roudeur
Üye
- Tepki
- 180
- Başlangıç
- 2016—17
- Bisiklet
- b'Twin
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Son düzenleme:
zwift için önce MacBook bilgisayarıma uygulamasını indirip üye oldum. 7 gün ücretsiz kullanım hakkı verdi bana. bende 5 gün sonra aypon telefonumdan yeniden zwift indirip üyelik için 50 lira ödedim. ordada 7 gün ücretsiz kullanım 23 ocaktan itibarende 50 lira karşılığında kullanmaya devam et diye alımda mesaj vermişti. ben parayı ödememe rağmen neden 23 ocağı bekliyorum. Neden MacBook bilgisayarımda uygulamayı açtığımda satın al görünüyor. ayın 23ünü mü beklemem gerekiyor. Lütfen aydınlatın. Macbook olduğunu belirtmemdeki sebeb ikiside apple olmasına rağmen pc üzerinden almak istediğimde 15 dolar istiyor diye telefon üzerinden almam.
@mavi silgi
Ben de yakın zamanda ücretli abonelik yaptım. Önceden ücretsiz versiyonunu kullanıyordum, ilk açtığımda 7 günlük deneme vermişti. Ücretsiz kullanımda ayda bir kez bir seferlik 25km ve üstü sürüş veriyor. Ücretli aboneliğe geçince yeniden 7 günlük sınırsız kullanım(sanırım cayma hakkı tanıyorlar bu sürede) verdi ve parayı çekmedi. 7 gün dolunca parayı çekti ve üyelik artık sınırsız olmuş oldu. 7 günlük de olsa ücretsiz sürümün tadını çıkarın derim.
Arkadaşlar benim de bir sorum var. Ben Zwift'i telefondan kullanırken hiçbir bağlantı sorunu yaşamıyorum. Aslında telefondan kullanma sebebim, dizüstü bilgisayarımda bulunan bluetoothun trainerı görmemesi idi(Ne Aygıtlarda ne Zwift'te görüyor). 11.5 yaşında ama Windows 10 Pro 64bitlik bir bilgisayar, nedense Bluetooth aygıtı yokmuş gibi davranıyor. Sürücü güncelleştirme açısından birçok yolu denedim ama olmadı. Şu sıralar geçici olarak Windows 8 64bite sahip olan başka bir dizüstü bilgisayar kullanıyorum. Bunda ise Aygıtlar kısmından traineri görüyor ancak bağlantı hemen kesiliyor. Zwift ise hiç görmüyor. Bu sebeple Companion aracılığıyla bilgisayara bağlanıp o şekilde kullanıyorum ancak sürekli olarak, değişken sıklıkta bağlantı hatası alıyorum: Bir anda anlık olarak gösterilen watt ve kadans verilerim kayboluyor. Bazen kendiliğinden düzeliyor. Bazen ise yeniden bağlanmaya çalışıyorum. Bağlantı sekmesinde No connection hatası alıyorum. Dün akşam girdiğim bir eventte 20 defa yaşadım neredeyse. 5-10 saniyelik olarak hep kopuş yaşadım.
Acaba sorun internetle mi alakalıdır? İnternet radyoları genelde açık oluyor ve herhangi bir kesinti yaşamıyorum. Hızla alakalı bir problem mi acaba desek, internet 50mbit fiber. Dediğim gibi, telefonda kullanırken herhangi bir bağlantı hatası almıyorum ama telefon sanırım düşük özellikli olduğundan, çevrede bisikletçi sayısı arttıkça kasma/donma oranı da artıyor. O yüzden bilgisayarda kullanmak en sağlıklısı.
Sorun internette değilse, bir USB bluetooth aygıtı almak bu sorunu çözebilir mi? Bu şekilde Zwift kullanan var mı acaba? Yeni bir laptop alacak durumum yok, dehşet fiyatlar çıkıyor önüme. ANT aygıtları hususunda emin değilim özellikle 10.000 km'yi aşmış ve neredeyse hiçbir parçasında güncelleme yapılmamış giriş seviyesi bir yarış bisikleti önümde duruyorken.
Evet ikisi de açık, telefonda GPS de açık. Akıllı saatim yok, bilgisayara herhangi bir şey eşli veya bağlı değil@Joseph Cavalcanti Hem telefonunun hem de bilgisayarın bluetooth u açıkmı o esnada yada bu sensörleri tanıyan akıllı bir saatiniz var mı ?
Açıkçası dediğiniz durum bana mantıklı geliyor. Birisi 11.5, diğeri 6.5 yıllık laptopDaha önce eşleştirdiğiniz başka bluetooth aygıtları varsa (telefon, saat, kulaklık, tv vs.) ve civardalarsa bağlantının stabilitesini etkileyebilirler. Pc'de önceki eşleştirdiğiniz cihazları da temizleyip farklı bluetooth sinyallerinden steril bir alanda deneseniz? Faydası olmazsa dizüstünde bulunan bluetooth modül eski teknoloji olduğu için veri yolu dar geliyor olabilir, protokolü sağlıklı iletişim kuramıyor olabilir. Yeni nesil bir harici bluetooth modül ile denemekte fayda var.
Yeniden merhaba, Tacx neo smart Trainer aldım. Zwift üyelik problemini çözdüm. denildiği gibi 23ünde parayı çekip full üyeliğime devam edeceğim. Şimdi asıl sorumu sormak istiyorum. FTP testi yapacağım. Bu testi rampaya göre mi yapmalıyım yada diğer şekilde mi? Testtete sanırım bir kaç seçenek oluyor. Testi yaptıktan sonra otomatik pazartesi salı çarşamba filan gibi bana çalışma programını kendisi mi hazılıyor yoksa benim başka bir şey yapmam gerekiyor mu?
Zwift programını ciddi şekilde çözüp sorularıma cevap verebilecek birisi varsa şimdiden teşekkür ederim. Allah razı olsun.
Ne güzel anlattınız, adınız Adam mı?Istediğiniz testi yapabilirsiniz, sonuç çok yakın çıkacaktır. 6 haftada bir testi tekrar yaparak FTP gelişiminizi de takip edebilirsiniz.
Şu sayfadan daha detaylı bilgi de edinebilirsiniz: (link). Önceden herhangi bir test yapmadıysanız, Zwift ekibi Ramp Test'in daha kolay ve hızlı sonuç vereceğini söylemiş. Ayrıca en az acılı test de o. (FTP, bir saat boyunca uygulayabileceğiniz maksimum güç olduğu için, testi de illa ki biraz acı çektiriyor.) Sonradan yapacağınız testlerde, 20 dakikalık standart testi uygulayarak daha kesin sonuçlar alabilirsiniz.
Zwift FTP test yaptınız diye size bir plan program yapmayacak. Zaten içinde bir sürü antrenman ve program var. Bu antrenmanlar kim yaparsa yapsın, onun FTPsi üzerinden belirlenen yüzdelik dilimlere göre hazırlanmış. Sizin FTPniz atıyorum 240 Watt çıktı (aslında bu değerin kilonuza bölünmüş hali daha önemli), Zwift içindeki programları sizin 240 Watt'ınıza göre zonelarınızı belirleyip trainer'ınızı kontrol edicek.
Ne güzel anlattınız, adınız Adam mı?
Etkinlik olarak güzel bir aktivite. Dikkatimi çeken ödül adı altinda verilecek kuponun kullanılması için podyum yapanın en az 750 TL harcama şartı olması komik olmuş.Yarın Peloton İstanbul'un düzenlediği sanal Granfondo var:
![]()
Yarış haritası şu:
![]()
Peloton İstanbul & BMC Türkiye Granfondo Sanal Gran Fondo Serisi🚴🏼♀️
⚡2020 sezonunda Türkiye’de sanal ortamda gerçekleştirilen ilk ödüllü ve resmi bisiklet yarışları, 2021 sezonunda yine bir ilke imza atarak start alıyor.
⚡Türkiye’nin ilk sanal gran fondo yarışları her hafta değişen parkurlarla sporcular ve izleyiciler ile buluşacak. Her hafta Cumartesi günleri saat 14.15 youtube üzerinden canlı yayınlanacak olan sanal yarışlar, 7 ‘den 77 ‘ye tüm katılımcılara açık olacak. 📺
⚡Genel klasman ödüllerinin yanı sıra çekiliş ile ödül dağıtımı ve özel indirim paketleri katılımcılara hediye olarak verilecek.
⚡Yarışa katılan ve tamamlayan tüm sporculara e-sertifika gönderilecek. •Pandemi süreci ve yarış takvimine bağlı olarak yarışlar tüm yıl boyunca düzenlenecek.
Yarışlar Zwift programı üzerinden Peloton İstanbul Bisiklet Spor Kulübü ve BMC Türkiye işbirliği ile gerçekleştirilecek.
Her hafta Cumartesi günü Türkiye saati ile 14.15 te başlayacak Granfondo yarışları için, katılım şartları ve tüm detayları linkte bulabilirsiniz:
Peloton İstanbul & BMC Türkiye Granfondo Sanal Gran Fondo Serisi🚴🏼♀️
⚡2020 sezonunda Türkiye’de sanal ortamda gerçekleştirilen ilk ödüllü ve resmi bisiklet yarışları, 2021 sezonunda yine bir ilke imza atarak start alıyor.
⚡Türkiye’nin ilk sanal gran fondo yarışları her hafta değişen parkurlarla sporcular ve izleyiciler ile buluşacak. Her hafta Cumartesi günleri saat 14.15 youtube üzerinden canlı yayınlanacak olan sanal yarışlar, 7 ‘den 77 ‘ye tüm katılımcılara açık olacak. 📺
⚡Genel klasman ödüllerinin yanı sıra çekiliş ile ödül dağıtımı ve özel indirim paketleri katılımcılara hediye olarak verilecek.
⚡Yarışa katılan ve tamamlayan tüm sporculara e-sertifika gönderilecek. •Pandemi süreci ve yarış takvimine bağlı olarak yarışlar tüm yıl boyunca düzenlenecek.
Yarışlar Zwift programı üzerinden Peloton İstanbul Bisiklet Spor Kulübü ve BMC Türkiye işbirliği ile gerçekleştirilecek.
Her hafta Cumartesi günü Türkiye saati ile 14.15 te başlayacak Granfondo yarışları için, katılım şartları ve tüm detayları linkte bulabilirsiniz. :
Etkinlik olarak güzel bir aktivite. Dikkatimi çeken ödül adı altinda verilecek kuponun kullanılması için podyum yapanın en az 750 TL harcama şartı olması komik olmuş.