Scudo Sports

Zoom maşa

swat

Aktif Üye
Tepki
30
Merhaba arkadaşlar,yeni almış olduğum kron xc1000 bisikletimde '' zoom escape 540 tracker '' die maşa bulunmakta.Bunun XCR olması gerekiyordu biliyorum ancak ucuza malolduğu için o maşa bulunmakta.Sizce maşa çokmu kötüdür.Şu anda yeni olduğu için taş gibi.Üzerine yüklendikçe yumuşayacağını düşünmekteyim siz ne düşünüyorsunuz bu maşa hakkında. Teşekkürler iyi pedallar...

Scudo
önemli olan ne amaçla kullanacağın öncelikle
bendede zoom maşa var xc 4000 de mali sıkıntılar nedeniyle alamadım ama her şey bir kerede olmuyor direnmek gerekir

• Beğen
Tepkiler: swat
@swattr

Uzun süre kullanman gerekecekse(bütçeden dolayı)daha uzun ömürlü olması için sert binişlerden uzak durmanın etkisi olacaktır.Disk frenden de uzak durmalısın.

• Beğen
Tepkiler: tugche ve swat
Kullanım alanınız şehir içi ağırlıklı ise ömrü uzun olur. Ama derseniz ki, o orman sizin bu arazi bizim gezeceğim, çok da iyi performans beklemeyin.

Sertlik-yumuşaklık ayarlarını kontrol edin. ( + ) yöne doğru fazla çevrilmiş ise sertliği o yüzden fazla olabilir. Öyle ise ( - ) yöne çevirin, biraz daha yumuşar.

:DHafif kompenantlar kısmında 'Zoom' maşa:D

Bende ilk Kron aldığımda üzerinde gelmişti maalesef,ilk fırsatta değiştirdim,yerine'RockShox Dart2' Aldım,aradaki fark inanılmaz gelmişti o zaman bana tabi:)

Umarım çabuk kurtulursun bu maşadan!

Cevaplarınız içi teşekkürler.Genelde şehir içi kullanıyorum.Maşanın üstünde 2 taraftada kapakcıklar var,onların ne işe yaradığı hakkında bilgim yoktu :D dediğiniz gibi biraz çevireyim sağa sola ozaman yumuşama olabilir. :)

kapakların yanında + veya - diye bi gösterge yok.Ve çok sertler sol tarafa doğru dönmüyorlar sağ tarafa doğru dönüyorlar.Sizce kafama göre çevirsem bi zararı olurmu _??

Çok kaliteli bir amortisör olduğunu söyleyemem.Zamanla içine çökme yapabilir ama şehir içinde pek birşey olacağını zannetmiyorum.En azından bir Suntour XCM almanızda fayda var.Sorunuza gelince bence bilmeden kapakları çevirmeyin.

• Beğen
Sizin XCR maşa dediğiniz maşa Eğer XC 1000'iniz 2008 modelse XCT lockout ve sertlik-yumuşaklık ayarlı bir maşa olması lazımdı.540 serisi Zoom maşada görmüştüm.Şehiriçi ideal olabilir.Yalnız o maşada herhangi bi ayarlama var mı bilmiyorum.

• Beğen
ben zoom maşa kullanıyom bisikletim mosso wildfire mavi beyaz mekanik disk herneysede alalı 1 ay oldu zoom maşa fena çalışıyor merdivenleri tıkır tıkır iniyor yani iyi bir maşa bana göre birde bakımı yaptırın tadına doyum olmaz:)

Dosyalar

• IMG_6107.JPG
    IMG_6107.JPG
    178 KB · Okunma: 68
  • IMG_6106.JPG
    IMG_6106.JPG
    209,7 KB · Okunma: 65
Basittir böyle küçük Kaldırım inip çıkmak için yeterlidir.Arazi kullanımına gelmez tabi.

Arazide ve özellikle de performans denenecekse çok sağlıklı bir maşa değil arkadaşların da dediği gibi şehiriçi kullanıma uygun çok zıplanmayacak hoplanmayacak ise kullanılabilir maşadır. Hatta 2-3 sene sonra ya da maddi duruma göre yeni bisiklet düşünülmesine kadar her türlü iş görür.

Benimde lanet bir zoom maşam var. Engebeli arazide sürdüm amortisörsüz maşadan farksız (bisiklet 2 yıllık hala aynı). Onu zincirde kullandığım (link) ile yağlasam bir şeyler değişir mi?

Şimdiden teşekkürler.

@Yanlamavehıztutkunu
Acaba maşanin problemi yagsizligindan mi yoksa icindeki sert yaydan mi? Gres yağ denenebilir, kaybedilecek bir durum yok ?

@amasseia
Dış kısmında yağ hissediliyor ama iç kısmı bilmem denemek lazım.
Teşekkürler.

Geri