@chn krmz
Soyledigin sey ilk baslarda 15-20 saniyeyi gecmez zaten (gercek anlamda max kadans ve max guc) 20 saniyelik 10 set ile haftalik programina ekleyebilirsin ilerleyen gunlerde saniyeyi 30 a set sayisini da 16 ya cikarabilirsin.zaten dogru yaparsan ve aralara 2-3 dakika dinlenme eklersen(antreman duzeyine gore dinlenme nabzina inmen lazim) yaklasik bir saat surer ve insani perisan eder.haftada bir gun yeterlidir.
Max degeri gorebilmek icin baz alman gereken en ucuz veri nabizdir.(powermetre alamayacagini dusunerek) i yuzden ucuz da olsa bir nabiz saati sart ve bu 20-30 saniyenin tamamini max nabiz seviyesinde yapmak lazim.
Gelelim isin inceliklerine oncelikle bu antreman tipi disarida cok daha zor ve tehlikelidir.trafik hava sartlari stabil olmayan yol durumu o yuzden sabit bir bisiklet veya trainer gerekir.
Diger incelik bu antremanda kadansi ve sertligi iyi belirlemek gerekiyor 30 saniye dayanilamayacak kadans veya sertlik verimi cok dusuruyor bunlari iyi belirlemek lazim.mesela ben kis aylarinda calistigim sabit bisiklette 8 nci (en son o

) kademe sertlik ve 130-145 kadans ta en cok verimi aliyorum.kadansi arttirirsam 30 saniye duramiyorum sertligi yada kadansi azaltirsam max nabiza cikma surem uzuyor bu seferde o 30 saniyeye bitik basliyorum.kisa bir sure zannedilse de insana max nabizdaysan buyuk eziyet veren gecmek bilmeyen bir son 5-10 saniye verir
Bu antremani yaparken kayit altina alman gereken bir bilgi de kac saniyede max nabiza cikip ozellikle kac saniye veya dakikada dinlenme nabzina indigini takip etmen gerekiyor.
Gec cikilan max nabizdan cabuk inilen dinlenme nabzi kaliteli antreman seviyesine gelmis vucudun gostergesidir.
Bu forumdan en cok sevdigim abilerimden bir tanesi induran ornegini vermisti bu konuda bisiklet idollerinden induran max nabizdan dinlenme nabzina bir dakikada inebiliyormus ki anlayana buyuk birsey

zaten tirmanis videolarinada bakinca anliyorsun firliyor atiyorum uc dakika tam gaz tirmaniyor stabile geciyor bir dakika sonra tekrar tam gaza geciyor ve bunu bir kac defa ust uste ve buyuk bir tirmanista yapiyor rakipler ise bir kacina cevap veriyor ama bir sure sonra durmak zprunda kaliyorlar.
Kissadan hisse

haftada bir gun tavsiye edilir dogru yapilirsa cok etkilidir.