Scudo Sports

Zorlu tırmanış

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
306
Merlin Cycles'ın facebook sayfasında rastladığım bir video. Zorlu bir rampa; tırmananlar, düşenler, spd çözemeyip yuvarlananlar.. tam bir mücadele.

Scudo
30 mt lik yokuş yokuşların sorunları zaten dik olmaları değil uzun ve dik olmalarıdır. Böyle bir yokuş Tirreno Adriatcio da 2 sene önce vardı kalabalık grupta çıkamayan bisikleti eline almıştı. ilginç olan yokuşu çıkamayan yarıştan çekiliyor sanki.

Düşenlerin birçoğu SPD çıkaramamış.

şarkı ilginç yalnız. hoşuma gitti.

Bu yokuşu koyacaksın Flanders'a sonra seyret şamatayı :)

Adalarada buna benzeyen rampalar var. Bu kadar dik yokuşlarda ayağa kalkmak, arka tekeri kaydırma riskini arttırıyor; neden videodaki herkes ayakta çıkıyor anlamadım...

@Hasan SAYLIK
hahaha sadist seni :D

@Ali Demir seversin gibi :)

bisikletim olsa bende çıkmayı çok isterdim. İzlemesi bile keyifli.

@Murat B. oturduklarında oluşan açıdan dolayı rahatsız hissetmiş olabilirler veya ayakta daha rahat çıkabileceklerini düşünmüşlerdir o heyecanla.

O düştükleri kısım 6.5 metre uzunluğunda ve %37 eğime sahipmiş. Hiç bu kadar dik yokuş görmedim. Bir de kaygan. Adalardaki ara sokaklar bile %20 falan en fazla. Düşünün onların iki misli neredeyse.

Sonlarda sarı formalı kötü düştü

@Onur Ali İmren

onur tırmanmak çok güzel de, %37 nedir abi? arşa mı ulaşmaya çalışacağız:p

Murat abi, bu yokuşu sanırım ayağa kalkmadan sadece froome çıkabilir:p
hem yokuşu çıkanlar, hem de izleyenler müthiş zevk almışlar belli:)

Dirty Dozen Bike Race amatörlerin de katılabildiği bir yarış sanırım. Arkadan gelenler içinde düşerek yarışı bırakanlar amatör bisikletçiler.
Bu da yarışın tarihçesi;

(link)

@Çağrı Soylu

Altı buçuk metresinin %25 değil de %37 olması çok birşey değiştirmez bence. Tekerin sadece 3 tur döneceği bir mesafeden bahsediyoruz, yeterince hızlı girerseniz o eğimde bile hiç pedal çevirmeden 15 metre falan gidersiniz zaten. Video'daki yokuş 100 metreden kısa gibi görünüyor, Adalarda da 100 metre uzunluğunda ve %20 civarı eğimi olan bolca rampa mevcut.

Videodaki Canton Caddesi:
(link)

Heybeliada'da bir rampa:
(link)

Bence ikisinden de çok daha zorlu olan Aya Yorgi rampası:
(link)
(sadece en başı asfalt, büyük çoğunluğu pave)

@Murat B.
Oturarak çıkacaktık fakat arkada 10 lu bir rublemiz yoktu , diyorlar sana :)

Geri