer ve kırılma anıda bağlı olduğu yakın kas gurubun hangisi olduğu çok önemli!
saygılarımla

çünkü vücutta hissedilen acı kemiğin kırılmasında çok çevresindeki doku kas ve esas sinir dokusun verdiği baskıdan kaynaklanmakta.Buda dedğim gibi nereden nasıl ve parçalı ,bütünlüğü bozulmuş vs kırma şekli çok önemli geri dönüş süresi açısından.
saygıalrımla

• Beğen
Tepkiler: sprint
Geri