Scudo Sports

sedona borlamı? yoksa kron x500 mü?

@drtroy

Dostum git bisikleti gör bisiklet çok guzel DEORE SET fiyatı ne kadar bir araştır neredeyse bir sedona borla parası yapar.

Git ve bisikleti incele bin üstüne gör.

saygılar.

• Beğen
Tepkiler: drtroy
Scudo
@gokhancan
bir düzeltme yapayım :)

Deore set 270€

Sedona Borla 215€

ve bu bisiklet 450ytl, 2. el olsun diyelim hadi, 550den 450ye indi dün.

Kalanıyla da güzel aksesuar parası çıkar gibi ;) kask eldiven falan hani..

@celil.mayaoglu

Evet şimdide ben BAĞARIYORUM . Bu bisikleti almayın gidin sedona borla alın :))) Şaka bir yana.

Bu bisiklet harika bir bisiklet. Alıcak arkadaşa iyi sürüşler dilerim.

@drtroy

Kardes, eger oneri istiyorsan sana acele etme, piyasayi iyice arastir, forumlari oku, firmalarin kendi sitelerindeki bilgileri oku karsilastir. Kimsenin etkisinde kalmadan karar vermeye calis derim. (Bende senin gibi sahilde 2 tur atarim dusuncesiyle aldigim bisikleti, bisikletten beklentilerim degistigi icin daha iyi bir bisikletle degistirmeyi planliyorum.) 1 aya kadar sezon bitecegi sebebiyle fiyatlarda dusus olacagi icin biraz sabredersen iyi bir bisikleti istedigin fiyata alabilirsin.

Simdiden hayirli olsun.

@celil.mayaoglu

üzülerek sölüyorumki bunun gibi birçok yan sanayi no name kadrolar var piyasada.Mesela daha önce Specialized'ın çakmaları yapılıp satılmıştı. :boese157:

sahibi olan arkadaşla görüştük. No name bir kadro var bisiklette. bu kadro ve üzerindeki parçalarla 450 ytl edermi sizce. kadro boyu konusunda tam bilgi alamadım.

@ondert

Dostum yukarıda arkadaşımız deore set ve sedona borlayı kıyasladı :)

daha ben bunun uzerine başka bir şey soyleyemiyorum.

Sedona borlanın ikinci eli 250 ytl ye satılırken deore setli bir bisiklet 500 ytl

DAHA BUNUN ÖTESİ VARMI? deore setten bahsediyoruz burada.

DEORE SETİN KENDİSİ 270 EURO.

saygılar.

@ondert

zaten öyle bisikletleri almak için belli masraflara girileceği zaman dağıtımcısına gidip alınır, misal merida'yı şu an kim dağıtıyor? aslı bisiklet değil mi? o zaman aslı biisklete gidip siparişini vericeksin. Meridanın sayfasındaki Türkiye dağıtımcısı Aslı Bisiklet mesela, bunun da dağıtımcısını bulup bizzat ona gitmen lazım. Peugeot için gecerli değil bu dediğim,zaten Türkiye'de artık peugeot satılmıyo; specialized bisiklet de araba parası yani.Adamlar da iyi hedef seçmişler, ama bisiklet geometrisinin taklit edilebileceğini sanmıyorum.

Buna gelince, en doğru bilgiyi satan arkadaşı arayıp sorarak elde edebilirsiniz; şahsen el yapımıysa bu kadro daha kıymetlidir, çünkü seri üretimdeki gibi standartların üzerinde daha detaylı işçilikle üretilmiş kadrolara kimi zaman paha biçilemez.Fakat arkadaş el yapımı bisiklet diyo, kadro için alüminyum diyor.

Hem öyle olsa da yine o vites - fren ekipmanları, jant seti, pedallar, gidon, aynakol ve pedallar deseniz eline su dökemez asla burdaki kıyaslanan bisikletler. Kadroya bakınca şeklinden eski model kadro olduğu çok iyi anlaşılıyor, şimdiki üretilen kadrolardaki gibi abuk subuk kaynak izleri yok.

Bir de o bisikletin önünde yanlış görmüyorsam peugeot'un logosu var.

Yanlış da görebilirim. Satıcısı değilim, satıcının yakını da değilim, insandan insana değişir zaten tercihler. Önemli olan sağlıklı karar verebilip verilen kararın ardından mutlu olabilmek. 2 ay oldu bisiklete bineli, alana kadar 2 ay araştırmalar yaptım, deneyimim oldu baya, yani ne nedir ne değildir anlayabiliyorum daha iyi.Şimdiki aklımla bisikletim olmasa bunu zaten direk alırdım kimseye bahsetmeden.
Ben bisikletimi 280e aldım, çok da memnunum, ancak 700milyon masraf etmem lazım ki o peugeot gibi olsun bisiklet, çünkü bi göbek değiştirmeye kalksam 20milyona, göbek değişti diye ona uyumlu yeni ruble,yeni jantseti,yeni lastik,doğal olarak da ruble değişince vitesler ve vites kolları değişince kadro ve amortisör hariç her şey değişmek zorunda olucak.Gireceğim masraf da en az bisiklet parası olan 270ytl,bunu daha önce hesaplamıştım shimano alivio için. Deore yapsam gene aynı masraflardan geçicem, bu sefer bu sete uygun ekipmanlar değişimine başvurucam, gene jant seti tekerler falan değişicek, hatta tatmin olmıycam maşa bile değişmek zorunda olabilicek; çünkü o kadar masrafa girip de kıymetine paha biçemeyeceğim parçalarla bisiklete binerken daha konforlu ve güvenli olan amortisör olmak zorunda.Yani 900ytlye mal olmuş bir bisiklet almış olucam böylelikle. Bunu satan adam da zaten merakından değil, aceleden satıyor.

• Beğen
Tepkiler: gokhancan
Sedona Borla

Kadro:Sedona Borla

Maşa:Suntour XCM

Furş Takımı:NECO 142

Vites Kolları:Shimano ST-Ef 50 7"li

Arka Vites:Shimano TX-50

Ön Vites:Shimano C-50

Aynakol:Shimano FC-M 151

Ruble:Shimano 7"li Megarange

Zincir:KMC Z-51

Arka hazne:Rulmanlı

Ön hazne:Rulmanlı

Jantlar:çift kat

Jant teli:260 siyah

Gidon:Amoeba Borla

Gidon boğazı:Amoeba Borla

Sele borusu: Tranz-x 27,2

Sele: Sele Royal

Sele Kelepçesi: TW 31,8

Dış Lastik:CST 26

İç lastik:CST 26"

Pedal:Xrema

Elcik:power

Kron XC 500

KULLANICI TIPI : MTB

KADRO : KRON XC 500 7005 Double Butted Aluminium

ÖN AMORTİSÖR : ZOOM

ARKA AKTARICI : Shimano TX 30

ÖN AKTARICI : Shimano C050

VİTES KOLLARI : Shimano Altus

RUBLE : SHIMANO

ZİNCİR : KMC Z-51

AYNAKOL : SHIMANO TX 70

ORTA GÖBEK : SHIMANO

FREN ÖN / ARKA : SHIMANO BRM-421

FREN KOLLARI : SHIMANO Altus

ARKA GÖBEK : SHIMANO RM-30

ÖN GÖBEK : SHIMANO RM-40

PEDALLAR : VP

GİDON : ZOOM Special Light series

BOYUN : ZOOM Special Light series

FURÇ TAKIMI : VP Cane Creek

SELE : SETLAZ

SELE BORUSU : ZOOM Special Light series

SELE KELEPÇESİ : ZOOM Special Light series

JANT : RIGIDA

JANT TELLERİ : CN Spokes

LASTİK : IRC

JANT EBATI : 26"

VİTES SAYISI : 24

MATERYAL : 7005 Çift İnceltilmiş Aluminyum Gövde

AĞIRLIK : 13,5kg

SIZE : 13,5" , 16" , 17,5" , 19" , 21"

@celil.mayaoglu

benimde bi arkadaşımda specialized taklidi no name kadro var.bisiklet geometrisi tamamen aynı değil sadece ufak farklar var.Bu arada konu sahibi özel mesajınız var ;)

• Beğen
ben de kaçkar bisikletten kron xc1000 aldım 320 Euro ya. nakitte %10 indirim yapıyolar, kredi kartına taksit yapıyolar, yardımcı oluyolar yani.

bu modeli hiçbiyerde bulamadım. ya istediğim renk yoktu ya da kadro boyu uygun değildi. en sonunda burada buldum ve biraz kapora verdim bisikleti ayırttım(bu da bi ödeme seçeneği bu arada)

forumlarda satılan 2. el bisikletler sıfır fiyatlarından çok ta aşağıda değil sanki. o yüzden sıfır almak daha iyi gibi...

bu numaralar bisiklet alabileceğin numaralar. ben baya bi yer aradım ve en yardımsever bulduklarımı yazıyorum buraya. biriyle ödeme meselesini halledebilirsen aldığın bisiklette içine siner diye düşünüyorum.

klas bisiklet: 0212 6638550
efor bisiklet: 0212 5261638/5226492/5046375
kaçkar bisiklet: 0212 2580291-92/2592279 / 0216 4149581
atilla bisiklet: 0216 3430376
erdoğanlar bisiklet:0312 4357455-56
bisikletcim.com: 0346 2214660/2256222
(reklam gibi olmamıştır umarım)

bunların kargo parası olacak tabi bide, nasıl hallolur bilmiyorum.

• Beğen
bak abicim bütçen yetiyor bi arkadaşım satıyor xc500 istersen 400 den 350 360 yaptırırım fiyatını

merhaba arkadaşlar bende yeni bir bisiklet almak istiyorum.öncelikle aradağım özellikler şöyle;
-ön amortisörlü (amasörler bazen devre dışı bırakılabilecek bu kilitli maşa dediklerinden)
-şehirler arası yolculukta birde arasıra düz, hafif engebeli, toprak zeminde kullanıcağım bütcem 300-360 euro civarı.
-şehirler arasında giderken hızlı olabilmek için hafif olması önemli
-araştırdığıma göre trek ve scott cinsi kaliteli markalar tercihimdir.(bildiğiniz başka iyi marka varsa onlarda olabilir.
-salcano gibi yeni yıldızı parlamış markalar tercihim değildir.
-ikinci el de almıcam.

Geri