Yaklaşık 4/5 senedir bu güzergahda (tek başına, yada ikili şekilde) uzun turlar düzenliyoruz. Net olarak 2004 yılından itibaren yapılan bütün maraton ve performans turların istatistik bilgilerini kayıt altına aldık. Hava sıcaklığı, rüzgar yön derece, toplam mesafe, ortalama hız, ortalama nabız atım sayısı, kalori vb. gelişimi incelemek amacıyla veri tabanı oluşturduk.
Bu verilerde Mayıs/Haziran ayları hem hava sıcaklığının uygun olması, hemde rüzgarın az olması nedeniyle uygun görünüyor. Mayıs 2007 ayındaki ortalama sıcaklık : 27/29 derece, rüzgar her iki yönden hafif kuvvetinde. Haziran 2007 ayındaki ortalama sıcaklık : 28/30 derece, rüzgar her iki yönden hafif kuvetinde.
Bu istatistik bilgilerden bazı detaylı örnekler sunmak gerekirse:
- Tarih : 19.Ağustos.2007, Hava sıcaklığı: 32 derece, Rüzgar : 2 kuzey yönünde
- Yol Güzergahı : Ankara - Sivrihisar girişi bölümünden dönüş (Eskişehir yolu)
- Toplam yol mesafe : 274 km
- Geçen zaman : 14 saat (Dönüşde Polatlı'da yemek molası, zorunlu ihtiyaç molası bu süreye dahil)
- Mola yerleri : Temelli kahvaltı, Polatlı öglen vakti yiyecek ve icecek vb. Gordion ve Sivrihisar girişinde tekrar icecek vb. molası. Dönüş yolundaki molada yine buna benzer şekilde olmuştur. Bu tip geziler defalarca yapılmıştır.
Yukarıda örnek gösterilen turu 2007 yılında tek kişi olarak yapmıştım, buradaki en önemli sıkıntı tek başına olmanın verdiği yalnızlık hissi. iPod muzikleri yeterli olmuyor. Yaklaşık 14/15 saat süren bir gezide, yorgunluğun yükseldiği anlarda insan kendi kendine konuşuyor, bilen bilir ! Ayrıca herhangi bir aksilik durumunda, yanınızda bir yol arkadaş olması güvenlik açısından önemli.
[URL=https://www.bisikletforum.com]http://img410.imageshack.us/img410/5306/maratontur300fh7.jpg[/URL]
Yukarıdaki grafik görüntüsünde yol güzergahını göstermeye çalıştım, bazı bölgelerde kısa mola, bazı bölgelerde daha geniş ihtiyaç molası düşünüyorum.
Ankara'dan tura başlama (Akay Cad) saati: sabah 06:00 , tur bitimi Ankara'ya varış saati : akşam 21:00
Konuyu toparlıyacak olursak, 2008 yılındaki bisiklet sporundaki idealim 300+ km mesafeyi aşmak, geçen senelerde defalarca 300 km'nin kıyısından dönmüş olsamda, kismet olursa bu sene bu barajı geçmek istiyorum. Katılmak isteyen herkese yerimiz var.
Sevgi ve saygılarımla...
hakaN