Scudo Sports

Zorunlu ara veriyorum

Tam benlik bir konu olmuş ama kafamda deli sorular. Sağ diz öçb ameliyatı + minisküs yıl 2003 te oldum. Sol diz öçb +minisküs yıl 2017 de oldum. Şimdi gelelim esas soruya doktorlar fizik tedavi süresince bisiklet diyip duruyorlar.bende haziran ayında kendime bu sebeple bisiklet aldım. Çok km yapmıyorum ama iki dizimden ameliyat olmuş hemde ciddi ameliyat olmuş birisi olarak bisiklet sporu kendime zarar verir mi, yoksa kaslarımı güçlendirip iyileşme sürecine katkısı mı olur. Bana bu konuda net cevap verebilecek birisi varsa sevinirim. Şu an ki ayağımın durumu da pek içaçıcı değil. Sürtme ve kütlemeler bir hayli fazla. Clucosamin takviyesi alıyorum.

Scudo
@furkanbr tamolarak olmasada doktorların demiş oldukları şeyler tahmin ettiğim gibi çıktı..ama egzersiz kısmını es geçmeyin derim...üst bacak kasları ön ile sınırlı kalmasın arka hamstring denen kaslarada dikkat edin..geçmiş olsun..

@bilalfidanboyHocam her gittigim doktor diz kaslarini gelistirmen gerekiyor dedi ama tam olarak ne yapmam gerek bilmiyorum anlamadim bisiklet kullanarak tam olarak gelismiyor anlasilan haftada 1 veya 2 gun vucut agirligiyla antrenman yapiyorum ama o da yetmiyormus anlasilan bildiginiz bi hareket var midir diz icin?

yine danışarak yapın diyeceğim ve yine önerileceğini tahmin ettiğim arttırmalı olarak ayak bileğine takılı hazır satılan çeşitli ağırlıklar ile(yarım yada 1 kg ile başlamanızı tavsiye ederler ilk etapta,mesela ben onlarla başlayıp şimdi 2 kg ile arada yapıyorum) oturduğunuz yerden yada yattığınız yerden paralel setler halinde 10 tekrar şeklinde yapmanız.sadece sıkıntılı olan bacak değil zayif kalmaması için diger bacağınızıda ihmal etmeyin..dedigim gibi bisiklet doğru ayarlar ile kullanırsanız zaten üst bacak çevresi kendiliğinden gelişiyor mühim olan arka kaslarıda geliştirmek...spd korkunuz yoksa o da bisiklet ile olabilecek şeyler.(ben spd. 'den kaza geçirme lüksüm olmayacağını bildiğimden uzak duruyorum,bu sizin icinde geçerli..bundan sonra diz ve çevresine alacağınız darbeler grade 1 den daha üstleri gösterebilir Allah göstermesin)

unutmadan dr size egzersizler ile ilgili bir cizelge vermesi gerekirdi olmasa bile internetten üst bacak ve çevresi güçlendirme için bolca görselli foto ve videolar mevcut...
........sele ayarı ve yükseklik konusunda çok dikkat edin,kadans konusuna zaten hakimsiniz onu es geçtim,ilk etaplarda düz rotaları tercih edin(ısınma ve soğuma evresini atlamayın)son olarak ağırlık konusunu yine fizik tedavi yada spor hekimine danışarak yapın(bana iyi gelen size gelmeyebilir)
........

@bilalfidanboyBana soyle bir egzersiz tablosu verdiler fizik tedavide ama bisikletten dolayi olan kaslar sayesinde herhalde bunlar hic zorlamiyor , hastanedekiler zorlamayan durumlarda agirlik takarak ta yapabilecegimi belirtmislerdi ben de 2 kiloluk bilek agirligi ile yapiyorum , mesela 5 bumarali egzersiz bu anlamda pek zorlamiyor ( daha oncesinde de yapiyordum bu hareketi zaten) ayak bilegime 2 kilo agirlik takarak yaptigimda 50 tekrari neredeyse hic zorlanmadan bitiriyorum ama tekrar sayisinin fazla olmasi garibime gidiyor ise yaramiycak diye dusunuyorum
1aa368521fb8ce5e246449d1b9348d0b.jpg
a35ac5e3f963e96a5af746753d35c10f.jpg

@furkanbr aynen ama öyle işe yaramayacak diye düşünmeyin..çünkü birde bunun psikolojik yanı var..ben uzun süre onun sıkıntısı ile yeri geldi bacakları karıştırıp sağlam bacağımda ağrı hissettim..o kadarki huylanıp o bacağa da MR çektirdim Allah'tan sorun çıkmadı..yani fazlada takmayın derim,o şekilde alışmaya adapte edin kendinizi.ayrıca kişiye göre değişir ama kışın soğuklar yaklaşırken biraz daha kendini hissettirir.birde antrenman sonrası tamamen doğal yollarla ağrıyan kesime buz kompresi de uygulamanızı tavsiye ederim

yanlış anlamayın birde squat tarzı dizlere zara verebilecek sporlardan uzak durmanız gerekebilir yada yapacaksınızda özellikle çömelmeli hareketlerde bisiklette olduğu gibi diz patella kısmı denen yer sadece spor ile değil genel olarak her türlü sporda yada günlük yaşam da ayak tarak kemiğini geçmeyecek şekilde olmalı

• Beğen
Tepkiler: furkanbr
Bende resimdekileri uygulamıştım tedavi sürecinde. Belki işinize yarar sonuçta bu hareketlerin zararı yok. Nasıl yapılacağı ve hangi kasların gelişeceği gösterilmekte. Yabancı dil açıklaması, isteyene tercüme edebilirim.

20180925_224017.jpg
20180925_224116.jpg

@BigpatronHocam ikinci harekette kosarak merdiven cikiyor sanirim bunun bir zarari olmaz mi? Digerleri gayet yararli gozukuyor birkaci bildigim hareketler tesekkur ederim.

@furkanbr
Merdiveni koşarak çıkmak yoktu tedavi sürecinde, zaten karşısıda boş açıklama kısmında.

Geri