Zorlu ve Zevkli...

Serkan Taşdelen

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Şubat 2006
Mesaj
2.660
Tepki
4.807
Şehir
Türkiye
Yeni bir gün ve yeni bir güzergah. Ama ama bu defa yalnız değilim. "Tek Başına"lığım bu defa değil. Bugünkü turumda bana "cambaz24(Burak)" eşlik etti. Bugünkü gezimizi birlikte bitirdik. Başlıktanda anlaşıldığı gibi, çok zor bir etap bitirdik. Bir o kadarda zevk aldık. Hiç bilmediğimiz, hiç duymadığımız bir güzergah belirledik. Adrenalini yüksek seviyede tutan bir gezi.



Sabah uyandığımda havanın kapalı olduğunu görünce üzüldüm doğrusu. Burak ile öğlen 13:00 için sözleşmiştik. 12:30'da Burak'ın iş yerine gittim. Felaket bir yağmur bastırdı. Herhalde gidemeyeceğiz dedim içimden. Ama Allah'tan 15 dakika içinde yağmur kesildi. Ama hava hala kapalı. Saat 12:52 hareket ediyoruz Burak'ın işyerinden. Ve ilerde alışveriş yapmak için duruyoruz.
Saat: 13:04 Km 2.20



Alışveriş sonrası yola devam ediyoruz. Yağmur sonrası olduğu için fazla hız yapamıyoruz. Ortalama 10 km hızla vardık Gümüşhane yol ayrımına. Biz yolumuza düz devam ediyoruz. Saat: 13:49 Km 12.37



Yolumuza devam ederken bi yağmur bastırdı sormayın. 5 dakika yağdı. Allah'a dua ettik yol boyunca. Gözümüz bir yolda bir havada. Bulutlara bakıyoruz üstümüzdemi değilmi diye. Ve acıktık, yemek molası verme zamanı geldi. Yolun üstündeki çeşme başında verdik molamızı. Saat: 14:35 Km 22.55



Sıkı bir yemeğin ardından yola devam ediyoruz. Molada el yapması Erzincan'a özgü KETE'lerimizi yedik. Ağılözü kavşağına kadar mola vermeden yola devam.



Karşımıza Tünel çıkıyor. Bu tüneller 4 tane. Sivas yönünden gelirken başlıyor. Ve biz tersten gittiğimiz için bize ilk 4 nolu tünel görünüyor. Diğer tünelleri görme fırsatımız olmayacak. Çünkü Ağılözü köyüne dönecez.



Yoldan manzaralar.



Ağılözü köyü kavşağına vardığımızda saat 15:27'yi Km ise 29.10'u gösteriyordu. Etabın zorlu bölümü başladı. Bundan sonra yolumuz bir süre toprak yol olarak devam edecek.



Hiç bilmediğimiz yolda gitmeye başladık. Etrafta ne ev var nede bir insan. Bir tane harabe var ama terkedilmiş. Yolda çoğu yerde küçük derelerin içinden geçiyoruz.





Toprak yol bizi çok yordu. Yoldan geçen küçük derelerin birinde dinlenmek için durduk. Manzara ise çok güzeldi. Saat: 15:45 Km 30.20



Toprak yolun çoğu bölümü hep çıkışlarla dolu. Tırmanıyoruz dağın zirvesine doğru sadece haritada gördüğümüz bir yola. Allah sonumuzu hayır etsin.



Önümüze çıkan diğerlerinden büyük bir dereydi. Su seviyesi biraz daha yüksek ve içinde koca koca taşlar vardı. Ben zorla geçmeyi başardım. Arkamdan Burak geliyodu takıldı kaldı. Ama sonuçta geçti ve yolumuza devam ettik.



Yol ikiye ayrılıyodu ve biz nereden gideceğimizi bilemedik. Biraz düşünerek ve tahmin ederek bi yol seçtik. Seçtiğimiz yol ile seçmediğimiz yolun aynı yere çıktığını ileride gördük. Ve çok güldük. Biz bunun içinmi düşündük dakikalarca diye.:) :) :)
Su içmek için bi çeşme bulduk. Güzel yapılmıştı. Banklar bile vardı ama oturacak insan nasıl geliyodu merak ettim.




Yakın takip çıkışa devam...:(







Aşağıdaki güzel manzarayı göstermeden yapamıycam. Gerçekten çok güzel. Geldiğimiz yoluda sizlere oklarla gösteriyorum.



Nihayet bi yapı görebildik. Km'ler sonra varıyoruz Ağılözü köyüne. Köyü transit geçiyoruz biraz içerde kaldığı için. Arkada görünen köy Ağılözü. Saat: 17:07 Km 38.00



Ve güzergahımızın dönüş noktası olan Ahmetli Köyündeyiz. Bir çeşme başında duruyoruz. Bizi gören Erdem (ismini sonradan öğrendiğimiz) ise hemen geliyor yanımıza. Üstünde parke var. Bize siz üşümüyormusunuz diyor. Hava gerçektende çok soğuk Ahmetli köyünde biz tşörtlerle duruyoruz. Donmamak elde değil. Rakım 2100 lerde. Erdem nezaketliğini gösterip bizi evine davet etti. Tabi yolcu yolunda gerek diyerek teşekkür ettik. Saat: 17:36 Km 41.81





Ahmetli köyünü geride bırakıyoruz. Gezimizin en yüksek noktasına vardık. Erzincanın rakımı 1185, şu an olduğumuz Ahmediye geçidinin rakımı ise 2120. Yani 935 m çıkış yapmışız. Yolculuğumuzun bundan sonrası iniş. İşin zor kısmı bitti. Saat: 17:50 Km 44.09



İnişimiz çok hızlı geçti. Şu ana kadar hiç bir hata vermeyen km sayacım şimdide hata vermediyse km 91'i gördük. Gerçekten durduğumda parmak uclarımı hissetmedim. Sadece parmak uclarım uyuşmuştu. Hayret ettim. (radar olsa kesin durdururdu:) ) Erzincana 20Km kalan tabelayı çekmek için durmaya çalıştık ama görüyosunuz fren izlerini. Nihayetinde durabildik tabi..



İnişinde kolay olmadığını gördük. Gerçekten arabalarla yarıştık. Ve son mola yeri olan Çarhanek'e geldik. İsmini yanında akan dereden almış. Saat: 18:15 Km 55.39



Yalnızbağ Köyünü geçiyoruz. Az bi yolumuz kaldı Erzincan'a. Saat: 18:44 Km 56.05



Veee yolculuğumuz bitti. Başta bahsettiğimiz gibi zor ve zevkli. Varış yerimiz Burak'ların evi. Turumuzu saat 19:09 da bitirdik. Km ise 68.45



Bir geziyi daha geride bırakıyoruz. Yalnız olmadığım geziden gerçekten çok zevk aldım. Tek başınalığa veda etmem gerek. :) :)
Başlangıç Saati: 12:52
Bitiş Saati : 19:09
Toplam Süre : 6:01
Toplam Km : 68.45
Azami Hız : 91.80
Bisiklet üstünde geçen süre: 4:24
Bir sonraki gezide buluşmak dileğiyle.
Sevgiler...
 
Scudo

otec

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Şubat 2006
Mesaj
943
Tepki
712
Şehir
istanbul
tehlike sınırı aşılmış bile:D

'uzak doğunun yalnız kovboyu' Serkan kardeşim, öncelikle , yalnızlığa veda partisi vermelisin :) sonrada imkan varsa 1-2 kişi daha bulup gurubu büyütebilirsin( 10-20 de olabilir tabii:D :D )

güzel bi tur olmuş, fotolarda çok güzel. bide şu foto.ları büyük olarak (üstüne tıklamadan) ekranda görebilsek;) ;) ;)

bu kez sevgiler benden
 

gugus

Daimi Üye
Kayıt
17 Mart 2006
Mesaj
242
Tepki
146
Sevgili Dogaci

Walla, ben sizin adiniza sizden daha cok sevinmis olabilirim bi partner bulmus olmaniza....:) artik sıkça misilleme yaparsiniz oraladan buralara:p


Sevgiler
 
  • Beğen
Tepkiler: cambaz24

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2006
Mesaj
4.518
Tepki
11.737
Şehir
Konya


Burak ve Serkan; her ikinizi de tebrik ediyoruz.
Gittiğiniz yolu oklarla gösterdiğiniz vadi manzarasını ben de çok beğendim. Bu resimde belki 10 larca km. yolu ve pek çok dağı küçücük bir resim karesine sığdırabilmişsiniz.
Gerek giysilerden gerekse tabiatın örtüsünden artık Erzincan dolaylarına da baharın güzel güzel geldiğini görmüş bulunmaktayız.

Ayrıca gezilere iki kişi çıktığınız için de tebrikler.
Kaskınız varmıydı? yoksa ben mi göremedim? Güvenlik tedbirlerinizin tam olup olmadığına dikkat ettim, çünkü gezilerinizin ve fotolarınızın ömür boyu devam etmesini arzu ediyoruz.
(haa bir de 91 km. :eek: , hem de kasksız falan :eek: :eek: , lütfen daha çok güvenlik, daha az risk ;) )
 
  • Beğen
Tepkiler: cambaz24

cambaz24

Aktif Üye
Kayıt
20 Mart 2006
Mesaj
167
Tepki
88
Şehir
Erzincan
sevgili ironman.1 öncelikle yorumun için çok teşekkür ederiz. aslını söylemek gerekirse fazla güvenliğimiz yoktu çünkü bilmediğimiz bir güzergahtaydık. ama böyle olacağını tahmin etmiştik. 91 km ye gelince gerçekten herşey istek dışı oldu bisikletleri akışına bıraktık ve ortaya bu görüntüler çıktı ve radar kontralü olsaydı kesin yakalanırdık :):) tekrar teşekkürler...
 

cambaz24

Aktif Üye
Kayıt
20 Mart 2006
Mesaj
167
Tepki
88
Şehir
Erzincan
sevgili otec yinede çok teşekkür ederim zaten mizah amaçlı sölemiştim..:):):)
 

Serkan Taşdelen

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Şubat 2006
Mesaj
2.660
Tepki
4.807
Şehir
Türkiye
Öncelikle hepinize teşekkürler arkadaşlar. "ataruh","otec:) ",gugus","ironman.1" sizlere buradan kocaman sevgiler...
otec kardeşim yanlızlığa veda partisi yapma fikri çok güzel. En kısa sürede yapayım ben en iyisi. :) :D
Hepinizinde dile getirdiği konu ise şu. Ewet tam güvenli bir yolculuk yapmadık. Çok tehlikeli bir yolculuk yaptık. 91 km hız gerçekten çok ürkütücü bir bisiklet için. En kısa sürede alıcaz kasklarımızı. Erzincan'da bulmak kolay değil. Bakıyorum bisikletçilere hep çocuklara göre kasklar var. İnanın burada bisiklet sporunu sadece çocuklar yapıyorlarmış gibi görüyolar. Onun için hem parça hemde giyim bulmakta çok zorlanıyoruz.
Sevgiler...
 
  • Beğen
Tepkiler: cambaz24

otec

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Şubat 2006
Mesaj
943
Tepki
712
Şehir
istanbul


ne kadar şanslı olduğumuzu anlıyoruz vee :dua: :dua: şükrediyoruz :dua: :dua: :dua: :dua:
 

Süleyman Şatır

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mart 2005
Mesaj
1.151
Tepki
2.733
Şehir
Fatih / İstanbul
Serkan, yapmış olduğun bu tur yeni gözüme çarptı... Baktım, yazıyı yazdığın tarihlerde ben İstanbul'da değildim... Gerçekten güzel bir parkur, güzel bir rota belirlemişsin... Gezinin ilk bölümlerindeki zor parkuru geçtikten sonra, hızlı bir inişle geziyi noktalamışsınız... Gezinin en zor bölümünü tamamladığınız Ahmediye köyünde nasıl bir duygu yaşadığınızı çok iyi tahmin edebiliyorum...

Bu arada Ahmediye köyünü fotoğraflardan hemen tanıdım... Ahmediye köyünde tanıştığınız Erdem'le çektirdiğiniz üçlü fotoğraf ise, sanıyorum bizim köyde kamp kurduğumuz yere çok yakındı... Çünkü kamp yerinden Kelkit yolunu görebiliyorduk... O günleri tekrar yaşamış gibi oldum...

Teşekkürler Serkan...
 
  • Beğen
Tepkiler: Serkan Taşdelen
Kayıt
25 Eylül 2006
Mesaj
47
Tepki
17
Şehir
bakirkoy istanbul
muhtesem resimler. ve manzara. gipta ile baktim. gercek offroad yapilacak yerler. darisi bizim basimiza. bu arada resimlerin kalitesi gozumden kacmadi. ne marka makina kullandin. detaylarini yazarsan sevinirim. havanin netliginden midir nedir dogada cekilen resimler her zaman cok guzel cikmistir. ama makinani da merak ediyorum, tabii ki fotografi ceken yaniz kovboyun da emegini gormexlikten gelmemek lazim. :)) sana bok gunesli oksijenli turlar dilerim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Serkan Taşdelen

Serkan Taşdelen

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Şubat 2006
Mesaj
2.660
Tepki
4.807
Şehir
Türkiye
@Süleyman Şatır
Evet abi çok zevkli ve güzel bir parkurdu.. Çok zevkli geçti. Yalnız olmadığımdan herhalde.. Zor çıkışın zevkli bir inişi oldu. Ahmediye köyünde zaten fazla insan göremedik. Erdem ve Çoban dışında kimseyi göredik.
Fotoğraf yola yakın yerde çekildi. Anılarınızı canlandırabildiysem ne mutlu bana.

Sevgiler...

@turkeyexpert2000
Çok güzel bir parkurdur kardeşim. Çok zevkli gerçektende..
Fotoğraf Makinem kompakt bir makine olan OLYMPUS C-310. Çok tefarruatlı olmasada çok güzel özelliklere sahip. 2 CM süper makro modu sayesinde çok net ve güzel makro fotoğrafları çekebilirsiniz. Fotoğrafta bildiğiniz gibi güneşi doğru açıdan yakalarsanız tüm fotoğraflar güzel olur.
Gezideki tüm fotoğraflar bana aittir. Bikaç tanesi otomatik modda çekilmiştir..
Herşey için teşekkürler..

Sevgiler...
 

Tugfox

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Mart 2006
Mesaj
1.094
Tepki
1.218
Şehir
Goztepe/Istanbul
Olay budur iste Serkan abi bu bisikletleri topraktan cikarmamak lazim asfalt artik zevk vermiyo bana:) Paylasim icin cok tesekkurler gercekten cok begendim ne temiz hava cekmissinizdir cigerlerinize ohh:) :D
 
  • Beğen
Tepkiler: Serkan Taşdelen

Necati Bilgen

Daimi Üye
Kayıt
28 Temmuz 2005
Mesaj
337
Tepki
793
Şehir
Bakırköy, İstanbul
Sevgili Serkan, Yaptığınız tur güzel ve zevkli olmuş tebrikler..

Antremanlara erken başladın ama insan bisikletten uzak duramıyorki.

Sevgiler..
 
  • Beğen
Tepkiler: Serkan Taşdelen

Serkan Taşdelen

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Şubat 2006
Mesaj
2.660
Tepki
4.807
Şehir
Türkiye
@Tugberk Tezel
Teşekkürler Tuğberk. Yaza kadar çamurda olacak zaten. Yazın mecburen asfaltta olacak. Bence her ikiside çok zevkli.
Zaman ayırıp okuduğun için saol..

Sevgiler...

@Necati Bilgen
Çok teşekkür ederim Necati Amcacım. İnsan bisikletten uzak kalabilir mi hiç?
Geceleri bile bisiklet sürüyorum artık. Yaza kadar tam formumuzu yakalamamız lazım.

Sevgiler...
 

Ertan ABA

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Haziran 2006
Mesaj
2.044
Tepki
3.909
Şehir
ANTALYA
Bisiklet
Lapierre
işte bisikletin can alıcı noktası.dağ bisikleti= çamur ,toz,kir su,kar ,yaralanma.bunların toplamıda = adrenalin ve unutulmayacak o anların mükemmel duyguyu verir.

her şeye değer.güzel bir gezi olmuş.elinize ve ayağınıza sağlık.
 
  • Beğen
Tepkiler: Serkan Taşdelen