@Tuonela
Önce yanında dayanabileceğin bir şeyler olsun. (Masa, şifonyer, kapı, duvar vs...) Yoksa ilk binişlerde düşme olasılığın 10/9; benden söylemesi. Her gün alıştırma yapmalısın; böylece alışma sürecin ve denge sağlaman gitgide kolaylaşır; ki bahsettiğim yardımcı unsurlara (masa, şifonyer vs.) ihtiyacın kalmaz. En iddialı ve düşmem diyen insan bile muhakkak birkaç kere düşmüştür. İlla ki seni üstünden atacak. Kendini çok kasma ve maksimum dengeyi sağlamaya çalış.
Başlangıç antrenmanlarında kendine fazla yüklenmemen tavsiye; çünkü roller düz yolda gitmekten (hatta yokuşlardan) daha zorludur. Alışman zaman alacak.
Bunun dışında antrenmana başlamadan önce karşına bir ayna koy; bu seni motive edecektir. Ve stilini belirlemene yardımcı olacaktır.
Muhakkak açık bir pencere, balkon kapısı vs. olsun. Çünkü içerdeki hava kesinlikle sana yetmeyecek; ve özellikle yaz mevsiminde bir adet vantilatörün de olması faydalı olur. Çok terleyeceksin, aynı zamanda yanında sürekli bir havlu bulundur.
Son olarak da tam gaz bir müzik açtın mı üstünden inmek istemezsin artık.
Diğer arkadaşları bilemem ama ben roller üstünde yarım saat kalıyorum; ve bu süre bence ideal.
Halil'in de dediği gibi kadans için gerçekten çok faydalı. Ben yokuşlarda da çok faydasını görüyorum. Bence yol bisikletine binen herkesin evinde bulunmalı. Kötü havalarda da bayağı işe yarıyor.
Benden bu kadar. Umarım yardımcı olmuşumdur; kolay gelsin.