Scudo Sports

Zırhlı lastik önerisi

Gerek yok 23'e 25 daha konforlu olur senin için. Ülkemiz asfaltı için 23 seni çok yorar. Ben 24 kullanıyorum. En ufak çatlak delik görsem yön değiştirmeye çalışıyorum. 23 sana bi'şey katmaz ama 25 sana konfor ve biraz daha olsun güven katar.
en baba yarışlarda bile artık 25 kullanılıyor zaten, 23teki bu ısrarı anlamak güç. 23 lastik bulmak bile zor artık, tercih edilmiyor çünkü.

Scudo
Israr etmedim hocam sadece sordum :) merak ettiğimi sorup öğrenmek istiyorum.
O da sana demedi zaten geneleme yaptı. Bisiklet camiasında ona bunu söylettirecek genel bir durum var zaten. O da buna yakarışta bulundu. Seninle alakalı değil yani. Seninle de alakalı da, sadece seninle alakalı değil.

Merhabalar,

700x23 schwalbe zırhlı lastik almak istiyorum. Önereceğiniz lastik hangisi olur? Schwalbe one lastikler var üzerinde (700x25) ama ben değiştirmek istiyorum.

Ben de kesinlikle durano plus tavsiye ediyorum. Yamayı unuttum resmen. Böyle olunca, insan kendini daha fazla yola ve sürüşe; dolayısıyla ana odaklayabiliyor. Özetle, özgüveniniz artıyor, güvende ve rahat hissettiriyor. Hiç düşünmeden "alın!" derim. Bu arada 28' kullanıyorum, gayet memnunum.

Ben bu konuda çok talihsizim, bisikleti ilk aldığım gün ön lastiğe bira şişesi kırığı girip patlamıştı ve aradan iki ay geçtikten sonra ise bisiklet yolundan giderken yarım parmak büyüklüğünde bir metal parça arka lastiğe girerek yarmıştı. Şu lastikler eskisinde eğer mümkün ise 35c den 28c ye geçmeyi planlıyorum.

Ben bu konuda çok talihsizim, bisikleti ilk aldığım gün ön lastiğe bira şişesi kırığı girip patlamıştı ve aradan iki ay geçtikten sonra ise bisiklet yolundan giderken yarım parmak büyüklüğünde bir metal parça arka lastiğe girerek yarmıştı. Şu lastikler eskisinde eğer mümkün ise 35c den 28c ye geçmeyi planlıyorum.
hocam şehir bisikletiniz mi var? benim de yeni aldığım şehir bisikletim 38c kullanıyor ve ön lastiği patladı, hazır param da varken ön arka 35cye mi geçsem diyorum, ne gibi farklılıklar hissederim?

hocam şehir bisikletiniz mi var? benim de yeni aldığım şehir bisikletim 38c kullanıyor ve ön lastiği patladı, hazır param da varken ön arka 35cye mi geçsem diyorum, ne gibi farklılıklar hissederim?
Kullandığım bisiklet hybrid fitness bir bisiklet muhtemelen şehir bisikletdir sanırım bilmiyorum. 38c hiç kullanmadım fakat kulağa çok fazla kalın geliyor, bana sorarsan 35c ye geç derim çünkü 38c bir şehir bisikleti için gerçekten çok kalın bir lastik hem insanı yorar hem hantallaştırır bisikleti.

Kullandığım bisiklet hybrid fitness bir bisiklet muhtemelen şehir bisikletdir sanırım bilmiyorum. 38c hiç kullanmadım fakat kulağa çok fazla kalın geliyor, bana sorarsan 35c ye geç derim çünkü 38c bir şehir bisikleti için gerçekten çok kalın bir lastik hem insanı yorar hem hantallaştırır bisikleti.
önerdiğiniz f/p lastik var mı 700x35c için.

@Anonim Fiyatı yüksek demezseniz Schwalbe Durano plus derim. 13bin km kullandım dış lastik kaynaklı patlak yaşamadım.

• Beğen
Tepkiler: edstrkkn
Şehir/hybrid için CST Platinum Protector önerebilirim fiyat/performans lastiği ama patlak koruma performansından ödün yok. Ghost şehir bisikletimde 35c olanı var aldığım tarih olan 2020 ocak ayından beri patlamadı. Hybrid'de 38c kullanıyorum ( aldığım zaman olan geçen sonbahardan beri o da patlaksız gidiyor) ama şimdiki aklım olsa 45c alırım. Mıcır/gravel yollarda çok gidiyorum, mıcıra daha önceki sözde 35c özde 32c olan Conti Country Plus'lar kadar olmasa da yine de gömülüyor. 45c çok tatlı olacakmış ama çok kalın olur diye elimi korkak alıştırıp sadece 38c'ye yükselttim. 🙂

Son düzenleme:
doğru lastiği kullanırsanız hantallaştırmıyor. çünkü marka ve modele göre lastiklerin yapısı farklı oluyor. lastiğin yola temas eden alanı önemli. ayrıca 35 ile 38 arasında yolda hissedilen fark çok çok az. hissedilmiyor bile.
fitness bike - schwalbe g-one 700x38 kullanıyorum, akıcılık, patlama direnci ve hafiflik gayet tatmin edici.

Arkadaşlar elimde carraro sportive 225 var üzerinde SCHWALBE 700X38C DELTA CRUISER PLUS PUNCTUREGUARD lastikler var, yalnızca arka lastiği değiştirmem gerekiyor. Arka ve ön lastiklerin ebatlarının aynı olmaması bir sorun teşkil eder mi? Bir de merak ettiğim bir şey var şehir bisikletine gravel lastiği takmak mantıklı mı, örneğin
Schwalbe G-One Allround bu lastiği yalnızca arkaya taksam bir sorunla karşılaşır mıyım? Veya 400-600 bandında önerebileceğiniz bir lastik var mı? Daha çok asfalt şehir içi sürülecek ancak şehir içinde bozuk yollar sıkça var.

Arkadaşlar elimde carraro sportive 225 var üzerinde SCHWALBE 700X38C DELTA CRUISER PLUS PUNCTUREGUARD lastikler var, yalnızca arka lastiği değiştirmem gerekiyor. Arka ve ön lastiklerin ebatlarının aynı olmaması bir sorun teşkil eder mi? Bir de merak ettiğim bir şey var şehir bisikletine gravel lastiği takmak mantıklı mı, örneğin
Schwalbe G-One Allround bu lastiği yalnızca arkaya taksam bir sorunla karşılaşır mıyım? Veya 400-600 bandında önerebileceğiniz bir lastik var mı? Daha çok asfalt şehir içi sürülecek ancak şehir içinde bozuk yollar sıkça var.

Jantın ve kadronun sınırları içinde kalan her lastiği kullanabilirsiniz. Genişlik farkı sorun olmaz, bilerek farklı kullananlar var. Kullanım koşullarınıza göre hangi lastik türü uygunsa onu kullanabilirsiniz.

Schwalbe sitesinden özelliklerinin kullanım amacınıza uygunluğunu karşılaştırmak iyi olur:
(link)
unknown.png

(link)
unknown.png

Jantın ve kadronun sınırları içinde kalan her lastiği kullanabilirsiniz. Genişlik farkı sorun olmaz, bilerek farklı kullananlar var. Kullanım koşullarınıza göre hangi lastik türü uygunsa onu kullanabilirsiniz.

Schwalbe sitesinden özelliklerinin kullanım amacınıza uygunluğunu karşılaştırmak iyi olur:
Schwalbe G-One Allround | Super Ground | 40-622 | Folding | Black | TLE | Addix Speedgrip | Evolution Line | 11600766.02
unknown.png

Delta Cruiser Plus | PunctureGuard | 40-622 | Wired | Black-Reflex | Tube | Green Compound | Active Line | 11101078.01
unknown.png
Anladım hocam teşekkürler. Şu lastikler arasında kaldım:
-Schwalbe Marathon GreenGuard 700x38C (531,00 TL)
-Continental Ride Tour 700x42 (432,00 TL )
-Schwalbe G-one Allround 700x38 (578,55 TL)
-Michelin Protek Cross 700x35 (376,00 TL)

Link ekleyemediğim için fiyat açısından da f/p olarak bakılması açısından güncel fiyatları yanına yazdım.
Deneyimlerinize göre hangisini tercih etmek mantıklı, sağlamlık uzun ömürlülük açısından.

yol lastikleri elbette başka bir dünya.
ama şunu söyleyebilirim ki, şehir lastikleri için yok şöyle koruma katmanı var, yok böyle zırhı var, marathon plus harici hepsi hikaye.
kevlar patlak koruma bantlarıyla en dandik şehir lastiğini bile süper korumalı hale getirebiliyorsunuz.
tabii beni kimse iplemeyecek, okumayacak, kaale almayacak bile. olsun ben yine de belki birine faydam olur diye yazdım.

Not: en son 3 sene önce lastiğim patladı, o da kendi salaklığımdan. 20bin kmdir vukuatım yok.
dağ bisikletinde dişlerin arasına denk gelmediği sürece dış lastikten çıkarıp yola devam ettiğim küçük dikenler zırhsız şehir bisikleti lastiğini patır patır patlatıyor. şimdi sipariş verdim seagull marka şeritten.

Anladım hocam teşekkürler. Şu lastikler arasında kaldım:
-Schwalbe Marathon GreenGuard 700x38C (531,00 TL)
-Continental Ride Tour 700x42 (432,00 TL )
-Schwalbe G-one Allround 700x38 (578,55 TL)
-Michelin Protek Cross 700x35 (376,00 TL)

Link ekleyemediğim için fiyat açısından da f/p olarak bakılması açısından güncel fiyatları yanına yazdım.
Deneyimlerinize göre hangisini tercih etmek mantıklı, sağlamlık uzun ömürlülük açısından.

(link)
(link)
(link)
(link)

Ben Marathon GreenGuard dışındakilere yabancıyım ama forumda çoğunu kullanan vardır.

• Beğen
Tepkiler: gorr
Dağ bisikleti için 29*2,10 zırhlı lastik öneriniz var mıdır arkadaşlar? Fiyatlar inanılmaz uçmuş. Evde bir de 2 bisiklet olduğu için 4 adet lastik parası beni bekliyor :(

Merhabalar, aranızda yeniyim dün kron xc100 aldım aldığım gün yolda gelirken lastik patladı kabak olmuş. Fiyat performans 27.5 inç için dış lastik öneriniz var mı? Bisikleti genelde şehir içinde kullanacağım.

Son düzenleme:
Benimde dağ bisikletimde şu an 29x2,10 lastik var ve zırhlı lastik istiyorum ama bunlarda ne kadar pahalı imiş. Bİr de bizde 2 bisiklet var. 4 adet almam gerekiyor. Fiyat performans olan, bir seviyeye kadar bile işime yarayabilecek lastik öneriniz varsa beklerim arkadaşlar.

Geri