Scudo Sports

Zonguldak

Scudo
Selamlar. Bu kısma uzun süredir yazan olmamış. Ben şu sıralar Zonguldak Merkez'deyim. Yaklaşık 6 ay oldu yol bisikleti alarak bisiklete geri döndüm. İşten vakit buldukça bisiklete binmeye çabalıyorum. Merkez'de olanlar ile haberleşip turlamak isterim .

Merhaba arkadaşlar, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde okumayı düşünüyorum, fakat Zonguldak hakkında pek bilgi sahibi değilim bisiklet kültürü Zonguldak'ta nasıl? ve genel olarak şehir ile üniversite nasıl bilgisi olan varsa beni aydınlatabilir mi?

Zonguldak'ta ilçelerde bisiklet kültürü daha güçlü diyebilirim. Merkez ilçesi biraz engebeli olduğundan bisikleti günlük kullanan insan yok denecek kadar az. Küçük gruplar halinde sürüş yapanlar var genelde. Sayı oldukça az diyebilirim. Bisiklet tamiratı için olan dükkanlar genelde yeterli gelemiyor. Ben ilçelere gidiyorum bu sebeple.

Şehir genel olarak küçük bir şehir. Üniversite tarafındaki mekanlar geç saatlere kadar açık olsa da çarşı dediğimiz dükkanların olduğu yerler erkenden kapanır genelde. Şehrin merdivenleri çok meşhurdur :) Sağlıkla ilgili bir bölüm veya 2 yıllık okumayacaksan kampüs şehrin tam merkezi yerinde. Kafeler, avm, sahil ayağının altında. Şehir içi ulaşım ise genelde kısa otobüs yolculukları ile oluyor. Ama çarşı merkezli hepsi. Ters bir yere gitmeye kalkarsan önce çarşıya sonra gideceğin yere gitmen gerekir. Şehir doğa ile iç içe. Yemyeşil bir kent diyebilirim. Sahilleri, ormanları, mağaraları falan derken doğayı seven birini oldukça memnun eder.

Üniversitenin içi, kulüpleri, eğitimi hakkında hiç bir bilgim yok. Onu da gelirsen öğrenirsin diyim :)

• Beğen
Tepkiler: .edoardo
Zonguldak'ta ilçelerde bisiklet kültürü daha güçlü diyebilirim. Merkez ilçesi biraz engebeli olduğundan bisikleti günlük kullanan insan yok denecek kadar az. Küçük gruplar halinde sürüş yapanlar var genelde. Sayı oldukça az diyebilirim. Bisiklet tamiratı için olan dükkanlar genelde yeterli gelemiyor. Ben ilçelere gidiyorum bu sebeple.

Şehir genel olarak küçük bir şehir. Üniversite tarafındaki mekanlar geç saatlere kadar açık olsa da çarşı dediğimiz dükkanların olduğu yerler erkenden kapanır genelde. Şehrin merdivenleri çok meşhurdur :) Sağlıkla ilgili bir bölüm veya 2 yıllık okumayacaksan kampüs şehrin tam merkezi yerinde. Kafeler, avm, sahil ayağının altında. Şehir içi ulaşım ise genelde kısa otobüs yolculukları ile oluyor. Ama çarşı merkezli hepsi. Ters bir yere gitmeye kalkarsan önce çarşıya sonra gideceğin yere gitmen gerekir. Şehir doğa ile iç içe. Yemyeşil bir kent diyebilirim. Sahilleri, ormanları, mağaraları falan derken doğayı seven birini oldukça memnun eder.

Üniversitenin içi, kulüpleri, eğitimi hakkında hiç bir bilgim yok. Onu da gelirsen öğrenirsin diyim :)
Çok güzel bilgi paylaşımı yapmışsınız teşekkürler, ben araştırdım ve Zonguldak'ta okumaktan vazgeçtim bana göre olmadığını anladım.😁

Merhaba Zonguldak Merkezde yaşıyorum bisiklet kullanmak ıstiyorum ama mağlum engebe biraz çekiniyorum var mı eşlik etmek isteyen başlamak isteyen turlarımıza arkadaş olalım
Selamlar. Bu kısma uzun süredir yazan olmamış. Ben şu sıralar Zonguldak Merkez'deyim. Yaklaşık 6 ay oldu yol bisikleti alarak bisiklete geri döndüm. İşten vakit buldukça bisiklete binmeye çabalıyorum. Merkez'de olanlar ile haberleşip turlamak isterim .
Bir kaç ay olmuş ama hala turlara çıkıyor musun? Fazla rampa var kullanabilir miyim bilmiyorum ama memleketten bisikletimi getirmeyi düşünüyorum. Turlarına eşlik etmek isterim alışmış olurum ben de

Devrek'te üç yıldır aktif olarak pedallayan grubumuz var. Katılmak isteyenler özelden yazabilirler. Whast up grubumuza ekleyebilirim.

25 Eylül 2022 pazar günü saat:11'de ekibimizle birlikte Devrek'ten Yedigöller yoluna pedellayacağız. Yazıcık köyüne kadar gidip döneceğiz. Toplamda 70 km yapacağız.

Hani bir şarkı vardı Gözümde Canlandı Koskoca Mazi. Alaplı bir önceki görev yerimdi Alaplı-Akçakoca, Alaplı-Ereğli pedallamışlığım var benimde

Hani bir şarkı vardı Gözümde Canlandı Koskoca Mazi. Alaplı bir önceki görev yerimdi Alaplı-Akçakoca, Alaplı-Ereğli pedallamışlığım var benimde
Memleketimin güzel yerlerinde pedallamışsınız :)

Memlekette bisiklet düz yerleşimlerde kullanılır algısı vardır. Ama bir fransız zonguldak'a gelse bayılırdı bisiklet sürmeye çünkü her tarafı bayır. Tırmanışçılar için ideal şehir, ne tarafa gitsen dimdik bayır.

• Beğen
Tepkiler: Yasin KOCAELİ
Memlekette bisiklet düz yerleşimlerde kullanılır algısı vardır. Ama bir fransız zonguldak'a gelse bayılırdı bisiklet sürmeye çünkü her tarafı bayır. Tırmanışçılar için ideal şehir, ne tarafa gitsen dimdik bayır.
Kesinlikle dediğiniz gibi Hocam. Her taraf dağ bayır. Yeşiline doyum olmaz memleketimin :)

Cumartesi günü sabah saat 7'de Zonguldak/Devrek- Yeniçağ/Bolu turu planladık. Toplamda 140 km.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
WhatsApp Image 2022-10-11 at 11.26.28.jpeg

Yağış nedeniyle planladığımız rotayı yapamasak da bu rota da gayet keyifli ve güzeldi. Ayrıca yağmurda sürmeyi de tecrübe etmiş olduk.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Zonguldak Devrek ilçesinde aktif olarak pedalladığımız grubumuz var. Başlangıçta grubumuzun kemik sürücülerinin tur bisikleti vardı. Son 5 aydır yol bisikletine geçtik. Hep söylüyorum tur bisikletleriyle boşa hamallık yapmışız.

2019 yılından beri 100'e yakın tur yaptık.

Bunlardan bazıları:

Devrek- Yedigöller 120 km
Devrek-Çaycuma-Filyos 100km
Devrek-Mengen 80km
Devrek-Mugada 130km
Devrek-Amasra 180 km (kalmalı)
Devrek- Çaycuma-Karapınar 120 km
Devrek-Beycuma 50 km
Devrek-Yazıcık 80 km
Devrek-Zonguldak-Çatalağzı, Türkali, Göbü-Filyos 135 Km
...

Grubumuzda Zonguldak merkezden ve Çaycuma'dan da arkadaşlar var. Zaman zaman turlarımıza katılıyorlar. Katılmak isteyenler bana özelden yazabilirler.

Strava verilerini paylaşır mısınız. Memlekete bisikletle gelirsem bi gün sizin rotalarda pedallarım belki

Bol bol foto bekliyoruz turlarınızdan

• Beğen
Tepkiler: Yasin KOCAELİ
Geri