Scudo Sports

lance armstrong kaza geçirmiş

@Aytaç Biber

Dün akşam seyrettim Taylor Hamilton göğsündeki sargı ile yarışmaya devam ediyordu hatta L.A. a atak bile çekiyordu, sunucu "broken collarbone" diyordu aynı ifadeyi L.A. kitabında da kullanıyordu, ayrıntısı hakkında bilgim yok ...

• Beğen
Tepkiler: sprint
Scudo
Bu sabah okuduğum La Gazetta'da Bruynell'e göre Giro'da yarışır diyordu.

• Beğen
Astana takımının menejeri Johan Bruyneel, Lance Amstrong'un kırık köprücük kemiğinin gerek Giro d'Italia gerek Tour de France'da yarışmasına engel olmayacağını, italya turunda çok iddalı olmasını beklememekle birlikte fransa turunda kırık kemiğin Lance'ın performansını değiştirmeyeceği gibi açıklamalarda bulunmuş. detayı

(link)

ben acromioclavicular eklem yerinden(köprücüğün dış ucu) köprücük kemiğimi kırmıştım iki yaz önce.

kırılan yer sakat olsa da ve iyileşmek için ameliyat gerektirse de, kolumu kafa seviyesinin üstüne kaldiramamak dişinda bir duruma sebep vermedi, ameliyattan beş hafta sonra tekrar ağirlik salonunda eski ağirliklarimdan epey az da olsa bench press yapabiliyordum.

sabit bisiklet üzerinde antremanlarina devam edebileceği gibi, sporcu olmasının verdiği vücudun çabuk toparlanmasi da eklendiğinde sorun yaşayacağini sanmiyorum.

köprücük kırığı bisiklette en sık rastlanılan sakatliklardan biri ve eminim cabucak rehabilite olmasi için en iyi teknikleri uygulayan en iyi doktorlar fiziksel olarak dünyadaki en güçlü insanlardan biriyle çaliştiklarindan ötürü sorun olmadan halledilecektir.

• Beğen
bende 2004 yılında kamyona çok kötü şekilde çarptım köprücük kemiğimin kırılan ve parçalanan kısımları plexus brachialis sinirini kopartmış ...neyse kemiği akciğerime saplanmadan yukarı çektiler ..yapılan tendon transferleri ile biraz iyileşme sağlansada sakat kaldım..ne omuz kaldı ne kemik ama yinede biniyorum bu merede....

Ünlü bir sporcu arkadaşım da bisiklet kazası sonucu köprücük kemiğini kırmıştı. Kırık tam olarak nededeydi bilmiyorum ama doktorların 6 hafta tam dinlenme, min 4 ay spordan uzak kalma önerilerine rağmen kendisi 4. hafta da gözümüm önünde 160 kg ile benc press yapmıştı. Sporcu olmak bambaşka bişey. :)

• Beğen
Tepkiler: Erdi Altınyay
(link)

Burdaki videoda Lance son durumu konusunda açıklama yapıyor, kemik bir çok parça olarak kırılmış, bir plaka konmuş yaklaşık 12 vida ile sabitlenmiş.

Bu adama bir şey olmaz. Kalkar çatır çatır bisiklet sürer tekrar. O olmazsa tdf zevkli olmaz. Sonuçta bu kadar şey konuşuldu adam inatla yarışır valla.

bisikletle antremana çıkmış ama doktora söylemeyin diyor kendisi ...

Gazzetta dello Sport's un web sitesinde perşembe günü yer duyuru da lance'ın Amerika Colarado daki organizatörleri kırığın iyileşmesinin iyi gittiğini belirtmesi bisikletçinin giro ya katılması konusundaki şüpheleri dağıtmış

ayrıca sprinter Robbie McEwen da giroya katılacağını teyid etmiş. Robbie McEwen belçika daki yarışta düşmüştü. düşen düşene buyrun linki:

(link)

@Hakan Yazman

Benim köprücüğün durumu ile aynı...Benimde omuzda malesef aynı taraktan var...Bazen batma yapıyor ve sol koluma çok uzun süre yüklendim mi ağrıyor. Tabi Lance ın çevresi doktor ordusu ile sarılı, gün gün takip ediliyor, iyileşmesi bu yüzden çok kısa sürecektir. Zaten hafif antremanlara başlamış kendisi.

Geri