Scudo Sports

Zwift nedir? - Tacx flow smart trainer ürün inceleme - Genel bilgiler - Antrenman

Özcan güler

Daimi Üye
Tepki
2.767
İsim
özcan güler
Bisiklet
Diğer

Herkese Merhaba;

Zwift nedir? Tacx flow smart trainer ürün incelemesi ve genel bilgiler içerir.
Yasaklarla beraber trainerlara olan ihtiyaç daha da arttı.
Evde antrenman yapmak için çok güzel bir sistem.
Ürüne ulaşabileceğiniz link aşağıdadır.
Umarım faydalı olur.
İyi seyirler.

Zwift kurmanız ve satın almanız için: (link) Zwift'in telefona kurulan yan uygulamasıda var.
Bunun adı " Companion " olarak geçiyor. Sürüş esnasında bir çok konuda size yardımcı oluyor.
Fotoğraf çekme, oyun içerisindeyken iletişim kurma vb...
Companion için: (link) Zwiftte bulunan antrenman progmamları: (link) Tacx Flow
Smart Trainer: (link) Garmin
Bisiklet Hız Sensörü 2 ve Garmin Kadans Sensörü 2 Bundle (link)

Beni takip etmek isterseniz:
✩✩✩ Instagram: (link)
✩✩✩ (link)

Scudo
Emeğine sağlık ,hazır evdeyken bu tür videolara devam.🚴‍♂️

• Beğen
Tepkiler: Özcan güler
@Özcan güler Merhaba video için teşekkürler. Birşey sormak istiyorum Smart Trainer ile İnteraktif trainer arasında ki farklar nelerdir. Piyasada smart trainer diye geçen modeller sensör istemeden bağlantı kurabilen trainer olarak geçiyor. Eğimi simüle eden trainerlar interaktif olmuyor mu ? Bilgilendirme için teşekkürler.

@trainspotting35 Bildiğim kadarı ile bu ayrımı Tacx yapmıyor.
Videoda bahsi geçen ürün, benim daha önce kullandığım Tacx Vortex modelinin yerini alan ürün.
Vortex, eğimleri interaktif olarak yansıtabiliyor.

Özcan Güler, emeğinize sağlık.

Nabız sensörünü bluetooth la ayrı bağlasak bile ekranda göremiyor muyuz?
@Homer Vortex i neden değiştirme gereği duydunuz. Benim de aklımda interaktif olarak kullanabileceğim bir model var en uygunu nedir araştırma içerisindeyim. Önerebileceğiniz ucuz bir model var mıdır ? Başlığı üst bölümde tutmak adına bu soruları soruyorum. Özcan bey konunun dağıldığını düşünürse mesajlarım silinebilir.

@Homer Vortex i neden değiştirme gereği duydunuz.
Bi yanlış anlaşılma olmuş sanki. Ürünü değiştirdim dememiş, "Tacx flow" eskiden ismi "vortex" olan ürünün yerine piyasaya çıkan ürün demiş. Ben öyle anladım...

@Noldor Daha önceden kullandığım Tacx Vortex demiş. Şuanda elinde rubleli tranier modellinden var @Homer bildiğim kadarıyla elinde.

flow modelini 3 ay önce yurtdışından bir arkadaşa aldık bir hafta da bende kaldı denemek için. gözlemim başlangıç kullanıcı için fazlasıyla yeterli. bunu sadece yüzde 6 yla sınırlı olduğu için söylemiyorum. en son dirençte 220-230 watt larda giderken bir süre sonra bütün verileri kesti. bağlı görünüyor ama hicbirşey göndermiyordu. korktum da açıkçası emanet başıma kaldı diye ama 15-20 dk sonra yani soğuyunca düzeldi.yabancı forumlardan baktım bunu yaşayan çok olmuş. son dirençte biraz basınca kart fazla ısınıyor. dışarıdan sürüş boyunca karta doğru küçük fan tutunca çoğu sıkıntı yaşamamış tekrar. ama sık sık 200 watt üstü ortalamayla uzun tırmanış antremanı yapanlar için ne kadar uzun ömürlü olur acaba, kafamda bir soru işareti.

abi ben nasıl senin gözlüğünden alabilirim.

@Özcan güler Merhaba video için teşekkürler. Birşey sormak istiyorum Smart Trainer ile İnteraktif trainer arasında ki farklar nelerdir. Piyasada smart trainer diye geçen modeller sensör istemeden bağlantı kurabilen trainer olarak geçiyor. Eğimi simüle eden trainerlar interaktif olmuyor mu ? Bilgilendirme için teşekkürler.
Merhaba abi. Smart trainer demek yokuşkarı da size otomatikman hissettirmesi demek. Smart adı altında sensör bağlantılarından bahsediyor olabilirler. Bu da geçerli bir özellik tabii ki. Benim anladığım yokuşlarda size karşı direnç uygulamasıdır.
abi ben nasıl senin gözlüğünden alabilirim.
Ali expressten almıştım. Oradan bulabilirsin
Nabız sensörünü bluetooth la ayrı bağlasak bile ekranda göremiyor muyuz?
@Homer Vortex i neden değiştirme gereği duydunuz. Benim de aklımda interaktif olarak kullanabileceğim bir model var en uygunu nedir araştırma içerisindeyim. Önerebileceğiniz ucuz bir model var mıdır ? Başlığı üst bölümde tutmak adına bu soruları soruyorum. Özcan bey konunun dağıldığını düşünürse mesajlarım silinebilir.

Bunun için ant bluetooth gerekli. Eğer smart trainer olursa otomatikman her şeyi görüyor. Bilgisayar kullanırsanız ant stick gerekli. Direkt telefondan bağlanmak isterseniz, telefonun bluetooth kafi olacaktır. Bunun için trainer bunu el vermeli.
@trainspotting35 Benim trainer tacx flux s smart trainer. 2 şekilde bağlantı yapıyorum. telefon ve bilgisayardan usp stick ile beraber. Telefon bluetooth ile bağlanıyor. Durduğumda kopuyor ve bir daha watt görmüyor. Bilgisayardan bağlandığımda usp stick sayesinde kopma asla olmuyor. Dursanız bile bağlantı kalitesi harika. Elektrik kesilmediği sürece sorun olmuyor. %10 kadar eğime karşı size direnç uyguluyor.
@Noldor Daha önceden kullandığım Tacx Vortex demiş. Şuanda elinde rubleli tranier modellinden var @Homer bildiğim kadarıyla elinde.
blue motion kullandım eskiden smart olmayan basit bir trainerdı. Daha sonra yetmemeye başladı ve smart trainera geçiş yaptım.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Zwiftte dinlenik nabız ve max. Nabzımı girip zone aralıklarını kendime özel ayarlayacağı bir ayar var mıdır varsa nasıl yapılır, bilen yardım ederse sevinirim günlerdir bulamadım.:kötü:

Zwiftte dinlenik nabız ve max. Nabzımı girip zone aralıklarını kendime özel ayarlayacağı bir ayar var mıdır varsa nasıl yapılır, bilen yardım ederse sevinirim günlerdir bulamadım.:kötü:
Sadece max nabızı ve FTP'nizi kullanıcı profilinize girebiliyorsunuz. Geri kalan zone aralıklarını zwift kendisi ayarlıyor, kısacası ne nabız nede power aralıklarını kişiselleştirme mevcut değil.

O verileri nereden girebilirim?
@yaseminyilman
Sadece max nabızı ve FTP'nizi kullanıcı profilinize girebiliyorsunuz. Geri kalan zone aralıklarını zwift kendisi ayarlıyor, kısacası ne nabız nede power aralıklarını kişiselleştirme mevcut değil.

O verileri nereden girebilirim?
@yaseminyilman
Sürüş esnasında yada sürüşe başlamadan ekranın sol altında bulunan menü sekmesine tıklayın. Açılan sayfada isminizin yanında bulunan edit işaretine tıklarsanız aşağıdaki gibi sayfa açılacaktır

165808-largest_zwift55.jpg

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Merhaba. Flow smart aldım. Zwiftte eğimleri hissettirmiyor. Bunu açmak için bir ayar mı var acaba?

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Merhaba. Flow smart aldım. Zwiftte eğimleri hissettirmiyor. Bunu açmak için bir ayar mı var acaba?
Sürüş sırasında ayarlara girip aşağıdaki resimdeki yerin OFF olmadığını kontrol et.

images (2).jpeg

• Beğen
Tepkiler: Özcan ve Ekincan
Ayarlarım böyle. Garminde hep %1 gösteriyor eğimi.
275726 dosyayı görüntüle
Max pozisyonuna getirip denermisin, senin trainer %6'ya kadar simülasyon ediyor. O ayarı ortada tutman zaten %50 kayıp yaşatır. Misal o ayarda %3 lük bir eğimi çıkarken herhangi birşey hissetmesin sanki düz yolda pedal çevirme hissi verir.

• Beğen
Tepkiler: Ekincan
Max pozisyonuna getirip denermisin, senin trainer %6'ya kadar simülasyon ediyor. O ayarı ortada tutman zaten %50 kayıp yaşatır. Misal o ayarda %3 lük bir eğimi çıkarken herhangi birşey hissetmesin sanki düz yolda pedal çevirme hissi verir.
Teşekkür ederim fulleyince ağırlık hissi geldi.

Geri